Producten taggen in je livestreams

Als je een in aanmerking komende creator bent, kun je producten in je livestream taggen. Kijkers kunnen Shopping shopping bag icon selecteren om een lijst te bekijken van producten die je hebt getagd. Meer informatie over hoe kijkers producten kunnen kopen op YouTube In aanmerking komende creators kunnen hun eigen producten of producten van andere merken taggen.

Criteria en richtlijnen

Criteria om op je kanaal je eigen producten te taggen

Voordat je je eigen producten kunt gaan taggen, moet je kanaal in aanmerking komen voor YouTube Shopping. Vervolgens kun je je winkel aan YouTube koppelen en je producten taggen.

Kijkers zien getagde producten alleen als ze in deze landen/regio's wonen en de producten beschikbaar zijn voor verzending naar het land of de regio van de kijker.

Criteria om op je kanaal producten van andere merken te taggen

Als je producten van andere merken wilt taggen in je livestreams, moet je kanaal voldoen aan de deelnamevereisten voor YouTube Shopping.

Getagde producten zijn alleen zichtbaar voor kijkers in deze landen/regio's. We geven de volledige productinformatie weer aan kijkers als de producten in hun land of regio kunnen worden bezorgd. Als in een specifiek land een disclaimer over beperkte afleverlocaties bij de video staat, betekent dit dat de verkoper dat land niet target.

Richtlijnen voor video's

Creators moeten alle rechten op content in de livestream bezitten en beheren, of verklaren dat de livestream geen ongeoorloofde content bevat. Dit geldt ook voor de vereiste muziekrechten, zoals rechten van openbare uitvoering. Alle content in livestreams moet aan onze Communityrichtlijnen en Servicevoorwaarden voldoen.

We laten geen producttags zien aan kijkers als de video:

Als je een livestream aanbiedt die in strijd is met onze Communityrichtlijnen, kunnen we je livestream verwijderen of er een leeftijdsbeperking voor instellen. YouTube behoudt zich ook het recht voor om de livestream-mogelijkheid van een creator naar eigen goeddunken te beperken.

Richtlijnen voor tags voor producten van andere merken

Tag producten in je livestream als ze prominent aanwezig zijn, veilig worden gebruikt en relevant zijn voor het onderwerp van je livestream. We willen dat je kijkers producten ontdekken die in je content worden getoond en dat ze daar relevante informatie over krijgen.
Lees eventuele contractuele verplichtingen die je hebt nog eens na voordat je producten toevoegt aan content met betaalde productplaatsingen. Voeg de juiste kennisgevingen toe aan je content, waaronder de YouTube-kennisgevingen over betaalde productplaatsingen en aanbevelingen

Je kunt producten alleen taggen als ze beschikbaar zijn bij een van de geselecteerde verkopers. Je moet ook de specifieke winkel selecteren van waaruit je het product wilt taggen. We staan ervoor open om in de toekomst met meer verkopers samen te werken. Geïnteresseerde partijen kunnen contact opnemen met hun YouTube-vertegenwoordiger voor meer informatie.

Er zijn bepaalde producten die je niet kunt taggen zoals, maar niet beperkt tot, babyvoeding, schoonmaakmiddelen en legeruniformen.

Producten taggen, vastzetten, herschikken en verwijderen

Producten taggen vóór een livestream

1. Ga naar de live regiekamer.
  2. Selecteer Streamen  of Beheren  in het linkermenu.
  3. Klik onder het voorbeeld van de livestream op het tabblad Shopping.
  4. Klik op Producten taggen en dan Bewerken  om de selectietool te openen.
  5. Zoek naar een van je beschikbare producten.
  6. Je kunt maximaal 30 producten slepen, neerzetten en ordenen.
    • Als je producten van specifieke verkopers wilt zoeken, klik je op Filteren  en geef je de naam van de verkoper op.
    • Klik naast het product op Verwijderen  als je een product wilt verwijderen.
  7. Klik op Opslaan. Je wijzigingen worden ook doorgevoerd in de instellingen voor afzonderlijke video's.
Opmerking:
  • De volgorde in de productkiezer is hetzelfde als die voor kijkers.
  • Je kunt producten tijdens een livestream taggen, maar de geüpdatete selectie is misschien niet zichtbaar voor bestaande kijkers.
  • Je kunt ook producten taggen na afloop van een livestream in YouTube Studio. Deze producten worden dan tijdens herhalingen getoond.

Een product vastzetten tijdens een livestream

Tijdens een livestream kun je één artikel vastzetten zodat het nog meer opvalt.

Een artikel vastzetten voor een livestream:

1. Begin een livestream vanuit de live regiekamer.

2. Klik op het tabblad Shopping onder het voorbeeld van de livestream.

3. Selecteer 1 artikel dat je wilt promoten.

4. Klik erop of sleep het naar het deelvenster Vastgezette producten en dan Product vastzetten.

Als je een artikel wilt losmaken, klik je in het voorbeeld van de livestream op LOSMAKEN.

Producten verwijderen en herschikken

Je kunt producten tijdens een livestream verwijderen en opnieuw indelen, maar sommige actieve kijkers zien misschien niet de geüpdatete selectie. Daarom raden we aan om de gewenste producten minstens 30 minuten vóór de livestream te verwijderen en te herschikken. Je kunt producten ook na een livestream verwijderen of herschikken. Deze producten worden dan tijdens herhalingen getoond.

Zo deel je producten opnieuw in of verwijder je ze:

1. Ga naar de live regiekamer.
  2. Klik op het tabblad Shopping onder het voorbeeld van de livestream.
  3. Klik op AANPASSEN om de selectietool te openen.
  4. Zoek het product dat je al hebt getagd.
    1. Items opnieuw indelen: sleep het product naar de gewenste positie.
    2. Items verwijderen: klik naast het product op Verwijderen .
  5. Selecteer Doorgaan om de wijzigingen op te slaan.