Tuotteiden tagaaminen livestriimissä

Jos täytät vaatimukset, voit tagata livestriimissäsi esiintyviä tuotteita. Katsojat voivat nähdä tagaamasi tuotteet valitsemalla Ostokset shopping bag icon. Lue lisää siitä, miten katsojat voivat ostaa tuotteita YouTubessa. Ehdot täyttävät sisällöntuottajat voivat tagata omia tuotteitaan tai muiden brändien tuotteita.

Ehdot ja ohjeet

Omien tuotteiden tagaamiseen liittyvät ehdot

Ennen kuin voit tagata omia tuotteitasi, kanavasi on täytettävä YouTube Shoppingin ehdot. Jos kanava täyttää ehdot, voit yhdistää kauppasi YouTubeen ja aloittaa tuotteiden tagaamisen.

Tagatut tuotteet näkyvät vain näillä alueilla oleville katsojille ja vain siinä tapauksessa, että tuotteet voidaan toimittaa katsojan alueelle.

Muiden brändien tuotteiden tagaamiseen liittyvät ehdot

Ennen kuin voit tagata muiden brändien tuotteita livestriimeihin, kanavasi on täytettävä YouTube Shoppingia koskevat vaatimukset.

Tagatut tuotteet näkyvät vain näillä alueilla oleville katsojille. Täydet tuotetiedot näkyvät siinä tapauksessa, että tuotteet voidaan toimittaa katsojan alueelle. Jos tietyssä maassa videon yhteydessä näkyy "Rajoitetut toimitusalueet" ‑vastuuvapauslauseke, kauppias ei ole kohdistanut mainoksia kyseiseen maahan.

Videosisällön ohjeet

Sisällöntuottajalla on oltava kaikki oikeudet livestriimin sisältöön. Tähän kuuluvat kaikki tarvittavat musiikin oikeudet, kuten julkiset esitysoikeudet. Kaiken livenä striimattavan sisällön on oltava yhteisösääntöjen ja käyttöehtojen mukaista.

Tuotetageja ei näytetä katsojille seuraavissa tapauksissa:

Jos ilmoitat striimaavasi yhteisösääntöjä rikkovaa sisältöä, voimme asettaa livestriimille ikärajoituksen tai poistaa striimin. YouTube pidättää myös oikeuden rajoittaa sisällöntuottajan striimausoikeutta harkintansa mukaan.

Taggausohjeet muiden brändien tuotteille

Tagaa tuotteita livestriimissäsi, jos ne ovat esillä näkyvästi, niitä käytetään turvallisesti ja ne liittyvät livestriimin aiheeseen. Haluamme tarjota katsojille merkityksellisen käyttökokemuksen varmistamalla, että tagatut tuotteet ovat oikeasti esillä sisällössä.
Ennen kuin lisäät tuotteita maksullista tuotesijoittelua sisältävään sisältöön, tarkista mahdolliset sopimusvelvoitteesi. Lisää sisältöösi asiaankuuluvat ilmoitukset esimerkiksi maksullisesta tuotesijoittelusta ja suosittelusta.

Voit tagata vain sellaisia tuotteita, joita on saatavilla valituilta jälleenmyyjiltä. Sinun on myös valittava jälleenmyyjä, jonka tuotteen haluat tagata. Otamme mielellämme uusia jälleenmyyjiä mukaan jatkossa. Lisätietoja voi pyytää omalta YouTuben edustajalta.

Tiettyjä tuotteita ei voi tagata. Sellaisia ovat esimerkiksi vauvanruoka, siivoustarvikkeet ja taktiset varusteet.

Tuotteiden tagaaminen, kiinnittäminen, järjestäminen ja poistaminen

Tuotteiden tagaaminen ennen livestriimiä

1. Siirry Livetapahtumien hallintaan.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Striimaa   tai Muokkaa .
  3. Klikkaa livestriimin esikatselun alta Shopping-välilehteä.
  4. Avaa valintatyökalu klikkaamalla Tagaa tuotteita ja sitten Muokkaa .
  5. Hae saatavilla olevia tuotteita.
  6. Vedä, pudota ja järjestä paikoilleen enintään 30 tuotetta.
    • Jos haluat hakea tuotteita tietyiltä jälleenmyyjiltä, valitse Suodata ja lisää jälleenmyyjän nimi.
    • Voit poistaa tuotteen valitsemalla sen vieressä olevan poistokuvakkeen .
  7. Klikkaa Tallenna. Muutokset näkyvät asetuksissa myös yksittäisen videon tasolla.
Hyvä huomata
  • Tuotevalitsimen järjestys on sama kuin katsojille näkyvä järjestys.
  • Voit tagata tuotteita livestriimin aikana, mutta kaikki paikalla olevat katsojat eivät välttämättä näe päivitettyä valikoimaa.
  • Voit tagata tuotteita myös livestriimin päätyttyä YouTube Studiossa. Uudet tagatut tuotteet näkyvät uudelleentoistojen aikana.

Tuotteen kiinnittäminen livestriimin aikana

Voit kiinnittää yhden tuotteen korostaaksesi sitä livestriimissä.

Kohteen kiinnittäminen livestriimiin:

1. Aloita striimi Livetapahtumien hallinnassa.

2. Klikkaa livestriimin esikatselun alta Shopping-välilehteä.

3. Valitse yksi mainostettava tuote.

4. Klikkaa tuotetta tai vedä se Kiinnitetyt tuotteet ‑paneeliin ja sitten Kiinnitä tuote.

Jos haluat poistaa tuotteen kiinnityksen, klikkaa livestriimin esikatselusta POISTA KIINNITYS.

Tuotteiden poistaminen ja järjestyksen muuttaminen

Voit poistaa tuotteita ja muuttaa niiden järjestystä livestriimin aikana, mutta kaikki paikalla olevat katsojat eivät välttämättä näe päivitettyä valikoimaa. Katsojat saavat parhaan mahdollisen kokemuksen, kun teet tuotteiden poiston ja järjestelyn vähintään 30 minuuttia ennen livestriimin alkua. Voit myös poistaa tuotteita tai muuttaa niiden järjestystä livestriimin päätyttyä. Uudet tagatut tuotteet näkyvät uudelleentoistojen aikana.

Tuotteiden poistaminen ja järjestyksen muuttaminen:

1. Siirry Livetapahtumien hallintaan.
  2. Klikkaa livestriimin esikatselun alta Shopping-välilehteä.
  3. Avaa valintatyökalu klikkaamalla MUOKKAA.
  4. Etsi aiemmin tagattu tuote.
    1. Järjestä tuotteet uudelleen vetämällä tuote haluttuun kohtaan.
    2. Poista tuotteita valitsemalla tuotteen vierestä Poista .
  5. Tallenna muutokset valitsemalla Jatka.