Moderera och granska kommentarer

När du aktiverar kommentarer för videor kan du använda våra verktyg för att moderera konversationen. Läs hur du aktiverar kommentarer.

Det går inte att kommentera privata videor. Om du vill tillåta kommentarer för en video som inte är tillgänglig för allmänheten lägger du upp en olistad video istället.

Ta bort, rapportera eller dölj kommentarer

Du får en avisering när någon lägger upp en kommentar på din video. Klicka på menyikonen Mer-menyn längst upp till höger på kommentaren när du vill hantera kommentarer:

• Ta bort: Ta bort kommentaren och svar från YouTube.
  • Rapportera som spam eller stötande innehåll: Rapportera kommentarer som du anser är spam eller stötande innehåll till teamet bakom YouTube.
  • Dölj från kanalen: Blockera användaren från att lägga upp kommentarer på videor i din kanal. Om du ändrar dig kan du ta bort användaren från listan över dolda användare i inställningarna för communityn.

Lägga till hjärtan på favoritkommentarer

Med ett hjärta  kan du visa uppskattning för en tittares kommentarer i Studio, på en visningssida, kanal och på fliken Community.

Studio

1. Logga in på din kanal på www.youtube.com.
  2. Klicka på kontoikonen längst upp på sidan.
  3. Klicka på Studio.
  4. Besök Communityn och klicka sedan på Kommentarer.
  5. I avsnittet Publicerade kommentarer klickar du på hjärtat bredvid kommentaren du vill favoritmarkera.
  6. Då ser du kanalikonen med ett hjärta bredvid ikonerna tummen upp och tummen ner.

Visningssidan, kanalen och fliken Community

1. Logga in på din kanal på www.youtube.com.
  2. Öppna en video på din kanal.
  3. Leta efter hjärtat  bredvid ikonerna med tummen upp eller tummen ner.
  4. När du har klickat på ett hjärta ser du bekräftelsemeddelandet Kommentaren fick ett hjärta.

Tittarna ser din avatar med ett litet rött hjärta och får aviseringen Kommentaren fick ett hjärta (beroende på inställningar för datorer och mobila enheter).

Granska och godkänna kommentarer innan de publiceras

Godkänn kommentarer innan de publiceras

Du kan kräva att alla nya kommentarer måste godkännas innan de publiceras på din kanal eller video.

1. Leta reda på videon i Videohanteraren.
  2. Under videon klickar du på Redigera.
  3. Klicka på Avancerade inställningar.
  4. Under Tillåt kommentarer väljer du Godkänt

Den här inställningen gäller endast nya kommentarer och inte kommentarer som redan finns på din kanal.

Pausa kommentarer med länkar för granskning

Du kan pausa kommentarer som innehåller länkar för granskning.

1. Öppna Studio.
  2. Gå till kanalens Inställningar för communityn genom att välja Community > Inställningar för communityn i vänstra menyn.
  3. Öppna Länkar och markera rutan om du automatiskt vill pausa nya kommentarer med länkar för granskning.
Spärra potentiellt olämpliga kommentarer för granskning

Du kan spärra och granska potentiellt olämpliga kommentarer som algoritmen hittar. Det kan göra det lättare för dig att moderera kommentarer och styra tonen på kanalen. Den här funktionen är tillgänglig globalt och fungerar för kommentarer på följande språk: arabiska, engelska, franska, japanska, koreanska, portugisiska, ryska, spanska, turkiska, tyska och vietnamesiska.

Om du väljer att använda funktionen visas kommentarerna i kön Väntar på granskning. Du bestämmer själv om du vill godkänna, dölja eller rapportera dessa kommentarer, och du kan alltid lägga till ord och filter för att fånga fler kommentarer.

Algoritmerna som ligger bakom funktionen Vänta på granskning är inte helt korrekta. Funktionen är avsedd att fånga de flesta potentiellt stötande kommentarerna, men det är möjligt att vissa stötande kommentarer inte filtreras bort. Systemet lär sig hur du hanterar kommentarerna och blir bättre på att avgöra vilka kommentarer du vill spärra för granskning.

Obs! Tidigare kommentarer påverkas inte av funktionen för att spärra för granskning – den gäller endast nya kommentarer.

Aktivera Invänta godkännande för kommentarer i befintliga videor

1. Logga in på YouTube.
  2. Välj videon och öppna fliken Avancerade inställningar.
  3. Under avsnittet Tillåt kommentarer väljer du Alla utom potentiellt olämpliga kommentarer i rullgardinsmenyn.

Aktivera på kanalens nya videor och kommentarer

1. Logga in på ditt YouTube-konto.
  2. Klicka på kontoikonen > Studio.
  3. På menyn väljer du Community > Inställningar för communityn.
  4. Rulla ned till avsnittet Standardinställningar.
  5. Välj Spärra potentiellt olämpliga kommentarer för granskning.
Granska kommentarer som filtrerats som spam

Om någon skriver en kommentar som verkar vara spam kan du granska, godkänna eller ta bort den.

1. Öppna Studio.
  2. Öppna kommentarer genom att välja Community > Kommentarer på menyn till vänster.
  3. Klicka på fliken Sannolikt spam.
Granska kommentarer som väntar på granskning
  1. Öppna fliken Kommentarer på kanalen genom att välja Community > Kommentarer på menyn till vänster.
  2. Välj fliken Väntar på granskning.
  3. Du ser en lista med alla väntande kommentarer med taggen Automatiskt pausat.
  4. Du kan godkänna, dölja eller rapportera varje kommentar.

Programmet lär sig hur du hanterar kommentarerna och blir bättre på att avgöra vilka kommentarer du vill granska. Allt eftersom funktionen blir bättre kan du lägga mindre tid på att granska kommentarer.

Masshantering av videor

Du kan hantera kommentarer för flera videor samtidigt.

1. Logga in på YouTube på en dator.
  2. Öppna Studio > Videohanteraren.
  3. Markera rutan bredvid de videor du vill hantera.
  4. Klicka på menyn Åtgärder längst upp på skärmen.
  5. Välj Fler åtgärder > Kommentarer
  6. Välj mellan följande alternativ:
    • Tillåt alla kommentarer
    • Spärra potentiellt olämpliga kommentarer för granskning
    • Tillåt endast godkända kommentarer
    • Tillåt inte kommentarer

Bjuda in en kommentarsmoderator

Du kan bjuda in andra YouTube-användare med kanaler och låta dem moderera dina kommentarer. Läs mer om hur du lägger till en kommentarsmoderator på kanalen.

Läs hur du använder ytterligare filtreringsverktyg när du vill moderera kommentarer.