AdSense per a YouTube

Presentem una nova versió beta que inclou les dades de pagament a la pestanya Guanys de l'aplicació mòbil YouTube Studio. Aquesta versió beta ofereix als creadors aptes una manera més fàcil d'entendre com es tradueixen els seus guanys en pagaments. Amb aquesta versió beta, pots veure:
  • El progrés cap al pròxim pagament
  • L'historial de pagaments dels 12 darrers mesos, amb la data, l'import pagat i un desglossament dels pagaments
Obtén més informació a la nostra publicació del fòrum.

A causa de la guerra en curs a Ucraïna, posarem en pausa temporalment la difusió d'anuncis de Google i YouTube entre els usuaris de Rússia. Obtén més informació.

AdSense per a YouTube és el programa de Google amb què els creadors del Programa per a partners de YouTube reben pagaments. Per començar a rebre pagaments a YouTube, configura un compte d'AdSense per a YouTube des de YouTube Studio. Utilitza aquesta pàgina per obtenir més informació sobre com pots utilitzar AdSense per a YouTube com a creador de YouTube.

AdSense per a creadors de YouTube

Subscriu-te al canal YouTube Creators per rebre les novetats, els consells i les notícies més recents.

Començar a utilitzar AdSense per a YouTube

Recorda que reps els pagaments dels guanys de YouTube a través del teu compte d'AdSense per a YouTube. Segueix els passos que s'indiquen a continuació per començar a utilitzar AdSense per a YouTube.

Configurar un compte

En primer lloc, configura un compte d'AdSense per a YouTube a YouTube Studio si encara no en tens cap. Hem creat un conjunt detallat d'instruccions i també exposem alguns problemes habituals amb la configuració d'AdSense per a YouTube:

Només es pot tenir un compte d'AdSense o d'AdSense per a YouTube amb el mateix nom de beneficiari d'acord amb els termes i condicions d'AdSense o les condicions del servei d'AdSense per a YouTube, segons correspongui. Per tant, assegura't que no tinguis comptes duplicats en fer l'enllaçament amb el canal de YouTube. Si només vols canviar el compte d'AdSense o d'AdSense per a YouTube enllaçat al teu canal, segueix aquests passos.

Verificar la informació personal

Un cop hagis configurat el compte, és hora de verificar la informació personal. Quan els guanys superin el llindar de verificació de l'adreça del teu compte de pagaments de YouTube, t’enviarem un número d'identificació personal (PIN) a la teva adreça física. A fi de poder rebre pagaments, cal que introdueixis aquest PIN al teu compte d'AdSense per a YouTube per verificar la teva adreça. Obtén més informació aquí:

A més, en funció de la teva ubicació, és possible que hàgim de verificar la teva identitat amb informació com ara el teu nom, la teva adreça o la teva data de naixement. Si se't demana que ho facis, normalment no caldrà que verifiquis la teva adreça fins que no hagis verificat la teva identitat correctament. Obtén més informació sobre com pots fer-ho aquí:

Proporcionar la informació fiscal

Després de proporcionar la teva informació personal, has de facilitar la informació fiscal per continuar. Google aplica retencions d'impostos dels Estats Units als guanys que generes procedents d'espectadors dels EUA, de manera que és important proporcionar aquesta informació per determinar el teu tipus de retenció correcte. Esbrina com pots enviar la informació fiscal i més aquí:

Afegir una forma de pagament

Un cop s'hagi verificat la teva informació, hauràs de superar el llindar de selecció de la forma de pagament per al teu compte de pagaments de YouTube. Aquest llindar és l'import mínim que et podem pagar, de manera que quan arribis a aquest import al compte de pagaments de YouTube, se't demanarà que seleccionis una forma de pagament. Trobaràs tots els passos i opcions aquí:

Rebre pagaments

Els guanys finals de YouTube de cada mes s'afegeixen al saldo del teu compte de pagaments de YouTube a AdSense per a YouTube entre els dies 7 i 12 del mes següent. Un cop afegits, pots consultar les dades de pagament (com ara les deduccions fiscals aplicables) a la pàgina Transaccions:

1. Inicia la sessió a AdSense per a YouTube.
  2. Al menú de l'esquerra, a Pagaments, selecciona Informació de pagament.
  3. Fes clic a l'opció Mostra les transaccions que hi ha a la secció Transaccions de la pàgina.

Rebràs el pagament abans del dia 21 o el 26 de cada mes si el saldo arriba al llindar de pagament i no hi ha cap retenció de pagaments al teu compte.

Exemple: si el llindar de pagament de YouTube és de 100 $ i has arribat a aquest import al juny, t'emetrem un pagament com a molt tard el 26 de juliol.

Compte d'AdSense per a YouTube i de pagaments de YouTube

YouTube té un compte propi d'AdSense per a YouTube, que permet als creadors accedir ràpidament als seus guanys finals de YouTube a AdSense per a YouTube.

Els pagaments dels guanys de YouTube s'aparten a un compte de pagaments específic. Això vol dir que els comptes de pagaments de YouTube i d'AdSense tenen imports de llindar de pagament independents. És important que entenguis això si utilitzes AdSense per rebre altres pagaments a més dels de YouTube, ja que pot afectar els terminis de pagament.

Tots els detalls dels guanys de YouTube que se t'han pagat abans de 2022 i dels altres guanys d'AdSense continuaran associats al teu compte de pagaments d'AdSense. Els guanys de YouTube pendents s'hauran transferit al compte de pagaments de YouTube.

Preguntes més freqüents

Què passa si utilitzo AdSense per rebre pagaments d'altres serveis a banda de YouTube?

Si ets un editor d'AdSense i tens altres guanys a part dels de YouTube, podràs gestionar i consultar els teus guanys de YouTube al compte de pagaments independent al qual pots accedir des de la pàgina Pagaments.

Tingues en compte que, per poder rebre els pagaments, tant el compte de pagaments de YouTube com el d'AdSense han d'arribar al llindar de pagament corresponent. Això pot afectar els terminis dels pagaments.

Com puc veure els meus guanys finals de YouTube a AdSense?

Per trobar els teus guanys de YouTube al compte de pagaments específic, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió al teu compte d'AdSense.
  2. Fes clic a Pagaments i després Informació de pagaments.
  3. Fes clic al menú desplegable dels comptes de pagaments.
  4. Selecciona Compte de pagaments de YouTube.