Del inntekter via Creator Music

På grunn av nylige hendelser kan det hende at innhold som ser ut til å være kvalifisert for inntektsgenerering eller tilgjengelig for inntektsdeling, er blokkert i Russland og Belarus.
Merk: Creator Music er i betaversjon. Vi lanserer gradvis Creator Music for amerikanske skapere i YouTubes partnerprogram (YPP), og vi planlegger å utvide funksjonen til YPP-skapere utenfor USA.
Funksjonene som er beskrevet i denne artikkelen, er tilgjengelige i nettleseren.

Hvis du bruker et spor som er kvalifisert for inntektsdeling , i videoen din, betyr det at du kan dele videoinntektene med sporets rettighetshavere.

Kom i gang med inntektsdeling

Slik aktiverer du inntektsdeling for en video:

1. Finn spor som kan brukes til inntektsdeling
  2. Lag en video som oppfyller kravene til bruk av inntektsdeling.
  3. Last opp videoen på YouTube.
  4. I løpet av Sjekker-trinnet i opplastingsprosessen ser vi etter opphavsrettsbeskyttet innhold i videoen. Hvis vi oppdager et spor som er kvalifisert, blir videoen automatisk aktivert for inntektsdeling (gitt at det ikke finnes noen Content ID-krav som forhindrer at innholdet kan brukes til inntektsdeling).
Inntektsdelingen starter når videoen din publiseres på YouTube.

Forstå kravene til bruk av inntektsdeling

Hvis du bruker spor som kvalifiserer for inntektsdeling via Creator Music i en video, må du oppfylle følgende krav til bruk før du kan dele inntektene:

• Spor og videovarighet: Du må passe på at du ikke bruker for mye eller for lite av sporet i videoen, og at videoen ikke er for lang eller for kort:
    • Hvis sporet kan lisensieres, men du ikke vil kjøpe lisens, kan du dele inntektene ved å bruke sporet i mindre enn 30 sekunder i en video som varer i over 3 minutter.
    • Hvis sporet ikke kan lisensieres, men det er kvalifisert for inntektsdeling, kan du dele inntektene og bruke så mye av sporet du ønsker i videoen, uansett hvor lang den er.
  • Ikke ha problemer med inntektsgenerering: Videoen kan ikke ha noen problemer med inntektsgenerering, for eksempel
  • Ikke bruke spor i direktesendinger eller Shorts-videoer: Videoen kan ikke være en direktesending eller Shorts-video. Finn ut mer om inntektsdeling for Shorts-videoer.
Hvis kravene til bruk ikke følges, kan det hende at du mottar et Content ID-krav, eller at inntektsgenereringen deaktiveres eller videoen blir blokkert på grunn av en opphavsrettslig fjerningsforespørsel.

Husk at kravene til bruk kan endres etter rettighetshavernes eget skjønn. Hvis du for eksempel laster opp en video som inneholder et spor med inntektsdeling, kan rettighetshaveren deaktivere inntektsgenerering for sporet ved en senere anledning. Da kan du ikke tjene penger på videoen. Endringer i vilkårene for bruk kan gjelde i visse områder eller alle områder.

Slik beregnes inntektsandelen

Hvis du bruker Creator Music-spor som er kvalifisert til inntektsdeling, i lange videoer, justeres den ordinære inntektsdelingen på 55 % for å dekke kostnadene knyttet til klarering av musikkrettigheter, som vist i eksemplene nedenfor. Dette avhenger av følgende:

• Antall spor som brukes: hvor mange spor kvalifisert for inntektsdeling som brukes i videoen (se eksempler nedenfor).
  • Tilleggskostnader knyttet til musikkrettigheter: fradrag som skal dekke tilleggskostnader knyttet til musikkrettigheter, for eksempel fremføringsrettigheter. Fradraget kan være på opptil 5 % og gjenspeiler de avstemte tilleggskostnadene knyttet til musikkrettigheter for Creator Music-sporene som er kvalifisert til inntektsdeling.
Eksempler på beregninger av inntektsdeling

Eksempel 1: bruk av ett spor med inntektsdeling

Eksempel: Skaperen bruker ett spor med inntektsdeling i en lang video og tjener halvparten av standardandelen på 55 % (27,5 %). Fradraget for tilleggskostnadene knyttet til musikkrettigheter kan for eksempel være på 2,5 %.

I dette tilfellet tjener skaperen 25 % av totalinntekten (27,5 % - 2,5 %).

Eksempel: bruk av ett spor med inntektsdeling
Eksempel Inntektsandel: 55 % ÷ 2 27,5 %
Eksempel Tilleggskostnader knyttet til musikkrettigheter - 2,5 %
Eksempel Totalinntekt 25 %

Eksempel: bruk av to spor med inntektsdeling og ett lisensiert spor

Eksempel : Skaperen bruker to spor med inntektsdeling og ett lisensiert spor i en lang video og tjener en tredjedel av standardandelen på 55 % (18,33 %). Fradraget for tilleggskostnadene knyttet til musikkrettigheter kan for eksempel være på 2 %.

I dette tilfellet tjener skaperen 16,33 % av totalinntekten (18,33 % - 2 %).

Eksempel: bruk av to spor med inntektsdeling og ett lisensiert spor
Eksempel inntektsandel: 55 % ÷ 3 18,33 %
Eksempel Tilleggskostnader knyttet til musikkrettigheter - 2,5 %
Eksempel Totalinntekt 15,83 %

Sjekk status for inntektsdeling

Når du har publisert en video, kan du se informasjon om statusen for inntektsdeling i YouTube Studio:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold på menyen til venstre.
  3. Gå til Videoer-fanen, og finn videoen du har lagt til et spor med inntektsdeling i.
  4. For å kontrollere at inntektene for videoen deles, må du sjekke om det står Deling i Inntektsgenerering-kolonnen.
  5. Klikk på videominiatyrbildet for å se mer informasjon.
  6. Velg Opphavsrett på menyen til venstre.
  7. I Innvirkning på videoen-kolonnen holder du markøren over Inntektsdeling.

Merk at bruksinformasjonen kan endres etter rettighetshavernes eget skjønn.

Mer informasjon