Förstå ditt innehålls räckvidd och engagemang

På fliken Innehåll i YouTube Analytics får du en översikt över hur tittarna hittade ditt innehåll, vad de tittar på och hur de interagerar med ditt innehåll. Se även följande flikar för fler räckvidds- och engagemangsrapporter: Alla, Videor, Shorts, Live och Inlägg. Läs mer om hur engagemangsmätvärden beräknas.

Obs! Fliken Innehåll är endast tillgänglig på kanalnivå.

Titta på följande video från kanalen YouTube Creators om du vill veta mer om ditt innehålls räckvidd och engagemang.

Fliken Innehåll i Analytics (sortera efter Videor, Shorts, Live eller Inlägg)

Få tips för kreatörer om fliken Innehåll.

Se dina rapporter för räckvidd och engagemang

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Analytics i menyn till vänster.
  3. Välj Innehåll i menyn längst upp.

Obs! Du kan klicka på SE MER eller AVANCERAT LÄGE för att se en utökad analysrapport och få specifik data, jämföra resultat och exportera data.

Alla

Visningar

Den här rapporten visar antalet giltiga visningar av ditt innehåll uppdelat i Shorts-videor, videor och livestreamar.

Exponeringar och hur de ledde till visningstid

Rapporten visar hur många gånger en miniatyr har visats för tittare på YouTube (exponeringar), hur ofta miniatyrerna lett till en visning (klickfrekvens) och hur visningarna slutligen ledde till visningstid. Läs fler tips om hur du använder exponeringar och CTR-data.

Publicerat innehåll

Den här rapporten visar antalet videor, Shorts-videor, livestreamar och inlägg som du har publicerat på YouTube.

Tittare för olika format

Den här rapporten visar fördelningen och överlappningen av tittare som konsumerar ditt innehåll efter format (videor, Shorts-videor och livestreamar).

Hur tittarna hittade ditt innehåll

Den här rapporten visar hur tittarna hittade ditt innehåll genom bläddringsfunktioner, Shorts-flödet, förslag på videor, YouTube Sök, kanalsidor med mera.

Prenumeranter

Den här rapporten visar hur många prenumeranter du fick för varje innehållstyp: videor, Shorts-videor, livestreamar, inlägg med mera. Annat inkluderar prenumerationer från YouTube-sökning och din kanalsida. Informationen hjälper dig att förstå vilket innehåll som fungerar bäst för att göra tittare till prenumeranter.

Videor

Kort med viktiga mätvärden

Den här rapporten ger en visuell översikt över visningar, genomsnittlig visningslängd, exponeringar och klickfrekvens för exponeringar.

Viktiga ögonblick för behållande av tittarintresse

Den här rapporten visar hur väl olika sekvenser i din video lyckades behålla tittarnas intresse. Du kan även använda genomsnittligt behållande om du vill jämföra dina tio senaste videor med liknande längd.

Hur tittarna hittar dina videor

Den här rapporten visar hur tittarna hittade dina videor genom YouTube Sök, bläddringsfunktioner, förslag på videor, externa källor, kanalsidor med mera.

Toppvideor

Den här rapporten visar dina populäraste videor.

Shorts

Kort med viktiga mätvärden

Den här rapporten ger en visuell översikt över visningar, gilla-markeringar och prenumeranter.

Hur tittarna hittar dina Shorts-videor

Den här rapporten visar hur tittarna hittade dina Shorts-videor genom Shorts-flödet, YouTube Sök, kanalsidor, bläddringsfunktioner, externa källor med mera.

Visats i flödet

Antalet gånger dina Shorts-videor visades i Shorts-flödet.

Visade (jämfört med bortsvepta)

Hur stor andel av tittarna som tittade på dina Shorts-videor jämfört med andelen som svepte bort.

Populäraste Shorts-videorna

Den här rapporten visar dina populäraste Shorts-videor.

Populäraste remixar

Den här rapporten visar en visuell översikt över dina remixvisningar, totalt antal remixar och populäraste remixat innehåll.

Live

Kort med viktiga mätvärden

Den här rapporten ger en visuell översikt över visningar, genomsnittlig visningslängd, exponeringar och klickfrekvens för exponeringar.

Hur tittarna hittar dina livestreamar

Den här rapporten visar hur tittarna hittade dina livestreamar i bläddringsfunktioner, YouTube Sök, förslag på videor, direkta eller okända källor, kanalsidor med mera.

Populäraste livestreamarna

Den här rapporten visar dina populäraste livestreamar. Du kan använda den utökade statistikrapporten om du vill se fler mätvärden, som visningar och exponeringar.

Inlägg

Exponeringar

Den här rapporten visar hur många gånger ditt inlägg visades för tittare.

Gilla-markeringar

Den här rapporten visar hur många gånger tittarna gillade dina community-inlägg.

