Lataa ja lunasta videoitasi

Tässä artikkelissa kuvatut ominaisuudet koskevat vain YouTube Studio Content Managerin käyttäjiä. Yleistä tietoa videoiden lataamisesta YouTubeen saat täältä.

Videoita voi ladata YouTubeen monella tavalla. Content Manager ‑tiliin linkitetyillä kanavilla videon lataamiseen sisältyvät myös käytäntöjen ja omistajuuden määrittäminen sekä sisältökohteen luominen.

Lataa videosi

Jos kanavasi on linkitetty Content Manager ‑tiliin, alla olevien ohjeiden avulla voit ladata videoita YouTube Studiossa osoitteessa studio.youtube.com.

Huom. Tämä latausprosessi poikkeaa videoiden lataamisesta muilla sisällönjakelutavoilla.
1. Valitse video ja lisää tiedot
  1. Kirjaudu YouTube Studioon sillä kanavalla, joka on linkitetty Content Manager ‑tiliisi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta  LUO ja sitten Lataa videoita.
  3. Klikkaa VALITSE TIEDOSTOT ‑painiketta tai vedä ja pudota ladattavat videotiedostot.
  4. Lisää videolle nimi ja kuvaus Muokkaa tietoja ‑sivulla.
  5. Valitse, onko video tehty lapsille.
  6. Valitse NÄYTÄ LISÄÄ, jos haluat lisätä muita tietoja, kuten mainossisältöä, tageja tai tekstityksiä.
  7. Valitse SEURAAVA.
Kun olet klikannut SEURAAVA Tiedot-sivulla, näet Oikeuksien hallinta ‑sivun.
2. Määritä käytännöt
  1. Valitse Oikeuksien hallinta ‑sivun Omaan videoosi sovellettavat käytännöt ‑kohdassa Latauskäytäntö . Valitse sitten latauskäytäntö.
    • Oletuskäytäntösi on valittuna valmiiksi. Jos sinulla ei ole oletuskäytäntöä, valittuna on Seuraa kaikissa maissa.
    • Latauskäytännön pudotusvalikossa ei näy käytäntöjä, joissa on automaattisen vaatimuksen ehtoja. Voit korvata oletuskäytännön valitsemalla toisen käytännön.
  2. Valitse Oman videosi kopioihin sovellettavat käytännöt ‑osiossa Osumakäytäntö ja valitse osumakäytäntö.
    • Jos haluat sallia Content ID ‑vastaavuuksien etsinnän kyseiselle videolle, valitse Laita Content ID ‑vastaavuuksien etsintä päälle ja valitse pudotusvalikosta osumakäytäntö.
    • Et näe näitä asetuksia, jos et ole rekisteröitynyt Content ID ‑järjestelmän käyttäjäksi. Lue lisää Content ID:n ehdoista.
    • Jos video on liian lyhyt Content ID ‑vastaavuuksien etsintään, näet siitä kertovan ilmoituksen.
3. Määritä omistajuus
  1. Valitse Oikeuksien hallinta ‑sivun Omistajuus-kohdassa Maailmanlaajuinen (oletusasetus) tai Tietyt alueet.
  2. Jos valitset Tietyt alueet, valitse Omista valitsemillasi alueilla tai Omista kaikkialla paitsi valitsemillasi alueilla. Kirjoita alueet tekstikenttään.
    • Voit estää videon esittämisen muilla kuin alueilla, joilla omistat videon, valitsemalla Estä videon näyttäminen omistajuusalueidesi ulkopuolella ‑asetuksen. Lue lisää.
4. Luo sisältökohde
  1. Valitse Oikeuksien hallinta ‑sivun Sisältökohteen tiedot ‑kohdassa Sisältökohteen tyyppi  ja valitse videolle luotava sisältökohteen tyyppi. Lue lisää sisältökohteen tyypeistä.
  2. Kirjoita sisältökohteelle nimi Sisältökohteen nimi ‑kenttään.
    • Huom. Kun olet klikannut Tallenna muutokset, et enää voi muuttaa sisältökohteen tyyppiä.
  3. Voit myös lisätä oman tunnuksen, sisältökohteen kuvauksen ja huomautuksia vastaaviin kenttiin.
  4. Valitse SEURAAVA.
Kun omistajuuden ja sisältökohteen tiedot on tallennettu, niihin voi tehdä muutoksia Studio Content Managerin Sisältökohteet-sivulla. Lue lisää.
5. Tee jäljellä olevat vaiheet

Kun olet käynyt läpi Tiedot- ja Oikeuksien hallinta ‑osiot, siirry latausprosessin viimeisiin vaiheisiin.

Täältä saat ohjeita jäljellä oleviin osioihin: Videoelementit, Tarkistukset ja Näkyvyys.

Jos haluat tarkistaa videon ennen sen julkaisemista, valitse sen asetukseksi Näkyvyys-osiossa Yksityinen, Piilotettu tai Ajoitettu. Jos videon yksityisyysasetuksena on Julkinen, YouTube julkaisee videon, kun olet klikannut TALLENNA ja tiedosto on käsitelty.

Tee vaatimuksia aiemmin ladatuista videoista

Jos olet ladannut videon aikaisemmin, voit tehdä siitä vaatimuksen jälkikäteen valitsemalla latauskäytännön Studio Content Managerissa.

Tee vaatimus aiemmin ladatusta videosta

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Videot .
  3. Klikkaa videota, josta haluat tehdä vaatimuksen.
  4. Valitse Oikeuksien hallinta ‑välilehti.
  5. Valitse Latauskäytäntö  ja videoon sovellettava latauskäytäntö.
    • Listassa voi olla vähemmän käytäntöjä valittavana, sillä latauskäytännöiksi ei voi asettaa sellaisia osumakäytäntöjä, joilla on Content ID ‑vastaavuusehtoja. Lue lisää.
  6. Valitse KÄYTÄ.
  7. Valitse TALLENNA.

Tee vaatimus useasta aiemmin ladatusta videosta kerralla

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Videot .
  3. Valitse niiden videoiden valintaruudut, joista haluat tehdä vaatimuksen.
  4. Valitse yläbannerista Muokkaa  ja sitten Latauskäytäntö.
  5. Valitse Latauskäytäntö  ja videoihin sovellettava latauskäytäntö.
  6. Valitse KÄYTÄ.
  7. Valitse PÄIVITÄ VIDEOT.