Haku YouTube Health ‑tietolähteeksi

Huom. Tässä artikkelissa kuvatut kriteerit ja prosessi koskevat vain Brasiliassa, Etelä-Koreassa, Indonesiassa, Japanissa, Kanadassa, Meksikossa, Ranskassa, Saksassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Yhdysvalloissa toimivia luotettavia terveyspalvelujen tarjoajia.

Muissa kuin yllä mainituissa maissa sellaiset organisaatiot, joilla on jo standardoidut arviointimenettelyt (kuten akkreditoidut sairaalat, akateemiset lääketieteelliset laitokset, julkiset terveydenhuoltolaitokset tai valtion organisaatiot), voivat hakea mukaan YouTube Health ‑ohjelmaan lähettämällä pyynnön profiilikuvan valikosta löytyvän palautetyökalun kautta.

Lisää palautteeseen kanavan tiedot, URL-osoite, maa ja verkkosivusto sekä hashtag #healthinfo. Tarkistamme palautteen ajoittain. Voi mennä useita kuukausia, ennen kuin ehdot täyttävät kanavat näkyvät ominaisuuksissamme.

YouTube on sitoutunut ohjaamaan katsojia luotettujen tietolähteiden tarjoaman terveyteen liittyvän sisällön pariin. Terveysominaisuuksia tulee koko ajan laajemmin käyttöön, ja etsimme niihin uusia tietolähteitä. Haluamme ottaa luotettuja tietolähteitä mukaan entistä laajemmin, ja sitä varten otamme käyttöön terveyssisältöä käsitteleville YouTube-kanaville suunnatun hakuprosessin.

Tätä prosessia kehittäessämme olemme tehneet yhteistyötä kolmannen osapuolen terveydenhuoltoviranomaisten kanssa. Yhdessä olemme määritelleet periaatteet, joiden mukaisesti sisällöntuottajien tulisi jakaa terveystietoa verkossa. Mukana ovat olleet seuraavat terveydenhuoltoviranomaiset:

• Council of Medical Specialty Societies (CMSS)
  • The National Academy of Medicine (NAM)
  • Maailman terveysjärjestö (WHO).

Ohjelmaan voivat hakea mukaan yksityishenkilöt, yritykset ja järjestöt, joilla on terveyteen keskittyvä YouTube-kanava Brasiliassa, Etelä-Koreassa, Indonesiassa, Japanissa, Kanadassa, Meksikossa, Ranskassa, Saksassa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Yhdysvalloissa. Hakijat arvioidaan alla mainittujen kelpoisuusehtojen mukaisesti. Seuraavanlaisia hakijoita ei tällä hetkellä hyväksytä:

• Tietynlaiset voittoa tavoittelevat terveysalan yritykset
  • Lääkeyhtiöiden, sairausvakuutusyhtiöiden tai lääkinnällisiä laitteita valmistavien yritysten ylläpitämät kanavat
Huom. Erillistä hakemusta ei tarvita kanavilta, joille on jo standardoidut arviointimenettelyt Yhdysvalloissa, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Saksassa, Japanissa, Intiassa, Indonesiassa, Kanadassa, Etelä-Koreassa, Ranskassa, Brasiliassa tai Meksikossa. Tällaiset kanavat voivat kuulua esimerkiksi akkreditoiduille sairaaloille, akateemisille lääketieteellisille laitoksille, julkisille terveydenhuoltolaitoksille tai valtion organisaatioille, jotka täyttävät jo NAM:n koolle kutsumien ja WHO:n vahvistamien asiantuntijoiden määrittelemät periaatteet tai Yhdistyneen kuningaskunnan kansallisen terveydenhuoltopalvelun NHS:n terveyssisällön luomista koskevan standardin vaatimukset.

Ehdot täyttävät hakijat pääsevät mukaan

Yhdistynyt kuningaskunta

Yhdistyneessä kuningaskunnassa olemme tehneet tästä prosessista ilmoittamisessa yhteistyötä kolmannen osapuolen terveydenhuoltoviranomaisen Academy of Medical Royal Collegesin (AoMRC) kanssa. Yhdessä olemme määritelleet terveystietojen jakamisen periaatteet, jotka koskevat terveystietojen käsittelemistä verkossa. Nämä periaatteet ovat suunnattu yksityishenkilöille, yrityksille ja järjestöille, joilla on terveyteen keskittyvä YouTube-kanava.

