Ansöka om att bli en källa till YouTube Health-funktioner

Obs! Kriterierna och processen som beskrivs i den här artikeln gäller endast tillförlitliga vårdgivare i US, UK, DE, BR, ID, JP, FR, KR och MX.

Utanför länderna som anges ovan kan organisationer med befintliga, standardiserade granskningsmekanismer, som ackrediterade sjukhus, akademiska medicinska institutioner, folkhälsomyndigheter eller statliga organisationer som vill bli beaktade för kvalificering i våra hälsofunktioner skicka in en begäran via feedbackverktyget som finns på menyn via din profilbild.

Ange feedback, inklusive kanalinformation, kanalens webbadress, land och webbplats, med #healthinfo. Denna feedback granskas med jämna mellanrum. Det kan ta flera månader innan kvalificerade kanaler visas i våra funktioner.

Vi på YouTube strävar efter att ge tittare hälsorelaterat innehåll från tillförlitliga källor. I takt med att våra hälsofunktioner blir fler utökar vi de typer av hälsokällor som används i vissa av dem. För att få fler kvalificerade tillförlitliga källor lanserar vi en ansökningsprocess för hälsoinriktade YouTube-kanaler.

I den här processen samarbetade vi med tredje parts hälsomyndigheter för att definiera principer för hur kreatörer delar hälsoinformation online. Dessa hälsomyndigheter inkluderar:

• Council of Medical Specialty Societies (CMSS)
  • National Academy of Medicine (NAM)
  • Världshälsoorganisationen (WHO)

Enskilda personer, företag och ideella organisationer med hälsoinriktade YouTube-kanaler i USA, Tyskland, Mexiko, Brasilien, Indonesien, Japan, Frankrike, Sydkorea och Förenade kungariket kan ansöka om de här funktionerna. De sökande granskas mot kvalifikationskriterierna nedan. Följande är för närvarande inte kvalificerade:

• vissa typer av vinstdrivande varumärken
  • kanaler som drivs av läkemedelsföretag, försäkringsbolag eller medicintekniska företag
Obs! Kanaler i USA, Förenade kungariket, Tyskland, Japan, Indien, Indonesien, Kanada, Sydkorea, Frankrike, Brasilien och Mexiko med befintliga, standardiserade granskningsmekanismer, till exempel ackrediterade sjukhus, akademiska medicinska institutioner, folkhälsodepartement och myndighetsorganisationer, behöver inte ansöka eftersom de är kvalificerade utifrån principerna som har utarbetats av experter som sammankallats av NAM och verifierats av WHO eller via efterlevnad av NHS standard för att skapa hälsorelaterat innehåll.

Sökande som uppfyller våra kriterier är kvalificerade för

För Förenade kungariket

I Förenade kungariket har vi under den här processen samarbetat med en tredje parts hälsomyndighet, Academy of Medical Royal Colleges (AoMRC), för att definiera principer för delning av hälsoinformation angående hur personer, företag och ideella organisationer med hälsofokuserade YouTube-kanaler delar hälsoinformation online.

Experter som sammankallades av AoMRC utvecklade dessa principer och beskrev viktiga aspekter av delning av hälsoinformation. Enligt de här principerna kan vi identifiera trovärdiga källor till hälsoinformation online i Förenade kungariket.

Kvalifikationskrav

• Intyga att du har godkänt delningsprinciperna för hälsoinformation. Experter som har sammankallats av CMSS, NAM och WHO utvecklade de här principerna som fastställer viktiga aspekter av informationsdelning. De här aspekterna definierar vad det innebär att vara en trovärdig källa till hälsoinformation på sociala medier. I Förenade kungariket måste de sökande intyga att de godkänner AoMRC:s principer i stället.
  • Vara licensierad i något av dessa vårdyrken i landet/regionen där du ansöker om att bli en tillförlitlig källa. Du måste till exempel vara behörig sjuksköterska i USA för att vara kvalificerad för hälsofunktionerna i USA. Om du ansöker för en organisations räkning måste du vara licensierad yrkesperson inom något av dessa yrken. Du måste också hålla koll på och granska innehållet som din organisation lägger upp på YouTube.
    • legitimerad läkare (kvalificerad att utöva medicin i det aktuella landet)
    • legitimerad sjuksköterska
    • legitimerad psykolog eller motsvarande
    • legitimerad äktenskaps- och familjeterapeut eller motsvarande
    • legitimerad klinisk socialarbetare eller motsvarande.

Vissa yrken kanske inte är kvalificerade eller tillämpliga i vissa länder. Du hittar mer information i ansökningsformuläret för ditt land.

Obs! LegitScript, en tredjepartspartner, samordnar verifieringen av din licens när du ansöker. LegitScript kan samarbeta med andra licensieringsorgan och relaterade organisationer för att verifiera licensiering i varje land/region. I USA kan LegitScript samarbeta med The Federation of State Medical Boards (FSMB), PsychHub och andra liknande organisationer.

Dessutom måste du eller organisationens länkade YouTube-kanal

• följa policyerna för intäktsgenerering från YouTube-kanaler, oavsett om kanalen genererar intäkter eller inte
  • ha minst 1 500 giltiga offentliga visningstimmar de senaste tolv månaderna eller 1,5 miljoner giltiga offentliga Shorts-visningar de senaste 90 dagarna. Du kan läsa mer om offentliga visningstimmar och offentliga Shorts-visningar i den här artikeln.
  • i första hand fokusera på hälsoinformation
  • inte har några aktiva varningar om brott mot communityns riktlinjer.

Organisationer med befintliga, standardiserade granskningsmekanismer som inte är baserade i US, UK, IN, CA, DE, FR, BR, JP, KR och MX

Om du inte bor i något av de länder som nämns ovan kan du fortfarande anmäla ditt intresse om att bli inkluderad som hälsokälla i våra tillförlitliga hälsofunktioner.
För närvarande kan endast organisationer med befintliga, standardiserade granskningsmekanismer, t.ex. ackrediterade sjukhus, akademiska medicinska institutioner, folkhälsomyndigheter eller regeringsorgan, ansöka om att betraktas som hälsokällor.
Så här anmäler du intresse:
  • Klicka på Skicka feedback via menyn på din profilbild på YouTube.
  • Inkludera din kanalinformation, kanalens webbadress, land och webbplats med #healthinfo.

Denna feedback granskas med jämna mellanrum för att avgöra om kanalen har anknytning till ackrediterade hälsoorganisationer, akademiska medicinska tidskrifter eller myndigheter.

Det kan ta flera månader innan kvalificerade kanaler visas i våra funktioner.

Så ansöker du

Om du eller en representant från organisationen uppfyller ovanstående kvalifikationskriterier kan du ansöka här. Vi återkommer med vårt beslut när din kanal har granskats (det brukar ta ungefär en till två månader). Godkända sökande kan bli kvalificerade att börja visas i utvalda funktioner i början av 2023.

Godkända sökande utvärderas regelbundet. Om du eller kanalen inte längre uppfyller kvalifikationskriterierna kan du inte längre vara kvalificerad för vissa YouTube Health-funktioner.