Links delen met je publiek

Creators kunnen links met hun publiek op YouTube delen, maar alleen bepaalde links zijn klikbaar. Op deze pagina vind je meer informatie over welke links klikbaar zijn en andere nuttige bronnen.

Opmerking: URL's in YouTube Shorts-reacties en Shorts-beschrijvingen zijn niet klikbaar. Zo willen we spam en scampogingen verminderen.

Overzicht van klikbare links

Linktype/locatie Klikbaar Niet-klikbaar
Kanaalprofiellinks
URL's in reacties bij en beschrijvingen van lange video's*
URL's in reacties bij en beschrijvingen van Shorts
Links naar gerelateerde video's in Shorts
URL's in YouTube Live-chats en -kanaalbeschrijvingen (horizontale livestreams)
URL's in YouTube Live-chats en -kanaalbeschrijvingen in de mobiele app (verticale live feed)
Vermeldingen en hashtags in reacties bij en beschrijvingen van Shorts
Links naar het YouTube Shopping-partnerprogramma
Links naar Shorts met greenscreen en Remix-attributie
Communityposts*
Eindschermen
* Als je klikbare externe links wilt toevoegen, moet je toegang tot geavanceerde functies aanzetten voor je kanaal.

Kanaalprofiellinks

Met deze optie kun je maximaal 14 links op je kanaalpagina tonen. Ga naar deze pagina voor meer informatie over welke kanaalprofiellinks op je kanaalprofiel worden getoond en hoe je deze kunt updaten.

Opmerking: Externe links die gebruikers naar websites sturen met content die ons Beleid voor externe links schendt, zijn niet toegestaan op YouTube.

Bronnen