Reageer op ’n verweerkennisgewing

Wanneer inhoud weens ’n kopieregverwyderingversoek verwyder word, kan die oplaaier van daardie inhoud, of ’n gemagtigde verteenwoordiger, ’n kopieregverweerkennisgewing indien. Dit is ’n regsversoek om inhoud te herstel wat weens ’n beweerde fout of verkeerde identifikasie verwyder is.

Verweerkennisgewings word vir reaksie na die eiser (wat die oorspronklike verwyderingversoek ingedien het) toe aangestuur as:

• Daar aan alle wetlike vereistes voldoen is
  • Die oplaaier hul reg om die inhoud te gebruik duidelik verduidelik het
Eisers het 10 VSA-werksdae om te antwoord met bewyse van regstappe wat gedoen is om te verhoed dat die inhoud wat ter sprake is op YouTube herstel word.

Kry bewyse van regstappe

Om op ’n verweerkennisgewing te reageer, moet eisers bewyse insluit dat een van die volgende regstappe gedoen is:

• Stappe waarin ’n hofbevel teen die oplaaier aangevra word om die beweerde skendende aktiwiteit te beperk (nie net ’n eis om skadevergoeding nie)
  • ’n Eis van kopieregskending teen die oplaaier (as sodanige oplaaier in die Verenigde State geleë is) by die Raad vir Kopieregeise (CCB) van die VSA se Kopieregkantoor, indien van toepassing.

Die oplaaier en die spesifieke inhoud wat ter sprake is, soos YouTube-video-URL’e, moet in die eiser se stappe of eis genoem word. Bewyse wat aanvaar word, kan ’n kopie van een van die volgende insluit:

• Hofsaak
  • Hofbevel
  • CCB-eis
  • Uitspraak van skending deur die CCB

Hofsake moet ingedien word by howe wat die regsbevoegdheid het om oor kopieregsake te beslis. Vir regsake wat in die Verenigde State ingedien word, kan ons slegs indienings in federale howe van die VSA aanvaar.

Moenie vals inligting indien nie. Misbruik van ons prosesse, soos die indien van bedrieglike dokumente, kan tot die opskorting van jou rekening of ander regsgevolge lei.

Reageer per e-pos

Hoe om op ’n verweerkennisgewing te reageer:

1. Kry ’n kopie van die bewyse van regstappe soos hier bo beskryf word.
    • Skakels na lêers wat in die wolk geberg word, soos Google Drive-skakels, kan nie aanvaar word nie.
  2. Gaan na die verweerkennisgewing-e-pos wat van YouTube af aangestuur is.
    • Verweerkennisgewings word gestuur na die e-posadres wat gebruik is om die oorspronklike verwyderingversoek in te dien.
  3. Antwoord direk op die e-pos met die kopie van die bewyse.
    • Moenie jou antwoord as ’n nuwe e-pos aan YouTube stuur nie.

Gereelde vrae

Hoeveel tyd het ek om op ’n verweerkennisgewing te reageer?
Eisers het 10 VSA-werksdae om met die nodige bewyse van regstappe op die verweerkennisgewing-e-pos te antwoord.
Wat gebeur nadat ek bewyse van regstappe ingedien het?
Die inhoud wat ter sprake is, sal nie op YouTube herstel word terwyl regstappe onafgehandel is nie. Die eis van kopieregskending en die verweerkennisgewing word ook as onopgelos beskou terwyl regstappe onafgehandel is.
Wat gebeur as ek nie op ’n verweerkennisgewing reageer nie?
Die inhoud wat ter sprake is, kan op YouTube herstel word as ’n eiser nie op ’n verweerkennisgewing reageer nie, of as bewyse onvoldoende is of ontbreek.

Meer inligting