Svar på en innsigelse

Når innhold fjernes på grunn av en opphavsrettslig fjerningsforespørsel, kan opplasteren av det aktuelle innholdet – eller en autorisert representant – sende inn en opphavsrettsinnsigelse. Dette er en juridisk forespørsel om å gjenopprette innhold som er blitt fjernet på grunn av en angivelig feil eller feilidentifisering.

Innsigelser videresendes til fordringshaveren (som sendte inn den opprinnelige fjerningsforespørselen) for oppfølging hvis

• alle juridiske krav er innfridd
  • opplasteren tydelig forklarer retten sin til å bruke innholdet
Fordringshavere har 10 amerikanske virkedager på seg til å svare med bevis på at det er iverksatt rettslige tiltak for å forhindre at det aktuelle innholdet gjenopprettes på YouTube.

Få bevis på rettslig tiltak

For å svare på en innsigelse må fordringshaveren legge ved bevis på at ett av følgende rettslige tiltak er iverksatt:

• et tiltak for å be om en rettskjennelse mot opplasteren og begrense den angivelig krenkende aktiviteten (ikke bare et erstatningskrav)
  • en påstand om at opplasteren har brutt opphavsretten (hvis opplasteren befinner seg i USA), sendt inn til US Copyright Office – Copyright Claims Board (CCB) når dette er aktuelt

Tiltaket eller påstanden fra fordringshaveren skal inneholde opplasterens navn og innholdet saken gjelder, for eksempel nettadresser til YouTube-videoer. Gyldig bevis kan omfatte kopi av noe av følgende:

• søksmål
  • rettskjennelse
  • CCB-krav
  • CCBs avgjørelse om brudd på rettigheter

Søksmål skal sendes inn til domstoler som har myndighet til å behandle opphavsrettsaker. For søksmål som reises i USA, godtar vi bare at de reises i amerikanske føderale domstoler.

Ikke send inn falsk informasjon. Misbruk av prosessene våre, for eksempel innsending av falske dokumenter, kan føre til kontosperring eller få andre juridiske følger.

Svar via e-post

Slik svarer du på en innsigelse:

1. Få en kopi av bevisene på rettslige tiltak, som beskrevet ovenfor.
    • Linker til filer som er lagret i en nettsky, for eksempel Google Disk-linker, godtas ikke.
  2. Gå til e-posten med innsigelsen som ble videresendt fra YouTube.
    • Innsigelser sendes til e-postadressen du brukte da du sendte inn den opprinnelige fjerningsforespørselen.
  3. Svar direkte på e-posten med en kopi av bevisene.
    • Ikke send svaret ditt som en ny e-post til YouTube.

Vanlige spørsmål

Hvor lang tid har jeg på å svare på en innsigelse?
Fordringshavere har 10 amerikanske virkedager på seg til å svare på e-posten med innsigelsen med de nødvendige bevisene på rettslige tiltak.
Hva skjer etter at jeg har sendt inn bevis på rettslige tiltak?
Det aktuelle innholdet gjenopprettes ikke på YouTube mens rettslige tiltak pågår. Påstanden om brudd på opphavsretten og innsigelsen regnes dessuten som uløst mens de rettslige tiltakene behandles.