Ansøg om at blive kilde for YouTube Health-funktioner

Bemærk! De kriterier og den proces, der er beskrevet i denne artikel, gælder kun for pålidelige sundhedsudbydere, som er baseret i Brasilien, Canada, Frankrig, Indonesien, Japan, Mexico, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland eller USA.

Organisationer uden for ovennævnte lande med eksisterende, standardiserede gennemgangsprocedurer, f.eks. akkrediterede hospitaler, akademiske lægeinstitutter, offentlige sundhedsmyndigheder eller offentlige instanser, der gerne vil kvalificere sig til vores sundhedsfunktioner, kan indsende en anmodning via feedbackværktøjet. Du finder værktøjet i menuen, der vises, når du trykker på dit profilbillede.

I din feedback skal du angive dine kanaloplysninger, din kanalwebadresse, dit land og dit website sammen med "#healthinfo". Denne feedback gennemgås jævnligt. Det kan tage flere måneder, før kvalificerede kanaler vises i vores funktioner.

Det er vigtigt for YouTube, at vi kan sætte seere i forbindelse med sundhedsindhold fra pålidelige kilder. Efterhånden som vi udbygger vores sundhedsfunktioner, forsøger vi at udvide de typer af sundhedskilder, der anvendes i nogle af vores sundhedsfunktioner. For at gøre kvalificeringen tilgængelig for flere pålidelige kilder introducerer vi en ansøgningsproces for YouTube-kanaler med fokus på sundhed.

Som grundlag for denne proces har vi samarbejdet med sundhedsmyndigheder om at definere principper for, hvordan youtubere deler sundhedsoplysninger online. Disse sundhedsmyndigheder omfatter:

• Council of Medical Specialty Societies (CMSS)
  • The National Academy of Medicine (NAM)
  • Verdenssundhedsorganisationen (WHO)

Enkeltpersoner, virksomheder og nonprofitorganisationer med YouTube-kanaler, der fokuserer på sundhed, i Brasilien, Canada, Frankrig, Indonesien, Japan, Mexico, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland eller USA kan ansøge om disse funktioner. Ansøgere evalueres i forhold til nedenstående kriterier for kvalifikation. Lige nu er følgende ikke kvalificerede til at blive taget i betragtning:

• Bestemte typer profitskabende virksomheder inden for sundhedssektoren
  • Kanaler, der drives af medicinalvirksomheder, sundhedsforsikringsselskaber eller virksomheder inden for medicinsk udstyr
Bemærk! Kanaler i Brasilien, Canada, Frankrig, Indien, Indonesien, Japan, Mexico, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland og USA med eksisterende, standardiserede gennemgangsprocedurer, f.eks. akkrediterede hospitaler, akademiske sundhedsinstitutioner, offentlige sundhedsmyndigheder og offentlige instanser behøver ikke ansøge, da de er kvalificerede baseret på de principper, der er opstillet af eksperter fra NAM og verificeret af WHO eller via overholdelse af NHS' standard for oprettelse af sundhedsindhold.

Ansøgere, der opfylder vores kriterier, er kvalificerede til:

For Storbritannien

Som grundlag for denne proces har vi samarbejdet med en tredjeparts sundhedsmyndighed, Academy of Medical Royal Colleges (AoMRC) i Storbritannien, om at definere principper for deling af sundhedsoplysninger for hvordan enkeltpersoner, virksomheder og nonprofitorganisationer med YouTube-kanaler, der fokuserer på sundhed, deler sundhedsoplysninger online.

Eksperter samlet af AoMRC har udviklet disse principper, der beskriver de vigtigste aspekter ved deling af sundhedsoplysninger. Disse principper giver os mulighed for at identificere troværdige kilder til sundhedsoplysninger online i Storbritannien.