Näissä AoMRC:n koolle kutsumien asiantuntijoiden laatimissa periaatteissa määritellään olennaiset asiat terveystietojen jakamisesta, jotta voimme paremmin tunnistaa uskottavia terveystietolähteitä Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Vähimmäisvaatimukset

• Noudata terveystietojen jakamisen periaatteita. CMSS:n, NAM:n ja WHO:n koolle kutsumat asiantuntijat ovat laatineet periaatteet, joissa määritellään olennaiset seikat tiedon jakamisesta. Niiden avulla voidaan osoittaa sosiaalisessa mediassa, millaista terveystietolähdettä voi pitää uskottavana. Yhdistyneessä kuningaskunnassa hakijoiden on sen sijaan täytettävä AoMRC:n periaatteissa määritellyt vaatimukset.
  • Olet laillistettu terveyden tai terveydenhuollon ammattilainen alueella, jonne haet luotetuksi tietolähteeksi. Esimerkiksi Yhdysvalloissa ohjelmaan hyväksytään Yhdysvalloissa laillistetut terveydenhoitajat. Jos haet mukaan organisaation puolesta, sinun pitää olla laillistettu ammattilainen jollain alla luetelluista aloista. Sinun on myös valvottava ja tarkistettava, millaista sisältöä organisaatiosi julkaisee YouTubessa.
    • Laillistettu lääkäri (oikeus harjoittaa lääkärin ammattia hakuun liittyvässä maassa)
    • Laillistettu/rekisteröity sairaanhoitaja
    • Laillistettu psykologi tai vastaava
    • Laillistettu parisuhde- tai perheterapeutti tai vastaava
    • Laillistettu sosiaalityöntekijä tai vastaava

Kaikki ammatit eivät välttämättä täytä ehtoja, ja osa ammateista ei välttämättä koske kaikkia maita. Katso lisätietoja oman maasi hakemuslomakkeesta.

Huom. Haun yhteydessä laillistuksen vahvistusta koordinoi kolmannen osapuolen kumppanimme LegitScript. LegitScript voi tehdä yhteistyötä muiden laillistuselimien ja niihin liittyvien organisaatioiden kanssa eri alueilla. Esimerkiksi Yhdysvalloissa LegitScript voi tehdä yhteistyötä Federation of State Medical Boards (FSMB) ‐järjestön, PsychHubin ja muiden vastaavien organisaatioiden kanssa.

Oman YouTube-kanavasi tai organisaatiosi kanavan on myös täytettävä nämä ehdot:

• Kanavan pitää noudattaa YouTube-kanavien kaupallistamiskäytäntöjä riippumatta siitä, onko kanavaa kaupallistettu.
  • Kanavalla pitää olla yli 1 500 hyväksyttävää julkista katselutuntia 12 viime kuukauden ajalta tai 1,5 miljoonaa hyväksyttävää julkista Shorts-katselukertaa 90 viime päivän ajalta. Lisätietoa julkisista katselutunneista ja julkisista Shorts-katselukerroista on tässä artikkelissa.
  • Kanavan pitää käsitellä ensisijaisesti terveyteen liittyviä aiheita.
  • Kanavalla ei saa olla voimassa olevia varoituksia yhteisösääntöjen rikkomisesta.

Standardoidut arviointimenettelyt omaavat organisaatiot seuraavien alueiden ulkopuolella: Brasilia, Etelä-Korea, Indonesia, Intia, Japani, Kanada, Meksiko, Ranska, Saksa, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat

Jos et ole jossakin yllä mainituista maista mutta olet kiinnostunut toimimaan terveyslähteenä, voit silti hakea mukaan YouTube Health ‑ohjelmaan.
Tällä hetkellä vain sellaiset organisaatiot, joilla on jo standardoidut arviointimenettelyt (esim. akkreditoidut sairaalat, akateemiset lääketieteelliset laitokset, julkiset terveydenhuoltolaitokset tai valtion organisaatiot), voivat hakea mukaan.
Voit hakea mukaan seuraavasti:
  • Valitse YouTuben profiilikuvan valikosta Lähetä palautetta.
  • Lisää kanavan tiedot, kanavan URL-osoite, maa ja verkkosivusto sekä hashtag #healthinfo.

Tarkistamme palautteen ajoittain selvittääksemme, edustaako kanava akkreditoitua terveysorganisaatiota, lääketieteellistä aikakausjulkaisua tai viranomaistahoa.

Voi mennä useita kuukausia, ennen kuin ehdot täyttävät kanavat näkyvät ominaisuuksissamme.

Hakeminen

Jos sinä tai organisaatiosi edustaja täytätte yllä kuvatut kelpoisuusehdot, voit hakea ohjelmaan täällä. Ilmoitamme päätöksestämme, kun kanavasi on tarkastettu (yleensä noin 1–2 kuukauden kuluessa). Hyväksytyt hakijat voivat päästä mukaan valikoituihin ominaisuuksiin 2–3 kuukauden kuluessa.

Hyväksyttyjä hakijoita arvioidaan aika ajoin uudelleen. Jos sinä tai kanava ette enää täytä kelpoisuusehtoja, sinua ei välttämättä enää hyväksytä mukaan joihinkin YouTube Health ‑ominaisuuksiin.