Optimale løsninger for musikpartnere ved overførsel af aktiver og kanaler

Disse funktioner er kun tilgængelige for musikpartnere, der bruger YouTube Studio CMS.

Nogle gange skal musikpartnere overføre aktiver og kanaler til en anden musikpartner, f.eks. ved opkøb af katalog. Under overførselsprocessen skal begge partnere (overførsel og modtagelse) samarbejde om at udveksle data og koordinere handlinger. Partnere skal følge nedenstående optimale løsninger for at sikre en nem overførsel.

Optimale løsninger for overførsel af aktiver

Overflytning til en ny distributør, der leverer indhold ved hjælp af DDEX-elementet <SendOnBehalfOf>, kræver muligvis ikke følgende proces. Kontakt din nuværende distributør for at få flere oplysninger.

Overførselsprocesser for aktiver varierer afhængigt af, hvilke aktivtyper der overføres:

• Lydoptagelse, musikvideo og webaktiver
  • Statiske videoaktiver

Lydoptagelse, musikvideo og webaktiver

Disse 2 trin skal udføres i fortløbende rækkefølge:

Modtagende partner tilføjer ejerskab af aktiver

Den partner, der modtager, skal opdatere ejerskabet af aktiver, når vedkommende har til hensigt at anvende sit ejerskab på aktiverne i sin CMS. Dette gør, at aktiverne kommer i ejerskabskonflikt med den partner, der overfører. Dette sikrer, at krav ikke frafaldes, når den partner, der overfører, fjerner sit ejerskab.

Flere oplysninger

Afhængigt af din foretrukne metode til indholdslevering kan du opdatere ejerskabet af aktiver på flere forskellige måder:

Føj ejerskab til individuelle aktiver

Den partner, der modtager, kan tilføje ejerskab af aktiver på individuelle aktiver i Studio CMS.

Bemærk! Når en partner, der modtager, føjer ejerskab til et aktiv, overføres metadata fra den partner, der overfører, ikke. Derfor skal den partner, der modtager, tilføje konsekvente og fuldstændige metadata. Den partner, der overfører, kan bruge Rapport over aktiver eller Rapport om delinger af aktiver til at give metadata til den partner, der modtager.

Føj ejerskab til flere aktiver på én gang via .CSV

Den partner, der modtager, kan masseopdatere ejerskab for flere aktiver ved hjælp af regnearksskabelonen "Aktivopdatering".

Bemærk! Når en partner, der modtager, leverer eller føjer ejerskab til et aktiv, overføres metadata fra den partner, der overfører, ikke. Derfor skal den partner, der modtager, også tilføje konsekvente og fuldstændige metadata. Den partner, der overfører, kan bruge Rapport over aktiver eller Rapport om delinger af aktiver til at give metadata til den partner, der modtager.

Hvis der ikke er angivet en "match_policy", anvendes standardmatchpolitikken for Studio CMS. Vi anbefaler, at du sikrer dig, at der er en standardmatchpolitik, ved at tjekke siden Politikker i Studio CMS.

Føj ejerskab til flere aktiver på én gang via DDEX

Opdateringer af ejerskab af aktiver kan leveres via DDEX. Få flere oplysninger om brug af DDEX-feedet til YouTube.

Husk! Partnere, der allerede bruger Partner API, kan også føje ejerskab til aktiver ved hjælp af API'en, men de bør overveje eventuelle API-kvoter inden.

Den partner, der overfører, fjerner ejerskab af aktivet

Når den partner, der modtager, føjer sit ejerskab til aktiverne, kan den partner, der overfører, fjerne sit. Denne handling løser automatisk ejerskabskonflikten og tildeler den justerede indtægt, der genereres under ejerskabskonflikten, til den partner, der modtager.

Flere oplysninger

Afhængigt af din foretrukne metode til indholdslevering kan du opdatere ejerskabet af aktiver på flere forskellige måder:

Fjern ejerskab fra individuelle aktiver

Den partner, der overfører, kan fjerne ejerskab fra bestemte aktiver (også flere på én gang) fra siden Aktiver eller Problemer. Denne handling løser automatisk ejerskabskonflikterne.

