Geschikte muziek voor YouTube Shorts

Opmerking: Deze content geldt alleen voor muziekpartners die een Shorts-overeenkomst met YouTube hebben.

Art-tracks/geluidsopname-items

Een nummer komt in aanmerking voor Shorts als je een art-track en ingesloten geluidsopname-item hebt die aan de volgende criteria voldoen:

• De art-track kan worden afgespeeld en is geleverd door een partner die een Shorts-overeenkomst met YouTube heeft.
    • De art-track is niet beschikbaar in gebieden waar deze niet kan worden afgespeeld.
  • Het art-track-item bevat een geluidsopname-item.
  • Het ingesloten geluidsopname-item is eigendom van een partner die heeft ingestemd met de voorwaarden van Shorts op YouTube.
    • De geluidsopname is niet beschikbaar in Shorts in gebieden waar de partner geen eigendomsrechten van het geluidsopname-item heeft of waar de partner niet heeft ingestemd met de voorwaarden van Shorts.
  • Het geluidsopname-item mag volgens het overeenkomstbeleid worden afgespeeld en is niet ingesteld op blokkeren.
  • YouTube heeft geen andere problemen met rechten en toestemmingen gevonden voor de content (zoals voor de publicatie).

Muziekvideo's

Een muziekvideo moet aan de volgende criteria voldoen om geschikt te zijn voor Shorts:

• De muziekvideo heeft één claim van een muziekvideo-item.
  • Het muziekvideo-item is eigendom van een partner die heeft ingestemd met de voorwaarden voor Shorts op YouTube.
    • Als er gebieden zijn waar het item geen eigendom is van een partner of waar het item eigendom is van een partner zonder Shorts-overeenkomst, kunnen gebruikers de muziekvideo in deze gebieden niet remixen.
  • Het muziekvideo-item heeft een overeenkomstbeleid dat niet is ingesteld op blokkeren.
  • Het muziekvideo-item bevat een geluidsopname-item dat eigendom is van een partner die heeft ingestemd met de voorwaarden voor Shorts op YouTube en mag volgens het overeenkomstbeleid worden afgespeeld. Als er in een bepaald gebied geen eigendomsrechten zijn voor het geluidsopname-item, komt de video niet in aanmerking voor gebruik in Shorts in dat gebied.
    • Als je muziekvideo-item geen ingesloten geluidsopname-item bevat, kun je er een aanleveren via deze stappen.
  • YouTube heeft geen andere problemen met rechten en toestemmingen gevonden voor de content (zoals voor de publicatie).
Opmerking: Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van je content in Shorts, kun je contact opnemen met YouTube-support of met je partnermanager (indien van toepassing).

Misbruik melden

Het beleid en de Communityrichtlijnen van YouTube zijn van toepassing op Shorts-remixen met content van muziekvideo's.

Als je denkt dat een Short met je muziekvideocontent ons actuele beleid en onze richtlijnen schendt, kun je dit aan YouTube melden door de stappen in dit artikel te volgen.