Appelleer teen ’n Content ID-eis

As jy ’n Content ID-eis betwis het, maar die eis is weer ingestel, kan jy dalk in aanmerking kom om teen hierdie besluit te appelleer. As ’n Content ID-eis jou video geblokkeer het, kan jy dalk die aanvanklike dispuutstap oorslaan en die proses met ’n appèl begin.

Wanneer jy teen ’n Content ID-eis appelleer, word die persoon wat jou video opgeëis het (die eiser) in kennis gestel en het hulle 7 dae om te reageer.

Voordat jy appelleer

Jy kan op jou kanaalkenmerkebladsy kyk of jy kwalifiseer om te appelleer. As jy nie kwalifiseer nie, moet jy dalk ’n eenmalige verifikasie voltooi voordat jy kan appelleer.

Hou in gedagte dat jy slegs moet appelleer as jy vol vertroue is dat jy al die nodige regte het om die opgeëisde inhoud te gebruik. Herhaalde of kwaadwillige misbruik van die appèlproses kan daartoe lei dat jy die geskiktheid om te appelleer verloor of dat ander strawwe teen jou video of kanaal ingestel word.

Appelleer teen ’n eis wat weer ingestel is

As jy ’n Content ID-eis betwis het en dit afgekeur is, word die eis weer op jou video ingestel. Jy kan dalk teen hierdie besluit appelleer. Hoe om te appelleer teen ’n eis wat weer ingestel is:

YouTube Studio-app vir Android

1. Maak die YouTube Studio-app oop.
  2. Tik op Inhoud op die onderste kieslys.
  3. Kies ’n video met ’n beperking, en tik dan op die beperking.
    • Om die video makliker te kry, kan jy klik op die filtreerbalk en dan Kopiereg.
  4. Tik op Gaan kwessies na.
  5. Tik op die betrokke eis.
  6. Voer in hoekom jy appelleer en klik Dien in.

Eskaleer na appèl

As jy ’n Content ID-eis gekry het wat jou video geblokkeer het, kan jy dalk die aanvanklike dispuutstap oorslaan en die proses met ’n appèl begin. Hierdie opsie word genoem “Eskaleer na Appèl”.

Vir blokkeereise wat jy seker is ongeldig is, kan die Eskaleer na Appèl-opsie ’n vinniger oplossing vir die algehele dispuutproses bied, aangesien eisers 7 dae het om op appèlle te reageer. Dit beteken ook dat jou video so gou moontlik op YouTube gekyk kan word.

Hou in gedagte dat as ’n eiser ’n appèl verwerp, hulle ’n kopieregverwyderingversoek kan indien. As daardie verwyderingversoek geldig is, sal jou video van YouTube verwyder word en sal jou kanaal ’n kopieregwaarskuwing kry. As jy egter steeds seker is dat jy al die nodige regte het om die opgeëisde inhoud te gebruik, kan jy steeds ’n verweerkennisgewing indien.

Hoe om die Eskaleer na Appèl-opsie te kies:

YouTube Studio-app vir Android

1. Maak die YouTube Studio-app oop.
  2. Tik op Inhoud op die onderste kieslys.
  3. Kies ’n video met ’n beperking, en tik dan op die beperking.
    • Om die video makliker te kry, kan jy klik op die filtreerbalk en dan Kopiereg.
  4. Tik op Gaan kwessies na.
  5. Tik op die betrokke eis.
  6. Tik op Betwis. Kies die Eskaleer na appèl-opsie op die Opsies-bladsy.

Nadat jy geappelleer het

Nadat jy teen ’n eis geappelleer het, het die eiser 7 dae om te reageer.

Wat die eiser kan doen

As jou video van YouTube verwyder is, maar jy is steeds seker is dat jy al die nodige regte het om die opgeëisde inhoud te gebruik, kan jy ’n verweerkennisgewing indien.

Hoe om ’n appèl te kanselleer

As jy van plan verander, kan jy jou appèl kanselleer nadat jy dit ingedien het. Kanselleer ’n appèl só:

YouTube Studio-app vir Android

1. Maak die YouTube Studio-app oop.
  2. Tik op Inhoud op die onderste kieslys.
  3. Kies ’n video met ’n beperking, en tik dan op die beperking.
    • Om die video makliker te kry, kan jy klik op die filtreerbalk en dan Kopiereg.
  4. Tik op Gaan kwessies na.
  5. Tik op die betrokke eis, en tik dan op Kanselleer appèl.
Let wel: Wanneer jy ’n appèl gekanselleer het, kan jy nie weer teen die eis appelleer nie.
Kry meer inligting oor die appèlproses in hierdie video se hoofstuk “Appèlproses vir Content ID”:

Content ID-eise en dispuutproses: Bestuur en hanteer eise in Studio

Gereelde vrae

Wat is die verskil tussen die dispuut- en Eskaleer na Appèl-opsies?