Minimumskrav til kvalifikation

• Følg principperne for deling af sundhedsoplysninger. Eksperter samlet af CMSS, NAM og WHO har udviklet disse principper, der beskriver de vigtigste aspekter ved deling af oplysninger. Disse aspekter er med til at definere, hvad det indebærer at være en troværdig kilde til sundhedsoplysninger på sociale medier. I Storbritannien skal ansøgere følge AoMRC's principper i stedet.
  • Vær autoriseret i en af følgende sundhedsprofessioner i det land/den region, hvor du ansøger om at blive en pålidelig kilde. Du skal f.eks. være en autoriseret sygeplejerske i USA for at være kvalificeret til sundhedsfunktionerne i USA. Hvis du ansøger på vegne af en organisation, skal du være autoriseret fagperson inden for en af følgende professioner. Du skal også føre tilsyn med og gennemgå det indhold, som din organisation uploader på YouTube.
    • Autoriseret læge (kvalificeret til at praktisere som læge i det relevante land)
    • Autoriseret sygeplejerske/registreret sygeplejerske
    • Autoriseret psykolog eller tilsvarende
    • Autoriseret ægteskabs- og familieterapeut eller tilsvarende
    • Autoriseret socialrådgiver i sundhedsvæsenet eller tilsvarende

Nogle professioner er muligvis ikke kvalificerede eller anvendelige i visse lande. Du kan finde flere oplysninger i ansøgningsformularen for dit land.

Bemærk! LegitScript, en tredjepartspartner, administrerer verificeringen af autorisationer, når du ansøger. LegitScript kan samarbejde med andre licensgivere og relaterede organisationer om at verificere autorisationer i de enkelte lande/regioner. I USA kan LegitScript f.eks. samarbejde med The Federal of State Medical Boards (FSMB), PsychHub og andre relaterede organisationer.

Derudover skal du eller din organisations tilknyttede YouTube-kanal:

• Overholde politikkerne for indtægtsgenerering på YouTube-kanaler, uanset om kanalen genererer indtægt eller ej.
  • Have haft mere end 1.500 gyldige offentlige visningstimer inden for de seneste 12 måneder eller 1,5 millioner gyldige offentlige visninger af Shorts-videoer inden for de seneste 90 dage. Du kan læse mere om offentlige visningstimer og offentlige visninger af Shorts-videoer i denne artikel.
  • Have primært fokus på sundhedsoplysninger.
  • Ikke have nogen aktive strafklip for at overtræde retningslinjerne for fællesskabet.

Organisationer med eksisterende, standardiserede gennemgangsprocedurer, der ikke er baseret Brasilien, Canada, Frankrig, Indonesien, Japan, Mexico, Storbritannien, Sydkorea, Tyskland eller USA.

Hvis du ikke er baseret i nogen af de lande, der er nævnt ovenfor, kan du stadig ansøge om at blive medtaget som en sundhedskilde i vores funktioner for pålidelige sundhedsoplysninger.
I øjeblikket er det kun organisationer med eksisterende, standardiserede gennemgangsprocedurer, f.eks. akkrediterede hospitaler, akademiske sundhedsinstitutioner, offentlige sundhedsmyndigheder eller statslige organisationer, der kan ansøge om at komme i betragtning som sundhedskilder.
Sådan ansøger du:
  • Klik på Send feedback ved hjælp af menuen, som du finder ved at trykke på dit profilbillede på YouTube.
  • Medtag dine kanaloplysninger, din kanalwebadresse, dit land og dit website sammen med "#healthinfo".

Denne feedback gennemgås jævnligt for at afgøre, om kanalen er tilknyttet akkrediterede sundhedsorganisationer, akademiske lægetidsskrifter eller statslige myndigheder.

Det kan tage flere måneder, før kvalificerede kanaler vises i vores funktioner.

Sådan ansøger du

Hvis du eller en repræsentant fra din organisation opfylder ovenstående kriterier for kvalifikation, er du velkommen til at ansøge her. Du får en afgørelse fra os, når din kanal er blevet gennemgået (typisk efter ca. 1-2 måneder). Godkendte ansøgere kan blive kvalificerede til at blive vist i udvalgte funktioner om 2-3 måneder.

Accepterede ansøgere vurderes igen med jævne mellemrum. Hvis du eller kanalen ikke længere opfylder kriterierne for kvalifikation, er du muligvis ikke længere kvalificeret til visse YouTube Health-funktioner.