Moderera och granska kommentarer

När du aktiverar kommentarer för videor kan du använda våra verktyg för att moderera konversationen. Läs om att aktivera och inaktivera kommentarer.

Det går inte att kommentera privata videor. Om du vill tillåta kommentarer för en video som inte är tillgänglig för allmänheten lägger du upp en olistad video istället.

Ta bort, rapportera eller dölja kommentarer

Du får en avisering när någon lägger upp en kommentar på din video. Klicka på menyikonen Mer-menyn längst upp till höger på kommentaren när du vill hantera kommentarer:

• Ta bort: Ta bort kommentaren och svar från YouTube.
  • Rapportera som spam eller stötande innehåll: Rapportera kommentarer som du anser är spam eller stötande innehåll till teamet bakom YouTube.
  • Dölj från kanalen: Blockera användaren från att lägga upp kommentarer på videor i din kanal. Om du ändrar dig kan du ta bort användaren från listan över dolda användare i inställningarna för communityn.

Lägga till hjärtan på favoritkommentarer

Med ett hjärta  kan du visa uppskattning för en tittares kommentarer i Studio, på en visningssida, en kanal eller fliken Community.

YouTube Studio-betan

1. Logga in på YouTube Studio-betan.
  2. Välj Kommentarer i menyn till vänster.
  3. På fliken Offentligt klickar du på hjärtat vid kommentaren du vill favoritmarkera.

Anvisningar för klassiska Studio

1. Logga in på din kanal på www.youtube.com.
  2. Klicka på kontoikonen längst upp på sidan.
  3. Klicka på Studio.
  4. Besök Communityn och klicka sedan på Kommentarer.
  5. I avsnittet Publicerade kommentarer klickar du på hjärtat vid kommentaren du vill favoritmarkera.
  6. Då ser du kanalikonen med ett hjärta bredvid ikonerna tummen upp och tummen ner.

Visningssidan, kanalen och fliken Community

1. Logga in på din kanal på www.youtube.com.
  2. Öppna en video på din kanal.
  3. Leta efter hjärtat  bredvid ikonerna med tummen upp och tummen ner.
  4. När du har klickat på ett hjärta ser du bekräftelsemeddelandet Kommentaren fick ett hjärta.

Tittarna ser din avatar med ett litet rött hjärta och får aviseringen Kommentaren fick ett hjärta (beroende på inställningar för datorer och mobila enheter).

Granska och godkänna kommentarer innan de publiceras

Spärra potentiellt olämpliga kommentarer för granskning

Du kan spärra och granska potentiellt olämpliga kommentarer som algoritmen hittar. Det kan göra det lättare för dig att moderera kommentarer och styra tonen på kanalen. Den här funktionen är tillgänglig globalt och fungerar för kommentarer på följande språk: arabiska, engelska, franska, indonesiska, japanska, koreanska, portugisiska, ryska, spanska, thai, turkiska, tyska och vietnamesiska.

Väntande kommentarer visas i kön Väntar på granskning. Du bestämmer själv om du vill godkänna, dölja eller rapportera dessa kommentarer, och du kan alltid lägga till ord och filter för att fånga fler kommentarer.

Algoritmerna som ligger bakom funktionen Spärra för granskning är inte helt korrekta. Funktionen är avsedd att fånga de flesta potentiellt olämpliga kommentarer, men det är möjligt att vissa olämpliga kommentarer inte filtreras bort. Systemet lär sig hur du hanterar kommentarerna och blir bättre på att avgöra vilka kommentarer du vill spärra för granskning.

Aktivera Invänta godkännande för kommentarer i befintliga videor

1. Logga in på YouTube Studio-betan.
  2. Välj Videor i menyn till vänster.
  3. Klicka på en videos titel eller miniatyrbild och välj sedan Avancerat.
  4. Under Kommentarer och betyg väljer du Spärra potentiellt olämpliga kommentarer för granskning.
  5. Välj Spara.

Aktivera på kanalens nya videor och kommentarer

Ändringar av de här inställningarna påverkar

• kommentarer på nya videouppladdningar (inte nya eller gamla kommentarer på befintliga videor)
  • nya kommentarer på inlägg på flikarna Community eller Diskussion (inklusive gamla inlägg)

Så här aktiverar du alternativet:

1. Logga in på YouTube Studio-betan.
  2. Välj Inställningar i menyn till vänster.
  3. Välj Community följt av Standardinställningar.
  4. Välj Spärra potentiellt olämpliga kommentarer för granskning.
  5. Välj Spara.

Anvisningar för klassiska Studio

Aktivera Invänta godkännande för kommentarer i befintliga videor

1. Logga in på YouTube.
  2. Välj videon och öppna fliken Avancerade inställningar.
  3. Under avsnittet Tillåt kommentarer väljer du Alla utom potentiellt olämpliga kommentarer i rullgardinsmenyn.

