Merk produkter i direktesendingene dine

Hvis du er en kvalifisert skaper, kan du merke produkter i direktesendingene dine. Seerne kan velge Shopping shopping bag icon for å se en liste over produkter du har merket. Finn ut mer om hvordan seerne kan kjøpe produkter på YouTube. Kvalifiserte skapere kan merke sine egne produkter eller produkter fra andre merkevarer.

Kriterier og retningslinjer

Kanalkriterier for å merke egne produkter

Før du kan merke egne produkter, må kanalen din være kvalifisert for YouTube Shopping. Deretter kan du knytte butikken din til YouTube og merke produkter.

Merkede produkter er bare synlige for seere i disse landene/regionene, og de vises bare hvis produktene kan leveres til seerens land/region.

Kanalkriterier for å merke produkter fra andre merkevarer

For å merke produkter fra andre merkevarer i direktesendinger må kanalen din oppfylle kvalifikasjonskravene for YouTube Shopping.

Merkede produkter er bare synlige for seere i disse landene/regionene. Vi viser hele produktinformasjonen til seeren hvis produktet kan leveres til landet/regionen hen bor i. Hvis videoen vises med en ansvarsfraskrivelse om begrenset fraktområde, betyr det at selgeren ikke har målrettet produktet mot dette landet.

Retningslinjer for videoer

Skaperen må eie og kontrollere alle rettighetene til innholdet i direktesendingen eller klarere alle rettigheter. Dette inkluderer eventuelle nødvendige musikkrettigheter, for eksempel rettigheter til offentlig fremføring. Alt innhold i direktesendinger må være i samsvar med retningslinjene for brukere og vilkårene for bruk.

Produktetiketter vises ikke for seerne hvis videoen

Hvis du antyder at du skal sende innhold som bryter retningslinjene for brukere, kan det hende vi aldersbegrenser eller fjerner direktesendingen din. YouTube forbeholder seg også retten til å begrense skapernes muligheter til å sende direkte – etter eget skjønn.

Retningslinjer for merking av produkter fra andre merkevarer

Merk produkter i direktesendingen din hvis de er tydelig fremhevet, brukes på en trygg måte og er relevante for innholdet i direktesendingen. Målet vårt er at seerne skal finne produktene du viser frem i innholdet ditt, for å sikre en optimal brukeropplevelse.
Før du legger til produkter i innhold med betalt produktplassering, må du gjennomgå eventuelle kontraktsmessige forpliktelser du har. Legg til relevante erklæringer i innholdet ditt, inkludert YouTube-erklæringene om betalte produktplasseringer og anbefalinger.

Du kan bare merke produkter hvis de er tilgjengelige hos en av de utvalgte forhandlerne. Du må også velge hvilken av forhandlerne du vil merke produktet fra. Vi er åpne for å samarbeide med flere forhandlere i fremtiden. Interesserte parter kan kontakte YouTube-representantene sine for å finne ut mer.

Det finnes noen produkter du ikke kan merke, for eksempel babymat, rengjøringsartikler og taktisk utstyr.

Merk, fest, sorter og fjern produkter

Merk produkter før en direktesending

1. Gå til kontrollrommet for direktesendinger.
  2. På menyen til venstre velger du Send direkte  eller Administrer .
  3. Klikk på Shopping-fanen under forhåndsvisningen av direktesendingen.
  4. For å åpne produktvelgeren klikker du på Merk produkter etterfulgt av Rediger .
  5. Søk etter hvilke som helst av de tilgjengelige produktene dine.
  6. Dra, slipp og organiser opptil 30 produkter.
    • Du kan søke etter produkter fra bestemte forhandlere ved å klikke på Filter og skrive inn navnet på forhandleren.
    • For å fjerne et produkt klikker du på Slett ved siden av det.
  7. Klikk på Lagre. Endringene dine gjenspeiles også i innstillingene for hver enkelt video.
Merk:
  • Rekkefølgen du ser i produktvelgeren, er den samme rekkefølgen som vises til seerne.
  • Du kan merke produkter under en direktesending, men det er ikke sikkert at det oppdaterte utvalget vises for seerne som allerede følger med.
  • Du kan også merke produkter etter direktesendingen er avsluttet, i YouTube Studio. De nylig merkede produktene vises når folk spiller den av på nytt.

Fest et produkt under direktesendinger

Mens du sender direkte, kan du feste en vare for å vise den tydelig frem under sendingen.

Fest en vare i en direktesending:

1. Start en direktesending via kontrollrommet for direktesendinger.

2. Klikk på Shopping-fanen under forhåndsvisningen av direktesendingen.

3. Velg én vare du vil reklamere for.

4. Klikk eller dra den til panelet for festede produkter etterfulgt av Fest produktet.

For å løsne en vare, klikk på LØSNE i forhåndsvisningen av direktesendingen.

Fjern og sorter produkter

Du kan fjerne eller sortere produkter under en direktesending, men det er ikke sikkert at det oppdaterte utvalget vises for enkelte seerne som allerede følger med. For å sikre en best mulig seeropplevelse må du gjøre deg ferdig med å fjerne og sortere produktene minst 30 minutter før direktesendingen starter. Du kan også fjerne eller sortere produktene etter at direktesendingen er avsluttet. De nylig merkede produktene vises når folk spiller den av på nytt.

Slik omorganiserer eller fjerner du produkter:

1. Gå til kontrollrommet for direktesendinger.
  2. Klikk på Shopping-fanen under forhåndsvisningen av direktesendingen.
  3. For å åpne produktvelgeren klikker du på TILPASS.
  4. Finn produktet du allerede har merket.
    1. Slik omorganiserer du varer: Dra produktet dit du vil ha det.
    2. Slik fjerner du varer: Klikk på Slett ved siden av produktet.
  5. Velg Fortsett for å lagre endringene.