Prenumeranter

Den här rapporten visar antalet prenumeranter från community-inlägg.

Populäraste inlägg

Den här rapporten visar dina populäraste inlägg baserat på gilla-markeringar eller röster.

Spellistor

Kort med toppspellistor

Den här rapporten visar dina populäraste spellistor och hjälper dig att jämföra dem. Här kan du komma åt statistiken för varje spellista. Läs om hur du får åtkomst till statistik för spellistor.

Få tips för kreatörer om hur du skaffar fans.

Förstå typer av trafikkällor

Trafiken till dina videor kan komma antingen från YouTube eller från externa källor. Du kan se båda i rapporten Hur tittarna hittar ditt innehåll (eller Videor, Shorts, Live).

Trafik från YouTube
Bläddringsfunktioner Trafik från startsidan, prenumerationer, Titta senare, Populärt/Utforska och andra funktioner.
Kanalsidor Trafik från din YouTube-kanal och andra YouTube-kanaler.
Kampanjkort Trafik från innehållsägares kampanjkort.
Slutskärmar Trafik från kreatörers slutskärmar.
Shorts Trafik från den vertikala Shorts-vyn.
Aviseringar Trafik från aviseringar och e-postmeddelanden som skickats till dina prenumeranter.
  Aviseringar till prenumeranter som får klockaviseringar Trafik från aviseringar som skickats till dina prenumeranter som har aktiverat Alla aviseringar för din kanal och aktiverat YouTube-aviseringar på sin enhet.
  Aviseringar från andra appar Trafik från anpassade aviseringar, e-postaviseringar, inkorgen och sammanfattningar.
Andra YouTube-funktioner Trafik från YouTube som inte faller inom någon annan kategori.
Spellistor

Trafik från spellistor där någon av dina videor ingår. De här spellistorna kan vara din egen spellista eller en annan kreatörs spellista. I den här typen av trafik ingår även användarspellistor som Gillade videor och Favoritvideor.

Remixad video Trafik från visuella remixar av ditt innehåll.
Ljudsidor Trafik från den delade ljudresultatsidan som återfinns i den vertikala Shorts-vyn.
Förslag på videor Trafik från förslag som visas bredvid eller efter andra videor och från länkar i videobeskrivningar. Du kan se specifika videor på kortet Trafikkälla: Förslag på videor på fliken Räckvidd.
Videokort Trafik som kommer från ett kort i en annan video.
Annonsering på YouTube

Om din video används som annons på YouTube visas Annonsering på YouTube som trafikkälla.

Visningar från överhoppningsbara annonser som är längre än tio sekunder räknas om de visas i 30 sekunder eller tills de tar slut. Annonser som inte är överhoppningsbara räknas aldrig som visningar i YouTube Analytics.

YouTube-sökning Trafik från sökresultat på YouTube. Du kan se specifika söktermer på kortet Trafikkälla: YouTube-sökning på fliken Räckvidd.
Produktsidor Trafik från produktsidor på YouTube.
Trafik från externa källor
Externa källor Trafik från webbplatser och appar där en av dina YouTube-videor är inbäddad eller har en länk. Du kan se specifika externa webbplatser och källor på kortet Trafikkälla: Externt på fliken Räckvidd.
Direkta eller okända källor Trafik från direktinmatning av webbadressen, bokmärken, utloggade tittare och oidentifierade appar.

Mätvärden att känna till

Exponeringar

Hur många gånger dina miniatyrer har visats för tittare på YouTube via registrerade exponeringar.

Klickfrekvens för exponeringar

Hur ofta tittare har tittat på en video efter att ha sett en miniatyr.

Visats i flödet Antalet gånger din Shorts-video har visats i Shorts-flödet.
Visade (jämfört med bortsvepta) Antalet gånger i procent som tittare tittade på dina Shorts-videor i stället för svepte bort.

Unika tittare

Uppskattat antal personer som sett ditt innehåll inom det valda datumintervallet.

Genomsnittlig visningslängd

Uppskattat antal visade minuter i genomsnitt per visning för den valda videon under det valda datumintervallet.

Genomsnittlig procent som har visats

Genomsnittlig procent av en video som din målgrupp tittar på per visningstillfälle.

Visningstid (timmar)

Hur länge tittarna har sett på din video.

Inläggets gilla-markeringar Antalet gilla-markeringar som inlägget har fått.
Inläggets frekvens för gilla-markeringar Procentandelen tittare som gillade ditt inlägg.
Visningar från spellista Videovisningar från tittare som tittar på själva spellistan. Detta är samma mätvärde som finns externt på den offentliga spellistesidan.
Totalt antal visningar Totalt antal visningar av alla videor i spellistan, oavsett om de kommer från spellistan eller någon annanstans. Detta beräknas endast för videor som du ägde i spellistan.