YouTube-kanaalpagina's gebruiken

Op het tabblad Home van een kanaal vind je de geüploade video's en playlists van een creator. Hier kun je je ook abonneren op het kanaal, lid worden van het kanaal en officiële merchandise van de creator vinden en kopen.

Een specifiek kanaal zoeken

1. Zoek door een categorie, gebruikersnaam, zoekwoord of naam van de creator op te geven in de zoekbalk .
  2. Je kunt een filter gebruiken om alleen kanalen weer te geven die relevant zijn voor jouw zoekopdracht.
  3. Klik op de kanaalnaam naast het kanaalicoon.

Een kanaal zoeken op categorie of zoekwoord

1. Zoek door de categorie of het zoekwoord op te geven in de zoekbalk .
  2. Je kunt een filter gebruiken om alleen kanalen weer te geven die relevant zijn voor jouw zoekopdracht.
  3. Klik op de video die je wilt bekijken.
  4. Klik op de kanaalnaam om naar de kanaalpagina te gaan.

Naar een kanaal gaan waarop je bent geabonneerd

1. Klik op Abonnementen .
  2. Klik op de kanaalnaam van de creator om naar het kanaal te gaan.

Naar een kanaal gaan vanaf een video

Klik op een videopagina op de naam van het kanaal om naar het kanaal van de creator te gaan.

Je abonneren op en afmelden voor een YouTube-kanaal

Abonneer je op een kanaal om meer content van een creator te zien. Als je op een kanaal bent geabonneerd en de creator van dit kanaal nieuwe video's publiceert, verschijnen deze allemaal in je abonnementsfeed.

Ontdek meer informatie over hoe je je abonneert op en afmeldt voor een YouTube-kanaal.

Verschillende soorten video's bekijken

Op het tabblad Home van het kanaal van een creator vind je de nieuwste video's, geselecteerde content, het gedeelte Voor jou en andere typen video's.

Typen video's

Selecteer een videotype bovenaan de pagina om verschillende typen video's te vinden op het kanaal van een creator. De hier getoonde tabbladen verschillen per kanaal en per type video dat het kanaal produceert. Voorbeelden van tabbladen:

• Video's
  • Shorts
  • Livestreams

Gedeelte Voor jou

Het gedeelte Voor jou op het tabblad Home van het kanaal van een creator is op jou afgestemd. Hier vind je een mix van content die is gepersonaliseerd op basis van je weergavegeschiedenis.

Als je je YouTube-kijkgeschiedenis uitzet, worden de YouTube-functies verwijderd die videoaanbevelingen geven op basis van je kijkgeschiedenis. Meer informatie over hoe je je kijkgeschiedenis beheert

Lid worden van een kanaal

Word voor een maandelijks bedrag lid van een kanaal om exclusieve ledenvoordelen te krijgen, zoals badges, emoji's en andere speciale voordelen.

Ontdek meer informatie over hoe je lid wordt van een YouTube-kanaal.

Officiële merchandise van creators kopen

Deelnemende creators kunnen via de merchandiseplank officiële merchandise aanbieden op YouTube. De merchandiseplank verschijnt op de videopagina's van deelnemende kanalen, maar de plank is mogelijk niet aanwezig op alle pagina's.

Ontdek meer informatie over officiële merchandise voor creators bekijken en kopen.