Hylla med personliga berättelser

Om du söker efter ett fysiskt eller psykiskt hälsotillstånd på YouTube kan en hylla med personliga berättelser ingå i sökresultaten. På den här hyllan hittar du innehåll från kreatörer som delar med sig av sina personliga upplevelser av olika hälsoproblem. Syftet med hyllan är att lyfta fram hälsorelaterade berättelser som kan ge stöd och bidra till att minska stigmat kring mentala och fysiska hälsofrågor.

Det kan finnas innehåll på hyllan från andra länder/regioner som matchar ditt sökspråk. Hyllans plats i sökresultaten kan variera beroende på hur relevant hyllans innehåll är för dina söktermer.

Vem är kvalificerad?

För att inkluderas på hyllan måste videor främst handla om en självupplevd erfarenhet som är relevant för ett visst fysiskt eller psykiskt hälsotillstånd. Innehåll som är marknadsföringsinriktat är inte kvalificerat för den här funktionen och alla videor som visas på hyllan måste följa våra policyer som förhindrar spridning av felaktig information om hälsa.

Hyllan med personliga berättelser använder flera signaler för att avgöra vilka videor som ska visas för ett visst hälsoproblem. Därför ändras videorna som visas på hyllan över tid. Så här i början kan innehållet på hyllan vara begränsat till bara ett litet antal fysiska och psykiska hälsotillstånd.

För närvarande är hyllan endast tillgänglig i USA, Förenade kungariket, Kanada, Australien och på engelska. Vi arbetar med att utöka den här funktionen till fler länder/regioner så att användarna får tillgång till mer självupplevt innehåll.

När bör du ta kontakt med vårdpersonal?

Varje människa är unik och hälsorelaterad information på YouTube gäller inte alla. Informationen ska inte betraktas som medicinsk rådgivning. Kontakta en läkare eller annan vårdpersonal om du är sjuk. Om du befarar en medicinsk nödsituation kontaktar du en läkare eller ringer det lokala nödnumret.

Information som YouTube lagrar om dina sökningar

Hälsofunktioner visas endast om din aktuella sökning eller videon du tittar på är kopplad till ett hälsorelaterat ämne. Visnings- och sökhistoriken aktiverar inte funktionerna, men om du vill hitta och ta bort dina sökningar öppnar du Din data från YouTube. Du kan även läsa om hur du visar och tar bort sökhistorik.

Skicka feedback

Om hälsofunktionerna på YouTube innehåller fel eller om du har förslag kan du skicka feedback genom menyn via din profilbild.