Die aanvanklike dispuut-opsie kan tot 30 dae neem vir die eiser om op die dispuut te reageer. As hulle jou dispuut verwerp, kan jy dalk teen die besluit appelleer. Die eiser het dan 7 dae om op die appèl te reageer.

Die Eskaleer na Appèl-opsie is slegs beskikbaar vir Content ID-eise wat jou video blokkeer. Hierdie opsie slaan die aanvanklike dispuutstap oor. Dit gee die eiser 30 dae om te reageer, en ’n appèlproses te begin. Die eiser het dan 7 dae om te reageer, sodat die proses vinniger opgelos kan word.

As die eiser jou appèl verwerp, kan hulle dan ’n kopieregverwyderingversoek indien. As die verwyderingversoek geldig is, sal jou video van YouTube verwyder word en sal jou kanaal ’n kopieregwaarskuwing kry. Hou in gedagte dat jy steeds ’n verweerkennisgewing kan indien as jy vertroue het dat ’n verwyderingversoek ongeldig is.

Wanneer moet ek die Eskaleer na Appèl-opsie kies?

As jou video ’n Content ID-eis gekry het wat jou video blokkeer, kan jy die Eskaleer na Appèl-opsie kies. Eskaleer na Appèl kan ’n goeie keuse wees as jy vertroue het in jou reg om die inhoud te gebruik en jy na ’n vinniger oplossing vir die dispuutproses soek.

Maar, hou in gedagte dat as ’n eiser ’n appèl verwerp, hulle die opsie het om ’n kopieregverwyderingversoek in te dien. As daardie verwyderingversoek geldig is, sal jou video van YouTube verwyder word en sal jou kanaal ’n kopieregwaarskuwing kry. As jy egter steeds seker is dat jy al die nodige regte het om die opgeëisde inhoud te gebruik, kan jy steeds ’n verweerkennisgewing indien.

Op die ou end is dit jou besluit wanneer jy wil eskaleer tot appèl. As jy nie seker is wat om te doen nie, moet jy dalk regsadvies kry.

Hoekom is die Eskaleer na Appèl-opsie slegs beskikbaar vir Content ID-eise wat my video blokkeer?

Video’s wat blokkeereise kry, is nie op YouTube sigbaar nie, hetsy wêreldwyd of in sekere lande/streke (na gelang van die eiser se beleid). Die eis kan vinniger opgelos word as jy die Eskaleer na Appèl-opsie kies vir blokkeereise wat jy seker is ongeldig is. Dit beteken dat jou video so vinnig as moontlik op YouTube gekyk kan word.

Met die ander eistipes (monetiseer en naspoor) bly jou video regstreeks op YouTube, ten spyte van die Content ID-eis. Met monetiseereise moet jy dit in gedagte hou dat wanneer beide jy en die eiser probeer om die opgeëisde video te monetiseer, die video aanhou inkomste genereer terwyl die dispuutproses aan die gang is. Nadat die dispuut opgelos is, word daardie inkomste aan die toepaslike party uitbetaal. Kry meer inligting oor hoe monetisering werk tydens Content ID-dispute.
Kan ek ’n appèl kanselleer nadat dit ingedien is?
Ja, jy kan jou appèl kanselleer nadat jy dit ingedien het deur hierdie stappe te volg. Hou in gedagte dat sodra jy kanselleer, jy nie weer teen die eis sal kan appelleer nie.
Wat kan ek doen as my appèl afgekeur en my video verwyder is?

As jy seker is dat jou appèl afgekeur is weens ’n fout of verkeerde identifikasie van jou inhoud, insluitend gevalle van billike gebruik, kan jy ’n verweerkennisgewing indien. ’n Verweerkennisgewing is ’n regsversoek vir YouTube om ’n video weer in te stel wat verwyder is weens beweerde kopieregskending.

Ander opsies sluit in:

As ek tegelykertyd teen verskeie eise op ’n video appelleer, kan dit verskeie kopieregwaarskuwings tot gevolg hê?
’n Video kan meer as een Content ID-eis of verwyderingversoek kry, maar kan net een kopieregwaarskuwing op ’n slag kry.

Meer inligting