Aktivera på kanalens nya videor och kommentarer

1. Logga in på ditt YouTube-konto.
  2. Klicka på kontoikonen > Studio.
  3. I menyn väljer du Community > Inställningar för communityn.
  4. Rulla ned till avsnittet Standardinställningar.
  5. Välj Spärra potentiellt olämpliga kommentarer för granskning.
Tillåt alla kommentarer

Du kan tillåta alla kommentarer för specifika videor genom att aktivera kommentarer. Du kan tillåta alla kommentarer för framtida videouppladdningar och på din kanal i YouTube Studio-betan.

1. Logga in på YouTube Studio-betan.
  2. Välj Inställningar följt av Community i menyn till vänster.
  3. Navigera till fliken Standardinställningar.
  4. Välj en annan inställning för videor och kanaler.
  5. Välj Spara.

Tittare kan fortfarande rapportera kommentarer om de är olämpliga eller innehåller spam. Dessutom kan kommentarer som bryter mot våra riktlinjer för communityn tas bort. Kommentarerna blockeras även om du har konfigurerat inställningar på kanalnivå för kommentarer.

Godkänn kommentarer innan de publiceras

Du kan kräva att alla nya kommentarer måste godkännas innan de publiceras på din kanal eller video.

1. Logga in på YouTube Studio-betan.
  2. Välj Videor i menyn till vänster.
  3. Klicka på en videos titel eller miniatyr.
  4. Välj fliken Avancerat.
  5. Under Kommentarer och betyg väljer du Spärra alla kommentarer för granskning.
  6. Välj Spara.

Den här inställningen gäller endast nya kommentarer och inte kommentarer som redan finns på din kanal.

Anvisningar för klassiska Studio

1. Leta reda på videon i Videohanteraren.
  2. Under videon klickar du på Redigera.
  3. Klicka på Avancerade inställningar.
  4. Under Tillåt kommentarer väljer du Godkänt

Pausa kommentarer med länkar för granskning

Du kan pausa kommentarer som innehåller länkar för granskning.

1. Logga in på YouTube Studio-betan.
  2. Välj Inställningar följt av Community i menyn till vänster.
  3. Markera rutan bredvid Blockera länkar.
  4. Välj Spara.

Anvisningar för klassiska Studio

1. Öppna Studio.
  2. Öppna kanalens Inställningar för communityn genom att välja Community > Inställningar för communityn i menyn till vänster.
  3. Öppna Länkar och markera rutan om du automatiskt vill pausa nya kommentarer med länkar för granskning.
Granska kommentarer som filtrerats som spam

Om någon skriver en kommentar som verkar vara spam kan du granska, godkänna eller ta bort den.

1. Logga in på YouTube Studio-betan.
  2. Välj Kommentarer i menyn till vänster.
  3. Välj fliken Sannolikt spam.

Anvisningar för klassiska Studio

1. Öppna Studio.
  2. Öppna kommentarer genom att välja Community > Kommentarer i menyn till vänster.
  3. Klicka på fliken Sannolikt spam.
Granska kommentarer som väntar på granskning
  1. Logga in på YouTube Studio-betan.
  2. Välj Kommentarer i menyn till vänster.
  3. Välj fliken Väntar på granskning.

Programmet lär sig hur du hanterar kommentarerna och blir bättre på att avgöra vilka kommentarer du vill granska. Allt eftersom funktionen blir bättre kan du lägga mindre tid på att granska kommentarer.

Anvisningar för klassiska Studio

1. Öppna fliken Kommentarer på kanalen genom att välja Community > Kommentarer i menyn till vänster.
  2. Välj fliken Väntar på granskning.
  3. Du ser en lista med alla väntande kommentarer med taggen Automatiskt pausat.
  4. Du kan godkänna, dölja eller rapportera varje kommentar.
Masshantering av videor

Du kan hantera kommentarer för flera videor samtidigt.

1. Logga in på YouTube Studio-betan.
  2. Välj Videor i menyn till vänster.
  3. Markera rutorna bredvid de videor du vill redigera.
  4. Välj Redigera och välj sedan vilken typ av kommentarsändring du vill göra.
  5. Ange information om ändringen och välj Uppdatera videor.

Anvisningar för klassiska Studio

1. Logga in på YouTube på en dator.
  2. Öppna Studio > Videohanteraren.
  3. Markera rutan bredvid de videor du vill hantera.
  4. Klicka på menyn Åtgärder längst upp på skärmen.
  5. Välj Fler åtgärder > Kommentarer
  6. Välj mellan följande alternativ:
    • Tillåt alla kommentarer
    • Spärra potentiellt olämpliga kommentarer för granskning
    • Tillåt endast godkända kommentarer
    • Tillåt inte kommentarer

Bjuda in en kommentarsmoderator

Du kan bjuda in andra YouTube-användare med kanaler och låta dem moderera dina kommentarer. Läs mer om hur du lägger till en kommentarsmoderator på kanalen.

Läs hur du använder ytterligare filtreringsverktyg när du vill moderera kommentarer.