Idoneïtat i restriccions de Música per a creadors

Música per a creadors ja està disponible per als creadors del Programa per a partners de YouTube (YPP) que viuen als EUA. L'ampliació a creadors de l'YPP fora dels EUA està pendent.

Idoneïtat de Música per a creadors

Per poder complir els requisits per utilitzar Creator Music, cal que els creadors de YouTube formin part del Programa per a partners de YouTube o que Google els hagi notificat que són aptes. Els creadors també han de complir totes les polítiques de YouTube aplicables, incloses, entre d'altres:

Actualment, Música per a creadors no està disponible per a:

• Empreses o creadors de YouTube que produeixen principalment contingut que s'ha llançat comercialment al cinema, a la televisió o a través de serveis de televisió en continu de lliure transmissió.
  • Marques comercials amb canals de YouTube dedicats a promocionar aquestes marques, productes o serveis.

Google es reserva el dret, a la seva discreció, de canviar els criteris d'idoneïtat per a Música per a creadors.

Restriccions de Música per a creadors

Les restriccions que s'enumeren a continuació expliquen com es poden utilitzar les cançons de Música per a creadors en vídeos de YouTube. Aquestes restriccions s'apliquen a totes les cançons disponibles per obtenir-ne la llicència a través de Música per a creadors. Les cançons concretes tenen les seves pròpies dades d'ús establertes pels titulars dels drets de la cançó.

Categories restringides

Els creadors s'han d'assegurar que les cançons amb llicència de Música per a creadors no s'utilitzin en vídeos que incloguin contingut de qualsevol de les categories restringides següents:

Ús comercial

Els creadors tenen prohibit utilitzar les cançons de Música per a creadors en un vídeo en què una marca o un servei hagi pagat al creador per crear contingut destinat principalment a recomanar o promocionar la marca o el servei.

Exemples de restriccions d'ús comercial

Permès: el creador A, un creador de menjar, penja un vídeo de 10 minuts en què s'esmenta el producte d'un patrocinador d'una marca de tercers com a part de la introducció del vídeo. La majoria del contingut se centra en el creador explicant una recepta nova.
No permès: al creador B, un creador de bellesa, li ha pagat una marca per crear un vídeo on promociona i opina sobre un producte nou. El creador B publica un vídeo de 10 minuts que se centra principalment en la promoció del producte nou de l'empresa.

A més, els vídeos que utilitzen cançons amb repartiment d'ingressos no són aptes per a les funcions de Compres a YouTube. Obtén més informació sobre com pots compartir ingressos mitjançant Música per a creadors o compartir els ingressos obtinguts amb els vídeos de versions que siguin aptes.

Limitacions d'ús

Els creadors que aconsegueixin llicències de cançons de Música per a creadors han de seguir aquestes limitacions d'ús:

• No es poden alterar substancialment les cançons de Música per a creadors (p. ex., no es poden fer remixos).
  • No es poden crear lletres noves ni traduir-les a altres idiomes.
  • No es pot utilitzar el nom ni la imatge d'un artista o compositor per cap altra finalitat que no sigui identificar la cançó, l'artista o el compositor a Música per a creadors.
  • No es pot crear un Art Track (imatge estàtica mentre es reprodueix la cançó sencera), un visualitzador (element visual senzill que es repeteix mentre es reprodueix la cançó sencera), un vídeo amb lletra ni un vídeo de karaoke de les cançons de Música per a creadors.
  • No es poden oferir, distribuir ni interpretar cançons de Música per a creadors de manera independent dels vídeos per a creadors (p. ex., no es permet la distribució independent de fitxers de Música per a creadors).
  • No es poden utilitzar les cançons de Música per a creadors despectivament ni mostrar l'artista, la discogràfica o el compositor de manera negativa.

Exemples de limitacions d'ús

Permès: el creador A compra una llicència per a una cançó i la utilitza com a part de la introducció del vídeo sense editar la cançó original.

No permès: el creador B compra una llicència per a una cançó i utilitza un programari d'edició de tercers per fer un remix de la cançó i afegir-hi un vers nou.

Si infringeixes aquestes restriccions, és possible que es cancel·li la llicència i que els vídeos associats estiguin subjectes a supressió. Per obtenir tots els detalls sobre les restriccions de Música per a creadors, ves a les Condicions del servei de Música per a creadors.