Fjern ejerskabet fra flere aktiver på én gang via .CSV

Den partner, der overfører, kan massefjerne ejerskab for flere aktiver ved hjælp af regnearksskabelonen "Aktivopdatering". Kolonnen "Ejerskab" skal angives med "0%territories". Eksempel: "0%WW" fjerner ejerskabet i hele verden. Denne handling løser automatisk ejerskabskonflikterne.

Fjern ejerskabet fra flere aktiver på én gang via DDEX

Opdateringer af ejerskab af aktiver kan leveres via DDEX. Få flere oplysninger om brug af DDEX-feedet til YouTube. Denne handling løser automatisk ejerskabskonflikterne.

Husk! Partnere, der allerede bruger Partner API, kan også føje ejerskab til aktiver ved hjælp af API'en, men de bør overveje eventuelle API-kvoter inden.

Statiske videoaktiver

Statiske videoaktiver kan ikke overføres og kan ikke anvendes af flere musikpartnere. Derfor skal nummeraktiver med albumcover genleveres.

Du kan garantere katalogets tilgængelighed på YouTube under overførselsprocessen ved at udføre disse 2 trin i fortløbende rækkefølge:

Den partner, der modtager, genleverer statiske videoaktiver.

Når du har modtaget optagelserne og de tilhørende metadata for kataloget, skal den partner, der modtager, genlevere alle statiske videoer ved hjælp af deres foretrukne metode til indholdslevering. Dette vil oprette nye nummervideoer med albumcover, som får nye video-id'er og nye visningstal, der starter fra 0. Bemærk, at visningerne fra det gamle nummeraktiv med albumcover er gået tabt, og de kan ikke overføres til den nye nummervideo med albumcover.

Hvis det overførte katalog er stort, skal den partner, der modtager, muligvis gruppere leveringer over flere dage for at undgå at nå grænsen for tilladte leveringer pr. partner pr. dag. Hvis du har brug for hjælp, kan du kontakte din YouTube-repræsentant.

Husk!
  • Den partner, der modtager, skal levere alle relevante metadata ved hjælp af de samme id'er (ISRC, UPC, EAN, GRid), som den partner, der overfører, har gjort. Dette vil bibeholde placeringer i aktuelle algoritmiske playlister, playlister, som brugere har oprettet, og samlinger i YouTube Music.
  • For at sikre, at kataloget er tilgængeligt på platformen i løbet af processen, skal den partner, der modtager, genlevere alt erhvervet indhold til YouTube 2 uger, før vedkommende har tænkt sig at udgive det erhvervede indhold på YouTube.
  • Nye statiske videoer vises ikke i YouTube-søgning, mens de gamle versioner stadig er tilgængelige.

Den partner, der overfører, sender anmodninger om fjernelse af tidligere leverede statiske videoaktiver

Når den partner, der modtager, har genleveret alle statiske videoer, kan den partner, der overfører, sende anmodninger om fjernelse af de tidligere leverede statiske videoer ved hjælp af den samme metode, som oprindeligt blev brugt til at levere aktiverne.

For at tage højde for forskelle i tidszoner skal slutdatoen ligge mindst 2 dage før dags dato.

Billede af foreslået tidslinje for overførsel af aktiver

Optimale løsninger ved overførsel af kanaler

For musikvideo- og webaktiver kan partnere starte processen med at overføre kanaler og tilknyttede videoer, der er gjort krav på, efter overførsel af ejerskab er gennemført. Det gør du ved at følge disse 2 trin i fortløbende rækkefølge:

Den partner, der overfører, fjerner den tilknyttede kanal fra sin CMS

Få oplysninger om, hvordan du fjerner tilknyttede kanaler fra din CMS.

Den partner, der modtager, knytter kanalen til sin CMS

Se, hvordan du knytter kanaler til din CMS.

Husk! Under overførselsprocessen for kanaler kan førstepartskrav blive tredjepartskrav. Hvis dette sker, gælder det relevante aktivs matchpolitik. Hvis matchpolitikken er angivet som "Bloker", kan den overførte video ikke afspilles.

Flere oplysninger