Tips voor thumbnails en titels

Hoe weet je publiek waar je video over gaat? Meestal zien kijkers eerst je thumbnail en titel. Zo krijgen ze een indruk van waar je video over gaat en kunnen ze beslissen of ze de video willen bekijken. Leuk weetje: 90% van de best presterende video's heeft een aangepaste thumbnail.

Titels en thumbnails:

Abonneer je op het YouTube Creators-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Opvallende thumbnails ontwerpen

• Wie target je video's? Bij content die je abonnees target, kun je zaken die ze al kennen laten zien, zoals je beste vriend. Content die toevallige kijkers target, kan zich richten op acties en emoties die algemeen herkenbaar zijn, zoals een geschokt gezicht.
  • Je kunt de regel van derden toepassen om interessante afbeeldingen te maken. Voorzie je afbeeldingen daarna van branding en beschrijvende tekst. Als je tekst toevoegt, gebruik je een lettertype dat goed leesbaar is.
  • Maak het ontwerp niet te ingewikkeld. Dynamisch gebruik van kleur en compositie kan de aandacht trekken, maar te veel kan overweldigend zijn.
  • Thumbnails worden op verschillende apparaten verschillend weergegeven. Zorg er daarom voor dat je thumbnailafbeelding zo groot mogelijk is.
  • Verschillende doelgroepen hebben verschillende smaken en de stijl van thumbnails kan in de loop van de tijd veranderen. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van wat goed werkt in jouw community. We raden je ook aan om te experimenteren met het updaten van oudere thumbnails, om zo de aantrekkingskracht van je video voor nieuwe kijkers te vergroten.

Voor en na een update van de thumbnailstijl voor een doe-het-zelf video

Voorbeelden van thumbnails en titels die samen interesse wekken en een verhaal vertellen

Titels schrijven

• Wees nauwkeurig. Zorg dat je titel de inhoud van de video goed weergeeft. Als dit niet het geval is, kunnen kijkers afhaken. Dit kan de vindbaarheid beïnvloeden.
  • Kort maar krachtig. Gebruikers zien mogelijk maar een deel van je titel. Houd het dus kort en zet de belangrijkste woorden aan het begin. Zet afleveringsnummers en branding aan het einde.
  • Beperk HOOFDLETTERS en emoji's. Gebruik ze zorgvuldig om emoties of speciale elementen in de video te benadrukken. Bijvoorbeeld: 'Onze KINDEREN hebben een ROBOT gebouwd! '.

Typen videotitels

Je kunt de aandacht van je publiek trekken met:

Zoekbare titels die een duidelijk beeld geven van wat je kunt verwachten. Op die manier kun je makkelijk kijkers bereiken die zoeken naar vergelijkbare content.
Intrigerende titels die de nieuwsgierigheid wekken en kijkers aanspreken die mogelijk niet op zoek zijn naar onderwerpspecifieke content.

Dieper ingaan op de gegevens

• Inspiratie nodig? Je kunt met onderzoeksinzichten in YouTube Analytics uitzoeken waar je publiek en kijkers naar zoeken op YouTube.
  • Je kunt ook ideeën voor thumbnails en titels opdoen op het tabblad Publiek in YouTube Analytics door te kijken welke andere video's je publiek heeft bekeken.
  • Meet de effectiviteit van je thumbnails en titels voor verschillende doelgroepen aan de hand van de volgende statistieken in je analytische gegevens:
    • Voor een algemeen publiek kijk je in de eerste 24 uur na publicatie naar de klikfrequentie (CTR) op Home en Voorgesteld. Controleer deze cijfers voor video's met een bovengemiddeld aantal vertoningen. Via Home en Voorgesteld kunnen kijkers vaak nieuwe video's en kanalen ontdekken.
    • Bekijk voor abonnees de klikfrequentie (CTR) in de abonnementsfeed in de eerste 24 uur na publicatie. Hoewel je abonnees misschien van ergens anders op het platform naar je video's komen, vertegenwoordigt de abonnementsfeed je meest betrokken fans.

Wij raden aan

• Beoordeel je thumbnails om te zien of ze het beste van de video naar voren brengen. Volg beslist ook ons beleid voor thumbnails.
  • Maak foto's tijdens het filmen, zodat je tijdens het uploaden van je video meerdere opties hebt voor je thumbnail.
  • Bedenk welke mensen je video mogelijk bekijken en waar ze de video kunnen vinden om een betere afweging te kunnen maken tussen een zoekbare of een intrigerende titel.
  • Vergeet ook niet om de statistieken in YouTube Analytics te bekijken om te zien wat voor effect je thumbnails en titels hebben.

Hierna: tips voor videobeschrijvingen