AdSense vir YouTube

Ons stel tans ’n nuwe beta bekend wat betalingbesonderhede na die Verdien-oortjie van YouTube Studio se mobiele app bring. Hierdie beta gee skeppers wat kwalifiseer ’n makliker manier om te verstaan hoe hul verdienste in betalings omgeskakel word. Met hierdie beta kan jy die volgende bekyk:
  • Jou vordering tot jou volgende betaling
  • Jou betalinggeskiedenis vir die afgelope 12 maande, onder meer die datum, bedrag wat betaal is, en ’n betalinguiteensetting
Kom meer te wete in ons forumplasing.

Weens die voortslepende oorlog in Oekraïne sal ons die wys van Google- en YouTube-advertensies aan gebruikers in Rusland tydelik onderbreek. Meer inligting.

AdSense vir YouTube is Google se program waardeur skeppers in die YouTube Vennootprogram betaal word. Om op YouTube betaal te word, moet jy ’n AdSense vir YouTube-rekening vanuit YouTube Studio opstel. Raadpleeg hierdie bladsy vir meer inligting oor hoe jy AdSense vir YouTube as ’n YouTube-skepper kan gebruik.

AdSense vir YouTube-skeppers

Kom aan die gang met AdSense vir YouTube

Onthou, jou YouTube-verdienste word via jou AdSense vir YouTube-rekening aan jou betaal. Volg die stappe hier onder om aan die gang te kom met AdSense vir YouTube.

Stel ’n rekening op

Stel eers ’n AdSense vir YouTube-rekening in YouTube Studio op as jy nog nie een het nie. Ons het ’n stel gedetailleerde instruksies opgestel, en bespreek ook ’n paar algemene kwessies met die opstelling van AdSense vir YouTube:

Ingevolge AdSense se bepalings en voorwaardes of AdSense vir YouTube se diensbepalings, soos toepaslik, word slegs een AdSense- of AdSense vir YouTube-rekening onder dieselfde begunstigdenaam toegelaat. Maak daarom seker dat jy nie duplikaatrekeninge het wanneer jy dit aan jou YouTube-kanaal koppel nie. Volg hierdie stappe as jy die AdSense- of AdSense vir YouTube-rekening wil verander wat aan jou kanaal gekoppel is.

Verifieer jou persoonlike inligting

Sodra dit opgestel is, is dit tyd om jou persoonlike inligting te verifieer. Wanneer jou verdienste jou YouTube-betalingsrekening se adresverifikasiedrempel oorsteek, sal ons ’n persoonlike identifikasienommer (PIN) na jou fisieke adres toe pos. Hierdie PIN moet in jou AdSense vir YouTube-rekening ingevoer word om jou adres te verifieer voordat jy betaal kan word. Meer inligting hier:

Na gelang van jou ligging sal ons jou identiteit dalk ook met inligting soos jou naam, adres of geboortedatum moet verifieer. As daar van jou vereis word om dit te doen, sal jy gewoonlik nie gevra word om jou adres te verifieer voordat jy jou identiteit suksesvol geverifieer het nie. Kry meer inligting hier oor hoe om dit te doen:

Verskaf jou belastinginligting

Nadat jy jou persoonlike inligting verskaf het, sal jy jou belastinginligting moet verskaf om voort te gaan. Google hou VSA-belasting terug op verdienste wat jy uit kykers in die VSA genereer, en daarom is dit belangrik om hierdie inligting te verskaf sodat die korrekte terughoukoers vir jou bepaal kan word. Vind hier uit hoe om jou belastinginligting en meer in te dien:

Voeg ’n betaalmetode by

Nadat jou inligting geverifieer is, moet jy die drempel vir die keuse van ’n betaalmetode vir jou YouTube-betalingsrekening oorsteek. Dit is die minimum bedrag wat ons aan jou kan uitbetaal. Jy sal dus gevra word om ’n betaalmetode te kies wanneer jy dié bedrag in jou YouTube-betalingsrekening het. Kry al die opsies en stappe hier:

Word betaal

Jou finale YouTube-verdienste vir elke maand word tussen die 7e en 12e van die volgende maand by jou YouTube-betalingsrekeningsaldo in AdSense vir YouTube gevoeg. Sodra dit bygevoeg is, kan jy betalingbesonderhede (soos toepaslike belastingaftrekkings) op die Transaksies-bladsy bekyk.

1. Meld aan by AdSense vir YouTube.
  2. Kies Betaalinligting onder Betalings op die linkerkieslys.
  3. Klik Bekyk transaksies in die Transaksies-afdeling van die bladsy.

Jy behoort tussen die 21e en 26e van elke maand betaal te word as jou saldo bo die betaaldrempel is en daar geen betaling-terughoudings in jou rekening is nie.

Voorbeeld: As die YouTube-betaaldrempel $100 is en jy het daardie drempelbedrag in Junie bereik, sal ons teen 26 Julie, indien nie vroeër nie, ’n betaling aan jou uitreik.

AdSense vir YouTube- en YouTube-betalingsrekening

YouTube het ’n toegewyde AdSense vir YouTube-rekening wat vir skeppers kitstoegang tot hul gefinaliseerde YouTube-verdienste in AdSense vir YouTube gee.

Betalings vir YouTube-verdienste word afgeskei na ’n eie betalingsrekening. Dit beteken dat die YouTube- en AdSense-betalingsrekeninge aparte betalingdrempelbedrae het. Dit is belangrik om te verstaan as jy AdSense gebruik om vir meer as net YouTube betaal te word, want dit kan die tydsberekening van betaling beïnvloed.

Enige besonderhede van jou betaalde YouTube-verdienste voor 2022 en enige ander AdSense-verdienste sal steeds met jou AdSense-betalingsrekening geassosieer word. Enige uitstaande YouTube-verdienste sal na die nuwe YouTube-betalingsrekening geskuif wees.

Gereelde vrae

Wat as ek AdSense gebruik om benewens YouTube deur ander dienste betaal te word?

As jy ’n AdSense-publiseerder met ander soorte verdienste benewens YouTube-verdienste is, sal jy jou YouTube-verdienste kan sien en bestuur in die afsonderlike betalingsrekening wat jy van die Betalings-bladsy af kan bereik.

Hou in gedagte dat sowel die YouTube- as AdSense-betalingsrekening hul onderskeie betaaldrempels moet bereik voordat jy betaal kan word. Dit kan die tydsberekening van jou betalings beïnvloed.

Hoe bekyk ek my gefinaliseerde YouTube-verdienste in AdSense?

Jy kan jou YouTube-verdienste in ’n eie betalingsrekening kry deur hierdie stappe te neem:

1. Meld aan by jou AdSense-rekening.
  2. Klik Betalings en dan Betaalinligting.
  3. Klik op die betalingsrekening se aftreklys.
  4. Kies YouTube-betalingsrekening.