Bestuur produkte uit jou winkel op YouTube

YouTube Inkopies laat skeppers wat kwalifiseer toe om hul produkte en amptelike handelsmerkgoedere op YouTube uit te stal. Kykers in hierdie liggings kan jou produkte op al hierdie oppervlakke op YouTube deurblaai en koop:

• Jou kanaal se winkel
  • Produkte in videobeskrywing
  • Produkrak onder of langs jou video’s en regstreekse strome
  • Inkopies-knoppie in jou video’s, Kortvideo’s en regstreekse strome
  • Versamelings

Jy kan jou produkte organiseer om oral op hierdie oppervlakke in YouTube Studio of in YouTube Studio se mobiele app gewys te word. Met kanaalvlak- en individuele videorangskikkings kan jy die volgorde van jou produkte pasmaak om by jou behoeftes te pas.

Jy kan jou produkte ook uitstal deur aan jou kanaalwinkel te koppel of versamelings te skep en te deel wat jou kykers wil hê.

YouTube Inkopies: Merk en verkoop produkte vanaf jou winkel

Kies produkte vir jou kanaal

Wanneer jy ’n winkel koppel en minstens een item het wat kwalifiseer om gewys te word, word jou produkte wat kwalifiseer outomaties uitgestal in:

• Jou videobeskrywings
  • ’n Winkeloortjie op jou kanaaltuisblad

Die vertoonvolgorde van jou produkte is geoptimeer vir interaksie en geoutomatiseer op grond van verskeie faktore, soos prys, gewildheid en beskikbaarheid. Jy kan die produkte kies om in ’n sekere volgorde vir jou hele kanaal en winkel gewys te word.

Kanaalvlakrangskikking geld nie vir regstreekse strome nie.

Pasmaak die vertoonvolgorde vir jou hele kanaal en winkel in YouTube Studio:

1. Klik op Verdien.
  2. Klik die Inkopies-oortjie.
    • Klik op Skep eie keuse wanneer jy die verstekkeuse die eerste keer verander.
    • Klik op Pasmaak as jy ’n vorige keuse verander.
  3. Sleep, laat los en rangskik tot 30 items.
  4. Klik Stoor.

Jy kan teruggaan na outomatiese rangskikking vir jou kanaal en winkel in die Verdien-afdeling van YouTube Studio: Klik op die Inkopies-oortjie en dan Terug na outomatiese rangskikking en dan Stoor.

Kies produkte vir spesifieke inhoud

Jy kan tot 30 items vir individuele video’s of Kortvideo’s merk en herrangskik om ’n meer gepasmaakte inkopie-ervaring vir jou gehoor te skep. Jy kan ook kies om tot 30 items vir ’n regstreekse stroom te merk en te herrangskik.

Skakel na jou kanaalwinkel

Jy kan aan jou Winkel-oortjie koppel deur die URL daarvan in opmerkings, beskrywing en Gemeenskapplasing te kopieer en plak. Jy kan ook ’n skakel by jou kanaalwinkel voeg in videobeskrywings en op ander mediakanale. Wanneer kykers die skakel klik, kry hulle ’n voorskou van die items in jou winkel sonder om hul kykervaring te onderbreek. Sodra kykers gereed is om te koop, kan hulle weer klik om na jou winkel toe te gaan en hul aankoop te voltooi.

Bestuur kwessies met jou produkte

Wanneer jy jou items met ’n gesteunde kleinhandelaar of platform skep of wysig, word die items gekontroleer vir voldoening aan ons beleide. Hierdie kontrole neem gewoonlik ’n paar werksdae.

Kry die kontrolestatus vir jou items in YouTube Studio:

1. Klik Verdien op die linkerkieslys.
  2. Klik die Inkopies-oortjie.
  3. Klik Organiseer op die “statuskaart”.
Let wel: Jou produkte sal outomaties gekontroleer word vir voldoening aan ons Google Merchant Center-beleide en YouTube-beleide. Die produkte sal nie in YouTube Studio vertoon word nie tensy die produkte deur albei stelle beleide goedgekeur word. Enige veranderings aan ’n item (insluitend, maar nie beperk nie tot titel, beskrywing of prent) sal veroorsaak dat die item weer vir voldoening gekontroleer sal word. Hierdie kontrole neem gewoonlik ’n paar werksdae.

Kontak jou handelswarekleinhandelaar of -platform vir vrae oor spesifieke items wat nie in die “Organiseer items”-paneel verskyn nie.

Hou in gedagte dat Inkopies-kenmerke nie op jou inhoud sal wys as:

Verwyder Inkopies-kenmerke van jou kanaal of spesifieke inhoud

Jy kan Inkopies-kenmerke enige tyd tydelik van jou kanaal verwyder of jou winkel heeltemal ontkoppel.

As jy Inkopies-kenmerke van ’n individuele video of Kortvideo wil verwyder, moet jy alle produkte op die video of Kortvideo ontmerk.

Verwyder Inkopies-kenmerke tydelik van jou kanaal

Gebruik ’n rekenaar om Inkopies-kenmerke van jou hele kanaal te verwyder in YouTube Studio:

1. Klik Verdien op die linkerkieslys.
  2. Klik die Inkopies-oortjie.
  3. Verwyder die produkrak tydelik deur die “Inkopies”-skakelaar af te skakel.

Gebruik die YouTube Studio-mobiele app vir Android of iPhone om Inkopies-kenmerke van jou hele kanaal af te verwyder:

1. Tik op Verdien in die onderste kieslys.
  2. Tik op die Inkopies-oortjie.
  3. Tik op Meer '' langs die “Produkte op kanaal”-afdeling.
  4. Tik op Skakel af minusteken.