Anbefalte fremgangsmåter for musikkpartnere – overføring av innholdselementer og kanaler

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for musikkpartnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen.

Noen ganger kan det hende musikkpartnere må overføre innholdselementer og kanaler til en annen musikkpartner, for eksempel ved katalogoppkjøp. I løpet av overføringsprosessen bør partnerne (overfører og mottaker) samarbeide om å utveksle data og samkjøre utførelsen. Nærmere bestemt bør partnere følge de anbefalte fremgangsmåtene nedenfor for å sikre en problemfri overføring.

Anbefalte fremgangsmåter for overføring av innholdselementer

Overføring til en ny distributør som leverer innhold via <SendOnBehalfOf> DDEX-elementet, krever kanskje ikke denne prosessen. Kontakt den nåværende distributøren din for å få hjelp.

Overføringsprosessen for innholdselementer varierer avhengig av hvilke typer elementer som skal overføres:

• lydopptak-, musikkvideo- og nett-innholdselementer
  • bildespor-innholdselementer

Lydopptak-, musikkvideo- og nett-innholdselementer

Disse to trinnene må utføres i riktig rekkefølge:

Den mottakende partneren legger til eierskap for innholdselementet

Den mottakende partneren bør oppdatere eierskapet for innholdselementet når hen har tenkt å hevde eierskap for innholdselementene i innholdsbehandlingen sin. Ved å gjøre det på denne måten oppstår det en eierskapskonflikt med partneren som skal overføre eierskap, for innholdselementene. Dette sikrer ikke at ingen krav frafaller når partneren som overfører, fjerner eierskapet.

Mer informasjon

Avhengig av hvilken metode for innholdslevering du foretrekker, kan du oppdatere eierskap for innholdselementer på flere måter:

Legg til eierskap for innholdselementer enkeltvis

Den mottakende partneren kan legge til eierskap for innholdselementer enkeltvis i Studio-innholdsbehandlingen.

Merk: Når den mottakende partneren legger til eierskap for et innholdselement, overføres ikke metadataene. Derfor må den mottakende partneren legge til sammenhengende og fullstendige metadata. Partneren som overfører, kan levere metadataene til den mottakende partneren via rapporten om innholdselementer eller rapporten om innholdselementdeler.

Legg til eierskap for flere innholdselementer samtidig via CSV

Den mottakende partneren kan masseoppdatere flere innholdselementer samtidig ved å bruke regnearkmalen «Oppdatering av innholdselementer».

Merk: Når den mottakende partneren leverer eller legger til eierskap for et innholdselement, overføres ikke metadataene. Derfor må den mottakende partneren legge til sammenhengende og fullstendige metadata i tillegg. Partneren som overfører, kan levere metadataene til den mottakende partneren via rapporten om innholdselementer eller rapporten om innholdselementdeler.

Hvis «match_policy» ikke er spesifisert, gjelder samsvarsregelen du har angitt som standard i Studio-innholdsbehandlingen. Vi anbefaler at du sjekker at en standard samsvarsregel er angitt, på Regler-siden i Studio-innholdsbehandlingen.

Legg til eierskap for flere innholdselementer samtidig via DDEX

Oppdateringer av eierskap for innholdselementer kan leveres via DDEX. Finn ut mer om hvordan du bruker DDEX-feeden for YouTube.

Husk: Partnere som allerede bruker API-et til en partner, kan også legge til eierskap for innholdselementer via API-et, men bør være klar over eventuelle API-kvoter.

Partneren som overfører, fjerner eierskapet for innholdselementene

Når den mottakende partneren legger til eierskapet for innholdselementene, kan partneren som overfører, fjerne sitt. Med denne handlingen løses eierskapskonflikten automatisk, og de justerte inntektene som ble generert i løpet av eierskapskonflikten, tildeles den mottakende partneren.

Mer informasjon

Avhengig av hvilken metode for innholdslevering du foretrekker, kan du oppdatere eierskap for innholdselementer på flere måter:

Fjern eierskap fra innholdselementer enkeltvis

Partneren som overfører, kan fjerne eierskap for bestemte innholdselementer – også flere om gangen – på Innholdselementer- eller Problemer-siden. Med denne handlingen løses eierskapskonflikter automatisk.

