Testa och jämföra miniatyrer

Du kan jämföra resultatet för upp till tre videominiatyrer och få insikter som kan hjälpa dig med din innehållsstrategi. Miniatyrerna måste följa våra riktlinjer för communityn, annars kan du förlora åtkomsten till funktionen.

NEW: Test & Compare Thumbnails

Behörighetskrav

• Den här funktionen är för närvarande endast tillgänglig för ett begränsat antal kreatörer, men den kommer att göras tillgänglig för alla kreatörer under de kommande månaderna. Läs mer om YouTube-funktionsexperiment och lanseringar.
  • Den här funktionen är för närvarande endast tillgänglig på datorer via YouTube Studio.
  • Du måste aktivera avancerade funktioner för att vara kvalificerad. Läs mer om YouTubes olika verktyg och funktioner och hur du får åtkomst till avancerade funktioner.
  • Du kan testa miniatyrer för offentliga videor i långt format, tidigare livestreamar som har sparats som videor eller i poddavsnitt.
  • Du kan inte testa miniatyrer på videor som är avsedda för barn, olämpliga för barn eller som är privata. Läs mer om hur du ändrar videoinställningarna

Testa och jämför dina miniatyrer

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj videon du vill testa.
    • Testa en ny video: Välj SKAPA längst upp till höger följt av Ladda upp videor. Ladda sedan upp videon.
    • Testa en befintlig video: Välj Innehåll i menyn till vänster. Klicka på videon du vill redigera.
  3. Klicka på Testa och jämför under Miniatyr.
  4. Ladda upp högst tre miniatyrer för att testa.
  5. Klicka på KLART. Testet börjar när du har publicerat videon.

Obs! Du kan när som helst stoppa testet och välja en av miniatyrerna manuellt med hjälp av Stoppa och ange.

Testresultat

Det kan ta allt från några dagar till två veckor innan de vinnande resultaten är klara. När resultaten är klara blir de tillgängliga i YouTube Studio. Du kan sedan välja att använda den vinnande miniatyren eller göra ett nytt test.

Följande faktorer påverkar hur lång tid det tar att få resultaten:

• Mångfald i miniatyrer: Ju mer de skiljer sig åt, desto snabbare slutförs testet.
  • Exponeringar: Ju fler miniatyrexponeringar videon får, desto snabbare slutförs testet.

Vanliga frågor

Hur fungerar det?

När experimentet är klart får miniatyren ett av följande resultat baserat på andel av visningstiden:

• Vinnare: Den här miniatyren gav ett tydligt bättre resultat än de andra miniatyrerna baserat på andel av visningstiden, vilket resulterade i statistiskt signifikanta resultat baserat på tittardata.
  • Föredragen: Den här miniatyren gav troligen bättre resultat än andra miniatyrer baserat på andel av visningstiden. Resultatförbättringen med den föredragna miniatyren räckte inte för att vi med säkerhet skulle kunna utse den till vinnare. Den föredragna miniatyren kan vara mer engagerande för tittarna, men det går inte att fastställa det med säkerhet.
  • Ingen: Alla miniatyrer fick liknande resultat, vilket inte resulterade i någon statistiskt signifikant skillnad i engagemang. I det här fallet blir den första miniatyren du laddar upp standardminiatyr för videon. Alternativt kan du alltid byta miniatyr manuellt.

Kontrollgrupp

Vi behåller en liten andel av trafiken som en kontrollgrupp med tittare som utesluts från experimentet. Kontrollgruppen ser bara standardminiatyren. Videons resultat från kontrollgruppen utesluts från experimentets beräkningar.

Varför får jag inget testresultat med en vinnare?
Det är normalt att testresultatet Vinnare inte visas. När du kör ett experiment är det vanligt att få andra testresultat, som Föredragen eller Ingen. Du kan läsa testrapporten på fliken Räckvidd i YouTube Analytics.
Det kan finnas flera orsaker till att det inte fanns någon tydlig vinnare för din video:
  • Minimal skillnad i miniatyrer: Det kan hända att skillnaden i miniatyrerna som valts för experimentet inte hade någon mätbar effekt på videons resultat.
  • För få exponeringar: Det kan hända att din video inte genererar tillräckligt många exponeringar. Om din video får fler visningar blir sannolikheten större att en vinnare kan avgöras.

Varför används visningstidsandelen för att avgöra den vinnande miniatyren?

Bra miniatyrer fyller ett viktigt syfte utöver att få tittarna att klicka. De hjälper tittarna att förstå vad videon handlar om så att de inte behöver slösa tid på att klicka på fel videor.

Varför finns det motstridiga testresultat för miniatyrer?

Det kan hända att flera miniatyrtester leder till olika resultat.

• Olika resultat med samma video: Testresultaten för miniatyrer för en viss video kan variera på grund av de statistiska variationer som brukar finnas i verkliga experiment, ungefär som när du singlar slant och slumpen gör att du får olika resultat varje gång. Testresultaten kan också variera på grund av naturliga förändringar i en videos målgruppssammansättning över tid. Tidiga exponeringar är till exempel mer benägna att komma från tittare som redan är bekanta med din kanal, medan senare exponeringar troligen omfattar tittare som ännu inte har sett din kanal.
  • YouTubes testresultat för miniatyrer jämfört med testresultat för miniatyrer från tredje part: När du använder verktyg som inte är integrerade på YouTube kan du få motstridiga testresultat av miniatyrer. YouTubes experiment med miniatyrer är sanna, samt samtidiga A/B/C-miniatyrtester. Det innebär att alla miniatyrvarianter visas för tittarna samtidigt. Många verktyg från tredje part kör miniatyrtester sekventiellt och genererar därför olika resultat. Dessa verktyg optimerar ofta endast för klickfrekvens, vilket kan ge en annan vinnande miniatyr än mätning av visningstidsandel. Det kan bero på att videor med högt övergripande engagemang (hög klickfrekvens, visningstid och andra faktorer) visas oftare. Vi är övertygade om att kreatörernas tillväxt blir störst genom att utvärdera vinnande miniatyrer genom visningstidsandel.

Hur lämnar jag feedback?

Data från test och jämförelser används för att utvärdera miniatyrernas resultat. Vårt team fokuserar på att förbättra våra system så att de är korrekta och användbara för våra kreatörer. Du kan ge feedback om din upplevelse med hjälp av funktionen i testrapporten.