Tulojen jakaminen Creator Musicin avulla

Ajankohtaisten tapahtumien vuoksi osa kaupallistettavaksi tai tulojen jakamiseen soveltuvasta sisällöstä voidaan estää Venäjällä ja Valko-Venäjällä.
Huom. Creator Music on betavaiheessa. Se tuodaan YouTube-kumppaniohjelmaan kuuluvien sisällöntuottajien saataville lähiaikoina Yhdysvalloissa ja myöhemmin myös muualla.
Tässä artikkelissa kuvatut ominaisuudet ovat käytettävissä selaimessa.

Jos käytät videossa kappaletta, joka sopii tulojen jakamiseen , voit jakaa videon tulot kappaleen oikeuksien haltijoiden kanssa.

Tulojen jakamisen aloittaminen

Musiikin tulojen jakamisen käyttöönotto videossa:

1. Etsi kappaleita, joista voidaan jakaa tuloja.
  2. Luo video, joka täyttää tulojen jakamisen vaatimukset.
  3. Lataa video YouTubeen.
  4. Etsimme videosta tekijänoikeuksilla suojattua sisältöä latausprosessin Tarkistukset-vaiheessa. Jos videosta löytyy kappale, joka sopii tulojen jakamiseen, tulojen jakaminen otetaan automaattisesti käyttöön videossa (edellyttäen, että tulojen jakamiseen sopimattomasta sisällöstä ei ole tehty Content ID -vaatimuksia).
Tulojen jakaminen alkaa heti, kun video julkaistaan YouTubessa.

Tulojen jakamista koskevat vaatimukset

Jos videossa käytetään tulojen jakamiseen sopivaa Creator Musicin kappaletta, videon on täytettävä nämä vaatimukset ennen kuin tuloja voidaan jakaa:

• Kappaleen ja videon kesto: Videon kesto on sopiva, ja siinä käytetään sopivaa osuutta kappaleesta.
    • Jos kappale on lisensoitavissa mutta et halua ostaa lisenssiä, voit jakaa tulot, kunhan käytät kappaleesta alle 30 sekunnin osuutta ja videon kesto on yli 3 minuuttia.
    • Jos kappale ei ole lisensoitavissa mutta sopii tulojen jakamiseen, voit jakaa tulot riippumatta siitä, kuinka suurta osaa kappaleesta käytät tai kuinka pitkä video on.
  • Ei kaupallistamisongelmia: Videossa ei saa olla esimerkiksi seuraavia kaupallistamisongelmia:
  • Ei livestriimejä tai lyhytvideoita: Video ei voi olla livestriimi eikä lyhytvideo. Lue lisää lyhytvideoiden tulojen jakamisesta.
Jos käyttövaatimuksia ei noudateta, videosta saatetaan tehdä Content ID ‐vaatimus tai tekijänoikeuspoistopyyntö, joiden perusteella videon kaupallistaminen tai näkyminen voidaan estää.

Oikeuksien haltijat voivat muuttaa käyttövaatimuksia oman harkintansa mukaan. Kun esimerkiksi julkaisemassasi videossa käytetään tulojen jakamiseen sopivaa kappaletta, oikeuksien haltija voi myöhemmin estää kappaleen kaupallistamisen, mikä samalla estää koko videon kaupallistamisen. Muutos voi olla alueellinen tai koskea kaikkia alueita.

Näin tulonjako lasketaan

Jos pitkässä videossa käytetään tulojen jakamiseen soveltuvia kappaleita Creator Musicista, tavallista 55 %:n tulojen jako-osuutta oikaistaan siten, että se kattaa musiikin oikeuksien hankintakulut alla olevien esimerkkien mukaisesti. Oikaisu riippuu seuraavista:

• Käytettyjen kappaleiden määrä: Kuinka monta tulojen jakamiseen sopivaa kappaletta videossa on (katso esimerkit alta).
  • Muut musiikin oikeuksiin liittyvät kulut: Vähennys esimerkiksi esitysoikeuksien ja muiden musiikin oikeuksien lisäkulujen kattamiseen. Tämä vähennys voi olla enintään 5 %, ja se huomioidaan yhteenlasketuissa musiikin oikeuksien lisäkuluissa, jotka lasketaan tulojen jakamiseen sopivista Creator Music ‑kappaleista.
Esimerkkejä tulonjaon laskemisesta

Esimerkki: Videossa on yksi tulojen jakamiseen sopiva kappale

Esimerkki: Sisällöntuottaja käyttää pitkässä videossaan yhtä tulojen jakamiseen sopivaa kappaletta ja saa puolet normaalista 55 %:n tulonjaosta (27,5 %). Musiikin oikeuksien lisäkuluista aiheutuva vähennys voi olla esimerkiksi 2,5 %.

Tästä videosta sisällöntuottaja saisi siis 25 % kokonaistuloista (27,5 – 2,5 %).

Esimerkki: Yksi tulojen jakamiseen sopiva kappale
Esimerkki Tulonjako: 55 % ÷ 2 27,5 %
Esimerkki Musiikin oikeuksien lisäkulut – 2,5 %
Esimerkki Kokonaistulot 25 %

Esimerkki 2: Kaksi tulojen jakamiseen sopivaa kappaletta ja yksi lisensoitu kappale

Esimerkki : Sisällöntuottaja käyttää kahta tulojen jakamiseen sopivaa kappaletta ja yhtä lisensoitua kappaletta pitkässä videossaan ja ansaitsee 1/3:n normaalista 55 %:n tulonjaosta (18,33 %). Musiikin oikeuksien lisäkuluista voidaan vähentää esimerkiksi 2 %:n lisämaksu.

Tästä videosta sisällöntuottaja saisi siis 16,33 % kokonaistuloista (18,33 – 2 %).

Esimerkki: Kaksi tulojen jakamiseen sopivaa kappaletta ja yksi lisensoitu kappale
Esimerkki Tulonjako: 55 % ÷ 3 18,33 %
Esimerkki Musiikin oikeuksien lisäkulut – 2,5 %
Esimerkki Kokonaistulot 15,83 %

Tulojen jakamisen tilan tarkistaminen

Videon julkaisun jälkeen näet sen tulojen jakamisen tilan YouTube Studiosta:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö .
  3. Etsi Videot-välilehdeltä video, johon olet lisännyt tulojen jakamiseen sopivan kappaleen.
  4. Kaupallistaminen-sarakkeen kohdasta Jakaminen voit tarkistaa, jaetaanko videosta tuloja.
  5. Näet lisätietoja klikkaamalla videon pikkukuvaa.
  6. Valitse vasemmasta valikosta Tekijänoikeudet .
  7. Vie hiiri Vaikutus videoon ‐sarakkeessa Tulot jaetaan ‑kohdan päälle.

Muista, että käyttötiedot voivat muuttua oikeuksien haltijoiden harkinnan mukaan.

Lue lisää