Apel·lar contra una reclamació de Content ID

Si has impugnat una reclamació de Content ID, però la reclamació s'ha restablert, és possible que compleixis els requisits per apel·lar contra aquesta decisió. Si una reclamació de Content ID ha bloquejat el teu vídeo, és possible que puguis ometre el pas inicial d'impugnació i iniciar el procés amb una apel·lació.

Quan apel·les contra una reclamació de Content ID, la persona que ha reclamat el teu vídeo (el reclamant) rep una notificació i té 7 dies per respondre.

Abans de l'apel·lació

Pots comprovar si compleixes els requisits per presentar una apel·lació a la pàgina de funcions del teu canal. Si no compleixes els requisits, és possible que hagis de completar una verificació única per poder presentar una apel·lació.

Tingues en compte que només has de presentar una apel·lació si saps del cert que tens tots els drets necessaris per utilitzar el contingut reclamat. Abusar del procés d'apel·lació de manera reiterada o malintencionada pot comportar que deixis de complir els requisits per presentar una apel·lació o bé altres penalitzacions contra el teu vídeo o canal.

Apel·lar contra una reclamació restablerta

Si has impugnat una reclamació de Content ID i s'ha rebutjat, la reclamació es restablirà al teu vídeo. És possible que puguis apel·lar contra aquesta decisió. Per apel·lar contra una reclamació restablerta:

Aplicació YouTube Studio per a Android

1. Obre l'aplicació YouTube Studio .
  2. Al menú de la part inferior, toca Contingut .
  3. Selecciona un vídeo amb una restricció i, a continuació, toca la restricció.
    • Per trobar el vídeo més fàcilment, pots fer clic a la barra de filtres i després Drets d'autor.
  4. Toca Revisa els problemes.
  5. Toca la reclamació corresponent.
  6. Indica el motiu de l'apel·lació i fes clic a Envia.

Escalar per apel·lar

Si has rebut una reclamació de Content ID que ha bloquejat el teu vídeo, és possible que puguis ometre el pas inicial d'impugnació i iniciar el procés amb una apel·lació. Aquesta opció s'anomena "Escala per apel·lar".

En el cas de les reclamacions de bloqueig que sàpigues del cert que no són vàlides, l'opció Escala per apel·lar pot proporcionar una resolució més ràpida al procés global d'impugnació, ja que els reclamants tenen 7 dies per respondre a les apel·lacions. També significa que el vídeo es podrà veure a YouTube tan aviat com sigui possible.

Tingues en compte que, si un reclamant rebutja una apel·lació, pot enviar una sol·licitud de retirada per infracció dels drets d'autor. Si aquesta sol·licitud de retirada és vàlida, el teu vídeo se suprimirà de YouTube i el teu canal rebrà un toc d'atenció per infracció dels drets d'autor. Tanmateix, si continues veient clar que tens tots els drets necessaris per fer servir el contingut reclamat, pots enviar una notificació de desacord.

Per triar l'opció Escala per apel·lar:

Aplicació YouTube Studio per a Android

1. Obre l'aplicació YouTube Studio .
  2. Al menú de la part inferior, toca Contingut .
  3. Selecciona un vídeo amb una restricció i, a continuació, toca la restricció.
    • Per trobar el vídeo més fàcilment, pots fer clic a la barra de filtres i després Drets d'autor.
  4. Toca Revisa els problemes.
  5. Toca la reclamació corresponent.
  6. Toca Impugna. A la pàgina Opcions, selecciona l'opció Escala per apel·lar.

Després de l'apel·lació

A partir del moment en què apel·les contra una reclamació, el reclamant té 7 dies per respondre.

Què pot fer el reclamant

Si el teu vídeo s'ha suprimit de YouTube, però continues veient clar que tens tots els drets necessaris per fer servir el contingut reclamat, pots enviar una notificació de desacord.

Com es pot cancel·lar una apel·lació

Si canvies d'opinió, pots cancel·lar la teva apel·lació un cop enviada. Per cancel·lar una apel·lació:

Aplicació YouTube Studio per a Android

1. Obre l'aplicació YouTube Studio .
  2. Al menú de la part inferior, toca Contingut .
  3. Selecciona un vídeo amb una restricció i, a continuació, toca la restricció.
    • Per trobar el vídeo més fàcilment, pots fer clic a la barra de filtres i després Drets d'autor.
  4. Toca Revisa els problemes.
  5. Toca la reclamació corresponent i, a continuació, toca Cancel·la l'apel·lació.
Nota: un cop hagis cancel·lat l'apel·lació, no podràs tornar a apel·lar-hi en contra.
Obtén més informació sobre el procés d'apel·lació al capítol "Procés d'apel·lació de Content ID" d'aquest vídeo:

Procés d'impugnació i reclamacions de Content ID: gestionar les reclamacions i prendre les mesures pertinents a Studio

Preguntes més freqüents

Quina diferència hi ha entre la impugnació i l'opció Escalar per apel·lar?

