Send inn anke for et Content ID-krav

Hvis du har bestridt et Content ID-krav, men kravet ble gjenopprettet, er det mulig at du kan anke denne avgjørelsen. Hvis et Content ID-krav blokkerer videoen din, er det kanskje mulig å hoppe over den første bestridelsen og starte prosessen med en anke.

Når du anker et Content ID-krav, varsles personen som har fremsatt kravet mot videoen din (fordringshaveren), og vedkommende får 7 dager på seg til å svare.

Før du anker

siden for kanalfunksjoner kan du sjekke om du er kvalifisert til å anke. Hvis du ikke er kvalifisert, kan det hende du må fullføre en engangsbekreftelse før du kan anke.

Husk at du ikke skal anke med mindre du er helt sikker på at du har alle de nødvendige rettighetene til å bruke innholdet det er gjort krav på. Gjentatt eller forsettlig misbruk av ankeprosessen kan føre til at du mister tilgangen til å anke, eller andre straffetiltak mot videoen eller kanalen din.

Send inn en anke for et gjenopprettet krav

Hvis du har bestridt et Content ID-krav og bestridelsen ble avvist, blir kravet mot videoen gjenopprettet. Du kan kanskje anke denne avgjørelsen. Slik anker du gjenopprettede krav:

YouTube Studio-appen for Android

1. Åpne YouTube Studio-appen
  2. På menyen nederst trykker du på Innhold .
  3. Velg en video som er begrenset, og trykk på begrensningen.
    • Du kan enkelt finne videoen ved å klikke på filterlinjen etterfulgt av Opphavsrett.
  4. Trykk på Gjennomgå.
  5. Trykk på det aktuelle kravet.
  6. Oppgi en årsak til klagen, og klikk på Send inn.

Eskaler til anke

Hvis du har fått et Content ID-krav som blokkerer videoen din, kan du kanskje hoppe over den første bestridelsen og gå rett til ankeprosessen. Dette alternativet kalles «Eskaler til anke».

For blokkeringskrav du er sikker på er ugyldige, kan alternativet «Eskaler til anke» gi en raskere løsning på bestridelsesprosessen, siden fordringshavere har 7 dager på seg til å svare på anker. Det betyr også at videoen din kan bli synlig igjen på YouTube så raskt som mulig.

Vær oppmerksom på at når en fordringshaver avviser en anke, kan vedkommende sende inn en opphavsrettslig fjerningsforespørsel. Hvis fjerningsforespørselen er gyldig, blir videoen fjernet fra YouTube, og kanalen din får en opphavsrettsadvarsel. Hvis du fortsatt er sikker på at du har alle de nødvendige rettighetene til å bruke innholdet det er gjort krav på, kan du imidlertid sende inn en innsigelse.

Slik velger du «Eskaler til anke»-alternativet:

YouTube Studio-appen for Android

1. Åpne YouTube Studio-appen
  2. På menyen nederst trykker du på Innhold .
  3. Velg en video som er begrenset, og trykk på begrensningen.
    • Du kan enkelt finne videoen ved å klikke på filterlinjen etterfulgt av Opphavsrett.
  4. Trykk på Gjennomgå.
  5. Trykk på det aktuelle kravet.
  6. Trykk på Bestrid. På Alternativer-siden velger du Eskaler til anke.

Når du har anket

Når du har anket et krav, har fordringshaveren sju dager på seg til å svare.

Dette kan fordringshaveren gjøre

Hvis videoen din er blitt fjernet fra YouTube, men du fortsatt mener bestemt at du har alle de nødvendige rettighetene til å bruke innholdet det er gjort krav på, kan du sende inn en innsigelse.

Slik trekker du tilbake en anke

Hvis du ombestemmer deg, kan du trekke tilbake anken etter at du har sendt den inn. Slik trekker du tilbake en anke:

YouTube Studio-appen for Android

1. Åpne YouTube Studio-appen
  2. På menyen nederst trykker du på Innhold .
  3. Velg en video som er begrenset, og trykk på begrensningen.
    • Du kan enkelt finne videoen ved å klikke på filterlinjen etterfulgt av Opphavsrett.
  4. Trykk på Gjennomgå.
  5. Trykk på det aktuelle kravet, og trykk deretter på «Trekk tilbake anken».
Merk: Når du først har trukket tilbake en anke, kan du ikke anke det aktuelle kravet på nytt.
Se kapittelet om ankeprosessen for Content ID i denne videoen for å finne ut mer:

Content ID-krav og -bestridelser: Administrer og svar på krav i Studio

Vanlige spørsmål

Hva er forskjellen mellom alternativene Bestrid og Eskalér til anke?