Fjern eierskap fra flere innholdselementer samtidig via CSV

Partneren som overfører, kan fjerne eierskap for flere innholdselementer samtidig ved å bruke regnearkmalen «Oppdatering av innholdselementer». I «Eierskap»-kolonnen skal det stå «0%territories». Eksempel: «0%WW» fjerner eierskapet for hele verden. Med denne handlingen løses eierskapskonflikter automatisk.

Fjern eierskap fra flere innholdselementer samtidig via DDEX

Oppdateringer av eierskap for innholdselementer kan leveres via DDEX. Finn ut mer om hvordan du bruker DDEX-feeden for YouTube. Med denne handlingen løses eierskapskonflikter automatisk.

Husk: Partnere som allerede bruker API-et til en partner, kan også fjerne eierskap for innholdselementer via API-et, men bør være klar over eventuelle API-kvoter.

Bildespor-innholdselementer

Bildespor-innholdselementer kan ikke overføres, og eierskap kan ikke legges til av flere musikkpartnere. Derfor må bildespor-innholdselementer leveres på nytt.

For å sikre at katalogen er tilgjengelig på YouTube i løpet av overføringsprosessen, må du utføre disse to trinnene i riktig rekkefølge:

Den mottakende partneren leverer bildespor-innholdselementer på nytt

Når den mottakende partneren har fått opptakene og de tilknyttede metadataene for katalogen, må alle bildesporene leveres på nytt via metoden for innholdslevering som hen foretrekker. Da opprettes nye bildesporvideoer med nye video-ID-er, og antall avspillinger starter på nytt fra null. Merk at antallet avspillinger fra det gamle bildespor-innholdselementet går tapt, og at det ikke kan overføres til den nye bildesporvideoen.

Hvis katalogen som overføres, er stor, kan det hende at den mottakende partneren må levere bildesporene over flere dager – for å unngå å overskride grensen for tillatte leveringer per partner per dag. Hvis du trenger hjelp, kan du kontakte YouTube-representanten din.

Merk:
  • Den mottakende partneren må levere alle relevante metadata med de samme identifikatorene (ISRC, UPC, EAN, GR-identifikator) som partneren som overfører. Da opprettholdes plasseringene i algoritmiske spillelister og spillelistene og bibliotekene til brukere i YouTube Music.
  • For å garantere at katalogen er tilgjengelig på plattformen i løpet av hele prosessen, bør mottakeren levere alt oppkjøpt innhold til YouTube to uker før planlagt publisering.
  • Nye bildesporvideoer vises ikke i YouTube-søk mens de gamle versjonene fortsatt er tilgjengelige.

Partneren som overfører, sender inn fjerningsforespørsler for tidligere leverte bildespor-innholdselementer.

Når den mottakende partneren har levert alle bildesporene på nytt, kan partneren som overfører, sende inn fjerningsforespørsler for de tidligere leverte bildesporene via samme metode som da innholdselementene opprinnelig ble levert.

For å ta høyde for avvik som følge av ulike tidssoner, må sluttdatoen være minst to dager i forveien.

Bilde av foreslått tidslinje for overføring av innholdselementer

Anbefalte fremgangsmåter for kanaloverføring

For musikkvideo- og nett-innholdselementer kan partnere starte prosessen med å overføre kanaler og tilknyttede videoer det er gjort krav på, etter at overføringen av eierskap er fullført. For å gjøre dette må disse to trinnene utføres i riktig rekkefølge:

Partneren som overfører, fjerner den tilknyttede kanalen fra innholdsbehandlingen sin.

Finn ut hvordan du fjerner tilknyttede kanaler fra innholdsbehandlingen din.

Den mottakende partneren knytter kanalen til innholdsbehandlingen sin.

Finn ut hvordan du kan knytte kanaler til innholdsbehandlingen.

Merk: I løpet av kanaloverføringsprosessen kan det hende krav fra den berørte parten bli omgjort til tredjepartskrav. Hvis dette skjer, gjelder samsvarsregelen for det aktuelle innholdselementet. Hvis samsvarsregelen som brukes, er «blokkér», kan det hende den overførte videoen ikke kan spilles av.

Mer informasjon