En l'opció d'impugnació inicial, el reclamant pot tardar fins a 30 dies a respondre. Si rebutja la impugnació, pot ser que puguis apel·lar contra la decisió. A continuació, el reclamant té 7 dies per respondre a l'apel·lació.

L'opció Escalar per apel·lar només està disponible per a les reclamacions de Content ID que bloquegen el vídeo. Aquesta opció omet el pas inicial d'impugnació, que dona al reclamant 30 dies per respondre, i inicia el procés amb una apel·lació. A continuació, el reclamant té 7 dies per respondre, de manera que el procés es pot resoldre més ràpidament.

Si el reclamant rebutja la teva apel·lació, pot enviar una sol·licitud de retirada per infracció dels drets d'autor. Si la sol·licitud de retirada és vàlida, el teu vídeo se suprimirà de YouTube i el teu canal rebrà un toc d'atenció per infracció dels drets d'autor. Tingues en compte que, si saps del cert que una sol·licitud de retirada no és vàlida, encara pots enviar una notificació de desacord.

Quan he de triar l'opció Escala per apel·lar?

Si el teu vídeo ha rebut una reclamació de Content ID que l'ha bloquejat, pots triar l'opció Escala per apel·lar. Aquesta opció pot convenir-te si saps del cert que tens dret a utilitzar el contingut i estàs cercant una solució més ràpida al procés d'impugnació.

Tot i això, tingues en compte que, si un reclamant rebutja una apel·lació, pot enviar una sol·licitud de retirada per infracció dels drets d'autor. Si aquesta sol·licitud de retirada és vàlida, el teu vídeo se suprimirà de YouTube i el teu canal rebrà un toc d'atenció per infracció dels drets d'autor. Tanmateix, si continues veient clar que tens tots els drets necessaris per fer servir el contingut reclamat, pots enviar una notificació de desacord.

En última instància, és cosa teva decidir si vols escalar per apel·lar. Si no saps què fer, pots sol·licitar assessorament legal.

Per què l'opció Escala per apel·lar només està disponible per a les reclamacions de Content ID que bloquegen el meu vídeo?

Els vídeos que reben reclamacions de bloqueig no es poden veure a YouTube, ni a escala mundial ni en determinats països o regions (en funció de la política del reclamant). En el cas de reclamacions de bloqueig que sàpigues del cert que no són vàlides, triar l'opció Escala per apel·lar pot resoldre la reclamació més ràpidament. Això significa que el vídeo es podrà veure a YouTube tan aviat com sigui possible.

Amb els altres tipus de reclamacions (de monetització i de seguiment), el teu vídeo continua publicat a YouTube independentment de la reclamació de Content ID. Tingues en compte que, en el cas de les reclamacions de monetització, quan tant tu com el reclamant esteu intentant monetitzar el vídeo reclamat, es continuen generant ingressos del vídeo mentre el procés d'impugnació està en curs. Un cop resolta, els ingressos es paguen a la part que correspon. Obtén més informació sobre com funciona la monetització durant les impugnacions de Content ID.
Puc cancel·lar una apel·lació un cop enviada?
Sí, pots cancel·lar l'apel·lació després d'enviar-la seguint aquests passos. Tingues en compte que, un cop cancel·lada, no podràs tornar a apel·lar contra aquesta reclamació.
Què puc fer si la meva apel·lació s'ha rebutjat i el meu vídeo s'ha retirat?

Si saps del cert que l'apel·lació s'ha rebutjat per error o per una identificació incorrecta del teu contingut, inclosos els casos d'ús legítim, pots enviar una notificació de desacord. Una notificació de desacord és una sol·licitud legal perquè YouTube restableixi un vídeo que s'ha retirat per una presumpta infracció dels drets d'autor.

També tens aquestes opcions:

Si apel·lo contra diverses reclamacions d'un vídeo alhora, puc rebre diversos tocs d'atenció per infracció dels drets d'autor?
Un vídeo pot rebre més d'una reclamació de Content ID o sol·licitud de retirada, però només un toc d'atenció per infracció dels drets d'autor cada vegada.

Més informació