Distribuer podcaster på YouTube

Hvis du ikke har brukt podcastfunksjonen på YouTube før, lurer du kanskje på hvordan du lager videoinnhold. Få svar på vanlige spørsmål, og finn ut hvordan du distribuerer podcaster bare med lyd, på YouTube.

Kom i gang

Hvorfor bør jeg distribuere podcasten min til YouTube?

YouTube er en av de mest populære podcastplattformene, med milliarder av videoavspillinger hver dag fra seere over hele verden. YouTube hjelper podcastskapere med å nå ut til flere brukere, bygge opp et fellesskap og utforske nye inntektsmuligheter.
Som podcastskaper kan du være kvalifisert for følgende fordeler med podcastene dine:
  • Inkludering i YouTube Music
  • Podcastmerker på video- og spillelistesider
  • Bli fremhevet på youtube.com/podcasts for å tiltrekke nye lyttere
  • Offisielle søkekort
  • Det er lett for nye lyttere å finne episodene dine via videosiden
  • Anbefalinger til nye lyttere med lignende interesser
  • Bedre søkefunksjoner som gjør det enklere for publikum å finne podcasten din
Merk:
  • Enkelte spillelister er ikke kvalifisert for podcastfunksjoner – selv om du angir dem som podcaster. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, innhold som ikke eies av skaperen.
  • Shorts-videoer laget som støtte for podcaster vises ikke i YouTube Music.
  • Youtube.com/podcasts er bare tilgjengelig i USA.
  • Skaperpodcaster er inkludert i YouTube Music-appen i land/regioner der podcaster er tilgjengelige.

Hvordan distribuerer jeg podcaster på YouTube? Kan jeg sende inn RSS-feeden min?

På YouTube er en podcast en spilleliste, og podcastepisodene er videoene i disse spillelistene. Lag en podcast i YouTube Studio, eller finn ut hvordan du kobler en RSS-feed til YouTube.

Kan jeg distribuere podcasten min på YouTube via vertsplattformen jeg bruker?

Enkelte vertsplattformer tilbyr dette. Du kan kontakte vertsplattformen for å få det bekreftet. Eventuelt kan du laste opp podcaster direkte i YouTube Studio. Du kan også laste opp podcaster til YouTube via tredjepartsverktøy. Finn ut hvordan du kobler en RSS-feed til YouTube

Hvilke retningslinjer må jeg overholde?

Som alt annet innhold som lastes opp på plattformen vår, må podcaster være i tråd med YouTube-retningslinjene for brukere. Hvis du slår på inntektsgenerering for podcasten, er du også underlagt YouTube-retningslinjene for inntektsgenerering.

Hvilke beregninger kan jeg se for podcastene mine?

Statistikk for podcaster er tilgjengelig i YouTube Studio. Der finner du statistikk om blant annet

• visninger
  • klikkfrekvens
  • avspillinger
  • trafikkilder
  • seertid

Du kan også hente inspirasjon til fremtidig innhold ved å se på demografisk informasjon om og engasjementsberegninger for målgruppen samt finne ut hvilke andre videoer de liker.

Lag podcaster på YouTube

Hvordan lager jeg en podcast på YouTube?

Du kan lage podcaster i YouTube Studio. Gå til brukerstøtten for å finne ut hvordan du bruker podcastfunksjonene.

Hvordan gjør jeg en lydpodcast om til en audiovisuell podcast?

Hvis du bruker en RSS-feed til å distribuere podcasten din, kan du finne ut hvordan du kobler den til YouTube. Hvis du ikke bruker en RSS-feed, anbefaler vi at du bruker et tredjepartsverktøy til å konvertere lydpodcaster til videoer. Her er det du kan velge å gjøre:

• Last opp podcasten med et statisk bilde, for eksempel miniatyrbildet for podcasten.
  • Bruk et audiogram eller et annet dynamisk videoformat.

Tjen penger på podcaster på YouTube

Kan jeg tjene penger på podcasten min på YouTube?

Skapere som er med i YouTubes partnerprogram, kan tjene penger på ti forskjellige måter på YouTube, inkludert via

Bør jeg fjerne innebygde annonser fra podcastene mine?

Du kan inkludere betalte produktplasseringer, anbefalinger, sponsing eller annet innhold det kreves at du opplyser seerne om, i videoene dine.
Hvis du gjør det, må du informere oss om det ved å merke av i boksen for betalt promotering i videodetaljene. Se retningslinjene om innebygd sponsing fra tredjeparter.