Kvalifikasjonskrav og begrensninger for Creator Music

Creator Music er nå tilgjengelig for skapere i USA som er med i YouTubes partnerprogram (YPP). Funksjonen blir tilgjengelig for YPP-skapere utenfor USA senere.

Kvalifikasjonskrav for Creator Music

For å være kvalifisert for bruk av Creator Music må YouTube-skaperen enten være med i YouTubes partnerprogram eller ha fått et varsel fra Google om at hen er kvalifisert. Skaperen må også overholde alle gjeldende YouTube-retningslinjer, inkludert, men ikke begrenset til

Creator Music er foreløpig ikke tilgjengelig for

• selskaper eller YouTube-skapere som hovedsakelig produserer innhold som lanseres kommersielt på kino, TV og/eller via over-the-top-strømmetjenester for TV
  • kommersielle merkevarer med YouTube-kanaler som er dedikert til markedsføring av egen merkevare og/eller egne varer/tjenester

Google forbeholder seg retten til å endre kvalifikasjonskriteriene for Creator Music etter eget skjønn.

Begrensninger for Creator Music

Begrensningene som er nevnt nedenfor, skisserer hvordan Creator Music-spor kan brukes i YouTube-videoer. Disse begrensningene gjelder for alle spor som er tilgjengelige for lisensiering via Creator Music. Hvert spor har sin egen bruksinformasjon, som angis av de som eier rettighetene til sporet.

Begrensede kategorier

Skaperne må sørge for at spor som lisensieres fra Creator Music, ikke brukes i videoer med innhold i noen av følgende begrensede kategorier:

Kommersiell bruk

Creator Music-spor kan ikke brukes i videoer der skaperen er betalt av en merkevare eller tjeneste for å lage innhold med hovedfokus på å anbefale eller fremme den aktuelle merkevaren eller tjenesten.

Eksempler på begrensninger for kommersiell bruk

Tillatt: Skaper A, som lager innhold om mat, laster opp en ti minutters video med omtale av et sponset produkt fra en tredjepart i videoens introduksjon. Hovedfokuset i videoen er at skaperen går gjennom en ny oppskrift.
Ikke tillatt: Skaper B, som lager innhold om skjønnhet, er betalt av en merkevare for å lage en video som fremmer og gir en vurdering av et nytt produkt. Skaper B publiserer en ti minutters video der hovedfokuset er å fremme det nye produktet fra dette selskapet.

Videoer som inneholder spor med inntektsdeling, er heller ikke kvalifisert for YouTube Shopping-funksjoner. Finn ut mer om deling av inntekter via Creator Music eller deling av inntekter fra kvalifiserte coverlåtvideoer.

Begrensninger for bruk

Skapere som lisensierer spor fra Creator Music, må overholde følgende begrensninger for bruk:

• Ikke gjør betydelige endringer i Creator Music-sporene (f.eks. er remikser ikke tillatt).
  • Ikke lag nye sangtekster eller oversett sangtekster til andre språk.
  • Ikke bruk navnet til eller visuelle representasjoner av artisten eller låtskriveren til noe annet enn å identifisere Creator Music-sporet og artisten eller låtskriveren.
  • Ikke lag bildespor (statisk bilde som vises mens hele sangen spilles av), visualiseringer (enkel repeterende grafikk som vises mens hele sangen spilles av) eller sangtekst-/karaokevideoer av Creator Music-sporene.
  • Ikke tilgjengeliggjør, distribuer eller fremfør Creator Music-spor separat fra skapervideoen(e) (f.eks. er det ikke tillatt med frittstående distribusjon av musikkfiler).
  • Ikke bruk Creator Music-sporene på måter som er nedsettende eller stiller artisten, plateselskapet eller låtskriveren i et dårlig lys.

Eksempler på begrensninger for bruk

Tillatt: Skaper A kjøper en lisens for et spor og bruker det uredigert i introduksjonen i videoen sin.

Ikke tillatt: Skaper B kjøper en lisens for en sang og bruker et tredjeparts redigeringsprogram til å remikse sangen og legge til et nytt vers.

Brudd på disse begrensningene kan føre til oppsigelse av lisensen, og de tilknyttede videoene kan bli fjernet. Du finner fullstendig informasjon om begrensninger for Creator Music i vilkårene for bruk av Creator Music.