Det kan ta opptil 30 dager før fordringshaveren svarer på den første bestridelsen. Hvis hen avviser bestridelsen, kan du kanskje anke avgjørelsen. Fordringshaveren får sju dager på seg til å svare på anken.

«Eskalér til anke»-alternativet er bare tilgjengelig for Content ID-krav som blokkerer videoen din. Med dette alternativet hopper du over den første bestridelsen, der fordringshaveren har 30 dager på seg til å svare. I stedet går du rett til ankeprosessen. Fordringshaveren får 7 dager på seg til å svare, slik at prosessen kan løses raskere.

Hvis fordringshaveren avviser anken, kan hen sende inn en opphavsrettslig fjerningsforespørsel. Hvis fjerningsforespørselen er gyldig, blir videoen fjernet fra YouTube, og kanalen din får en opphavsrettsadvarsel. Husk at du fortsatt kan sende inn en innsigelse hvis du er helt sikker på at fjerningsforespørselen er ugyldig.

Når bør jeg velge alternativet «Eskaler til anke»?

Hvis du har fått et Content ID-krav som blokkerer videoen din, kan du velge alternativet Eskaler til anke. Det kan lønne seg å eskalere til anke hvis du er sikker på at du har rett til å bruke innholdet, og du ønsker en raskere løsning på bestridelsen.

Vær imidlertid oppmerksom på at når en fordringshaver avviser en anke, kan vedkommende sende inn en opphavsrettslig fjerningsforespørsel. Hvis fjerningsforespørselen er gyldig, blir videoen fjernet fra YouTube, og kanalen din får en opphavsrettsadvarsel. Hvis du fortsatt er sikker på at du har alle de nødvendige rettighetene til å bruke innholdet det er gjort krav på, kan du imidlertid sende inn en innsigelse.

I bunn og grunn er det opp til deg om du vil eskalere til anke. Det kan være lurt å søke juridisk bistand hvis du er usikker.

Hvorfor er alternativet «Eskaler til anke» bare tilgjengelig for Content ID-krav som blokkerer videoen min?

Videoer med blokkeringskrav kan ikke vises på YouTube, enten globalt eller innenfor bestemte land/regioner (avhengig av reglene til fordringshaveren). Hvis du er sikker på at et blokkeringskrav er ugyldig, kan alternativet «Eskaler til anke» gi en raskere løsning på problemet. Det betyr at videoen din kan bli synlig igjen på YouTube så raskt som mulig.

Med andre kravtyper (inntektsgenerering og sporing) forblir videoen synlig på YouTube til tross for Content ID-kravet. Husk at når både du og fordringshaveren prøver å tjene penger på en video det er gjort krav på, fortsetter videoen å generere inntekter mens tvisten pågår. Når tvisten er løst, utbetales inntektene til den rette parten. Finn ut mer om hvordan inntektsgenerering fungerer mens en Content ID-tvist pågår.
Kan jeg trekke tilbake en anke etter at den er sendt inn?
Ja, du kan trekke tilbake en anke etter at du har sendt den inn, ved å følge denne fremgangsmåten. Merk at du ikke kan sende inn en ny anke for dette kravet hvis du trekker tilbake anken.
Hva gjør jeg hvis anken min blir avvist og videoen fjernet?

Hvis du er helt sikker på at anken din er avvist ved en feil eller som følge av feilidentifisering av innholdet, herunder tilfeller av rimelig bruk («fair use»), kan du sende inn en innsigelse. En innsigelse er en juridisk forespørsel til YouTube om å gjenopprette en video som er fjernet på grunn av et angivelig brudd på opphavsretten.

Andre alternativer:

Kan det føre til flere opphavsrettsadvarsler hvis jeg anker flere krav mot en video samtidig?
Merk: En video kan ha flere Content ID-krav eller fjerningsforespørsler mot seg, men den kan bare ha én opphavsrettsadvarsel om gangen.

Mer informasjon