Kvalificering och begränsningar för Creator Music

Creator Music är nu tillgängligt för kreatörer i USA som deltar i YouTubes partnerprogram (YPP). Vi planerar att expandera till YPP-kreatörer utanför USA.

Kvalificering för Creator Music

För att kunna använda Creator Music måste YouTube-kreatörer antingen delta i YouTubes partnerprogram eller meddelas av Google att de är kvalificerade. Kreatörer måste också följa alla tillämpliga policyer på YouTube, inbegripet men inte begränsat till:

Creator Music är för närvarande inte tillgängligt för

• företag eller YouTube-kreatörer som i första hand producerar innehåll som släpps kommersiellt på biografer, tv eller operatörsberoende streamingtjänster
  • kommersiella varumärken vars YouTube-kanaler marknadsför sådana varumärken, varor eller tjänster.

Google förbehåller sig rätten att ändra kvalifikationskriterierna för Creator Music efter eget gottfinnande.

Begränsningar för Creator Music

Begränsningarna nedan beskriver hur Creator Music-spår kan användas i YouTube-videor. Dessa begränsningar gäller för alla spår som är tillgängliga för licensiering via Creator Music. Varje spår har sina egna användningsuppgifter som bestäms av spårets upphovsrättsinnehavare.

Begränsade kategorier

Kreatörer måste se till att spår som licensieras från Creator Music inte används i videor som innehåller material från någon av följande begränsade kategorier:

Kommersiell användning

Kreatörer får inte använda Creator Music-spår i en video där kreatören har fått betalt av ett varumärke eller en tjänst för att skapa innehåll som i första hand är avsett att stödja eller marknadsföra varumärket eller tjänsten.

Exempel på begränsningar för kommersiell användning

Tillåtet: Matkreatören A laddar upp en video på tio minuter där en varumärkesprodukt från tredje part omnämns i videons intro. Det mesta av videon handlar om att kreatören går igenom ett nytt recept.
Inte tillåtet: Skönhetskreatören B har fått betalt av ett varumärke för att skapa en video där kreatören marknadsför och recenserar en ny produkt. Kreatör B publicerar en video på tio minuter som i första hand handlar om att marknadsföra företagets nya produkt.

Videor som använder spår med intäktsdelning är inte heller kvalificerade för YouTube Shopping-funktioner. Läs mer om intäktsdelning med Creator Music eller intäktsdelning för kvalificerade videor med coverlåtar.

Användningsbegränsningar

Följande begränsningar gäller när du använder licensierade spår från Creator Music:

• Du får inte göra grundläggande ändringar av Creator Music-spåren (t.ex. inga remixar).
  • Du får inte skapa nya texter eller översätta texter till andra språk.
  • Du får inte använda artistens eller låtskrivarens namn eller framtoning förutom för att identifiera Creator Music-spåret, artisten eller låtskrivaren.
  • Du får inte använda Creator Music-spåren till att skapa ett bildspår (statisk bild medan hela låten spelas upp), en visualisering (enkel repetitiv bild medan hela låten spelas upp), en video med sångtexter eller en karaokevideo.
  • Du får inte tillgängliggöra, distribuera eller framföra Creator Music-spår separat från Creator Music-videon (fristående distribution av musikfiler är inte tillåten).
  • Du får inte använda Creator Music-spåren på ett sätt som är nedsättande eller framställer artisten, skivbolaget eller låtskrivaren på ett negativt sätt.

Exempel på användningsbegränsningar

Tillåtet: Kreatör A köper en licens för ett spår och använder den som en del av videons intro utan att ändra originalet.

Inte tillåtet: Kreatör B köper en licens för en låt och använder ett redigeringsprogram från tredje part för att remixa låten och lägga till en ny vers.

Överträdelser av de här begränsningarna kan leda till att din licens sägs upp och att tillhörande videor tas bort. Mer information om begränsningar för Creator Music finns i användarvillkoren för Creator Music.