Del indtægterne fra Creator Music

På grund af aktuelle begivenheder kan noget indhold, der ser ud til at være kvalificeret til indtægtsgenerering eller være tilgængeligt for indtægtsdeling, muligvis være blokeret i Rusland og Belarus.
Bemærk! Creator Music er i beta. Vi udruller det gradvist til youtubere i USA, der deltager i YouTubes partnerprogram (YPP, YouTube Partner Program), og planlægger derefter at udvide til youtubere uden for USA, der deltager i YPP.
De funktioner, der er beskrevet i denne artikel, er tilgængelige via en webbrowser.

Hvis du bruger et nummer, der er kvalificeret til indtægtsdeling i din video, betyder det, at du kan dele indtægterne fra videoen med nummerets rettighedshavere.

Kom i gang med indtægtsdeling

Sådan aktiverer du deling af musikindtægter for en video:

1. Find numre, der giver mulighed for indtægtsdeling.
  2. Lav en video, der opfylder kravene til indtægtsdeling.
  3. Upload videoen til YouTube.
  4. Under uploadprocessens Tjek ser vi efter, om der er ophavsretsligt beskyttet indhold i din video. Hvis der registreres et nummer, der er kvalificeret til indtægtsdeling, bliver din video automatisk aktiveret til indtægtsdeling (så længe der ikke er nogen Content ID-krav, da indholdet i så fald ikke giver mulighed for indtægtsdeling).
Indtægtsdeling starter, så snart din video er udgivet på YouTube.

Forstå kravene til indtægtsdeling

Videoer, der bruger numre fra Creator Music til indtægtsdeling, skal opfylde disse krav for brug for at være kvalificeret til indtægtsdeling:

• Nummerets og videoens varighed: Videoen bruger en korrekt andel af nummeret i en korrekt videolængde:
    • Hvis et nummer kan licenseres, men du ikke vil købe en licens, kan du dele indtægten ved at bruge nummeret i mindre end 30 sekunder i en video, der er længere end 3 minutter.
    • Hvis nummeret ikke kan licenseres, men er kvalificeret til indtægtsdeling, kan du dele indtægten ved at bruge så meget af nummeret som muligt i en video af enhver varighed.
  • Ingen problemer med indtægtsgenerering: Der må ikke være problemer med indtægtsgenerering for videoen, f.eks.:
  • Ingen livestreams eller Shorts-videoer: Videoen må ikke være en livestream eller en Shorts-video. Få flere oplysninger om indtægtsdeling for Shorts-videoer.
Hvis kravene til brug ikke overholdes, kan din video risikere at få et Content ID-krav eller en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret, der kan deaktivere indtægtsgenerering eller blokere din video.

Husk, at kravene for brug kan ændres efter rettighedshaverens skøn. Hvis du f.eks. uploader en video med et nummer til indtægtsdeling, kan rettighedsindehaveren senere deaktivere indtægtsgenerering for nummeret, hvilket vil deaktivere indtægtsgenerering for din video. Ændringer af vilkårene for brug kan gælde i visse territorier eller i alle territorier.

Sådan beregnes indtægtsdelingen

Hvis en video i langt format bruger numre, der er kvalificerede til indtægtsdeling med Creator Music, justeres standardindtægtsandelen på 55 % for at dække omkostningerne forbundet med at opnå rettighederne til brug af musikken som vist i eksemplerne nedenfor. Dette afhænger af:

• Antallet af numre, der bruges: Hvor mange numre, der er kvalificerede til indtægtsdeling, som en youtuber bruger i sin video (se eksempler nedenfor).
  • Yderligere udgifter til musikrettigheder: Fradrag til dækning af yderligere udgifter i forbindelse med musikrettigheder, f.eks. fremførelsesrettigheder. Dette fradrag kan være op til 5 % og afspejler de kombinerede udgifter til disse yderligere musikrettigheder for alle de Creator Music-numre, der er kvalificerede til indtægtsdeling.
Eksempler på beregninger af indtægtsandel

Eksempel: Brug af 1 nummer med delt indtægt

Eksempel: Youtuberen bruger 1 nummer med delt indtægt i sin video i langt format og tjener halvdelen af standardindtægtsandelen på 55 % (27,5 %). Fradraget for yderligere udgifter til musikrettigheder kan f.eks. være 2,5 %.

I tilfældet med denne video ville youtuberen tjene 25 % af den samlede indtægt (27,5 % minus 2,5 %).

Eksempel: Brug af 1 nummer med delt indtægt
Eksempel Indtægtsandel: 55 % divideret med 2 27,5 %
Eksempel Yderligere udgifter til musikrettigheder -2,5 %
Eksempel Samlet indtægt 25 %

Eksempel: Brug af 2 numre med delt indtægt og 1 licenseret nummer

Eksempel: Youtuberen bruger 2 numre med delt indtægt og 1 licenseret nummer i sin video i langt format og tjener 1/3 af standardindtægtsandelen på 55 % (18,33 %). Fradraget for yderligere udgifter til musikrettigheder kan f.eks. være 2 %.

I tilfældet med denne video ville youtuberen tjene 16,33 % af den samlede indtægt (18,33 % minus 2 %).

Eksempel: Brug af 2 numre med delt indtægt og 1 licenseret nummer
Eksempel Indtægtsandel: 55 % divideret med 3 18,33 %
Eksempel Yderligere udgifter til musikrettigheder -2,5 %
Eksempel Samlet indtægt 15,83 %

Tjek status for indtægtsdeling

Når du har udgivet en video, kan du få oplysninger om dens status for indtægtsdeling i YouTube Studio:

1. Log ind på YouTube Studio.
  2. I menuen til venstre skal du vælge Indhold .
  3. På fanen Videoer skal du finde den video, du har føjet et nummer med mulighed for indtægtsdeling til.
  4. For at bekræfte, at indtægterne fra videoen deles, skal du kigge efter Deling i kolonnen Indtægtsgenerering.
  5. Klik på videoens miniaturebillede for at få flere oplysninger.
  6. Vælg Ophavsret i menuen til venstre.
  7. I kolonnen Påvirkning af videoen skal du holde markøren over Indtægterne deles.

Vær opmærksom på, at oplysninger om brug kan ændres efter rettighedshavernes skøn.

Flere oplysninger