Personlige historier-hyllen

Når du søker etter enkelte fysiske og psykiske helsetilstander på YouTube, ser du kanskje en Personlige historier-hylle i søkeresultatene. Med Personlige historier-hyllen kan du finne innhold fra skapere som deler personlige erfaringer med disse helseproblemene. Formålet med hyllen er å fremme hjelpsomme historier om helse og bidra til å redusere stigma rundt temaer knyttet til psykisk og fysisk helse.

Det kan hende noe innhold på hyllen er fra andre land/regioner som samsvarer med språket du søker på. Plasseringen av hyllen i søkeresultater kan variere, avhengig av hvor relevant innholdet på hyllen er for søkene dine.

Hvem er kvalifisert?

For at videoer skal kvalifisere for hyllen, må de ha hovedfokus på en personlig, autentisk opplevelse som er relevant for en bestemt fysisk eller psykisk helsetilstand. Salgsfremmende innhold er ikke kvalifisert for denne funksjonen. Alle videoer som vises her, må være i samsvar med retningslinjene som er laget for å forebygge spredning av helserelatert feilinformasjon.

Vi benytter oss av en rekke signaler for hvert helseproblem for å avgjøre hvilke videoer som skal vises på Personlige historier-hyllen. Videoene som vises på hyllen, kan derfor endres over tid. Innholdet på hyllen kan også være begrenset og bare dekke et lite utvalg fysiske og psykiske helsetilstander.

Hyllen er foreløpig bare tilgjengelig på engelsk i USA, Storbritannia, Canada og Australia. Vi jobber med å gjøre denne funksjonen tilgjengelig i flere land/regioner, slik at brukerne får tilgang til et større utvalg erfaringsbasert innhold.

Når bør du oppsøke helsepersonell?

Hver enkelt situasjon er unik, så helserelatert informasjon på YouTube gjelder ikke for alle, og det er ikke det samme som medisinsk rådgivning. Hvis du er bekymret for helsen din, må du kontakte lege. Hvis du tror du trenger øyeblikkelig hjelp, må du kontakte legen din eller ringe det lokale nødnummeret.

Informasjonen YouTube lagrer om søkene dine

De helserelaterte funksjonene dukker bare opp hvis det aktuelle søket eller videoen du ser på, er knyttet til et emne som angår helse. Seer- og søkeloggen din aktiverer ikke disse funksjonene, men hvis du vil finne og fjerne søkene dine, kan du gå til Dataene dine i YouTube. Du kan også finne ut hvordan du ser og sletter søkeloggen.

Gi tilbakemelding

Hvis du oppdager problemer med helsefunksjonene på YouTube, eller hvis du har et forslag, kan du sende oss tilbakemelding via menyen du ser når du klikker på profilbildet ditt.