Laai jou video’s op en eis hulle op

Kenmerke wat in hierdie artikel beskryf word, geld slegs vir gebruikers van YouTube Studio Inhoudbestuurder. Kom hier meer te wete oor die oplaai van video’s op YouTube.

YouTube bied verskeie maniere om video’s op te laai. Vir kanale wat aan ’n Inhoudbestuurder-rekening gekoppel is, beteken die oplaai van ’n video ook dat beleide gestel word, eienaarskap gespesifiseer word en ’n bate geskep word.

Jy moet die regte besit of die noodsaaklike lisensies hê vir die regte op enige video wat jy na YouTube oplaai.

Laai jou video's op

As jou kanaal aan ’n Inhoudbestuurder-rekening gekoppel is, kan jy die stappe hieronder gebruik om video’s van studio.youtube.com af op te laai.

Let wel: Hierdie oplaaiproses verskil wanneer video’s deur ander inhoudleweringmetodes opgelaai word.
1. Kies ’n lêer en voer besonderhede in
  1. Meld aan by YouTube Studio as die kanaal wat aan jou Inhoudbestuurder-rekening gekoppel is.
  2. Klik bo regs op  SKEP en dan Laai video’s op.
  3. Klik KIES LÊERS of sleep en los die videolêers wat jy wil oplaai.
  4. Voeg die titel en beskrywing vir jou video by wanneer die Besonderhede-bladsy verskyn.
  5. Kies of jou video vir kinders gemaak is.
  6. Klik WYS MEER om meer inligting in te voer, soos betaalde promosies, merkers en onderskrifte.
  7. Klik VOLGENDE.
Nadat jy VOLGENDE op die Besonderhede-bladsy geklik het, sal die Regtebestuur-bladsy verskyn.
2. Stel beleide
  1. Klik op die Regtebestuur-bladsy, onder Beleide wat op jou eie video toegepas word, op Oplaaibeleid  en kies die oplaaibeleid.
    • Jou verstekoplaaibeleid sal reeds gekies wees. As jy nie ’n verstekoplaaibeleid het nie, sal Spoor in alle lande na gekies word.
    • Die Oplaaibeleid-aftreklys verwyder enige beleide met outo-opeisingkriteria. Kies ’n ander beleid om jou verstekoplaaibeleid te vervang.
  2. Klik in die Beleide wat op kopieë van jou video toegepas word-afdeling op Passingbeleid en kies die passingbeleid.
    • Klik die Skakel Content ID-passing aan-merkblokkie en kies ’n passingbeleid op die aftreklys om Content ID-passings vir hierdie video toe te laat.
    • Hierdie kontroles sal nie verskyn as jy nie vir Content ID geregistreer is nie. Kom meer te wete oor Content ID-geskiktheid.
    • As jou video te kort is vir Content ID, sal daar ’n nota verskyn wat sê: “Video is te kort vir Content ID-passing”.
3. Spesifiseer eienaarskap
  1. Kies Wêreldwyd verstekopsie) of Spesifieke gebiede op die Regtebestuur-bladsy onder Eienaarskap.
  2. Kies Besit in gekose gebiede of Besit oral behalwe in gekose gebiede as jy Spesifieke gebiede gekies het. Voer dan die gebiede by die tekskassie in.
    • Merk die blokkie langs Blokkeer video’s buite jou gebiede van eienaarskap as jy jou video buite die gebiede waar jy eienaarskap het, wil blokkeer. Kom meer te wete.
4. Skep ’n bate
  1. Klik op die Regtebestuur-bladsy onder Bate-inligting op Batesoort en kies die batesoorte wat vir hierdie video geskep moet word. Kom meer te wete oor batesoorte.
  2. Voer die titel vir jou bate in die Batetitel-veld in.
    • Let wel: Jy kan nie die batesoort verander nadat jy Stoor Veranderinge geklik het nie.
  3. Jy kan ook ’n gepasmaakte ID, batebeskrywing en notas in die oorblywende velde byvoeg.
  4. Klik VOLGENDE.
Sodra  die eienaarskap- en bate-inligting gestoor is, kan veranderinge op die Bates-bladsy in Studio Inhoudbestuurder gemaak word. Kom meer te wete.
5. Voltooi oorblywende stappe

Sodra jy die Besonderhede- en Regtebestuur-afdelings voltooi het, kan jy met die oorblywende stappe van die oplaaiproses voortgaan.

Jy kan die inligting hier gebruik om jou deur die oorblywende afdelings te lei: Video-elemente, Kontrolerings en Sigbaarheid.

As jy die video wil nagaan voordat dit gepubliseer word, kan jy dit in die Sigbaarheid-afdeling as Privaat, Ongelys of Geskeduleer stel. As jou video se privaatheidsinstelling Publiek is, publiseer YouTube jou video sodra jy STOOR geklik het en die lêer klaar verwerk is.

Eis video’s op wat voorheen opgelaai is

As jy reeds ’n video opgelaai het, kan jy dit na die tyd opeis deur ’n oplaaibeleid in Studio Inhoudbestuurder te kies.

Eis ’n video op wat voorheen opgelaai is

1. Meld aan by Studio Inhoudbestuurder.
  2. Kies Video’s op die linkerkieslys.
  3. Klik die video wat jy wil opeis.
  4. Kies die Regtebestuur-oortjie.
  5. Klik Oplaaibeleid  en kies die oplaaibeleid wat met hierdie video geassosieer moet word.
    • Minder beleide is dalk op hierdie lys beskikbaar omdat passingbeleide met Content ID-passingvoorwaardes nie as oplaaibeleide gestel kan word nie. Kom meer te wete.
  6. Klik PAS TOE.
  7. Klik STOOR.

Eis veelvuldige video’s wat voorheen opgelaai is op een slag op.

1. Meld aan by Studio Inhoudbestuurder.
  2. Kies Video’s op die linkerkieslys.
  3. Klik die merkblokkies langs die video’s wat jy wil opeis.
  4. Klik Wysig  en dan Oplaaibeleid op die boonste banier.
  5. Klik Oplaaibeleid  en kies die oplaaibeleid wat met hierdie video’s geassosieer moet word.
  6. Klik PAS TOE.
  7. Klik DATEER VIDEO’S OP.