Moderer og vurder kommentarer

Når kommentarer er slått på for videoene dine, kan du bruke verktøyene våre til å moderere samtalen. Finn ut hvordan du slår kommentarer av eller på.

Kommentarfunksjonen er ikke tilgjengelig for private videoer. Hvis du vil tillate kommentarer for en video som ikke er offentlig tilgjengelig, kan du legge ut videoen som ikke oppført i stedet.

Fjern, rapportér eller skjul kommentarer

Du mottar et varsel når noen kommenterer videoen din. Klikk på menyikonet Mer-menyen øverst til høyre i kommentaren for å administrere kommentarer:

• Fjern: Fjern kommentaren samt eventuelle svar på kommentaren.
  • Rapportér nettsøppel eller misbruk: Rapportér kommentarer du mener er nettsøppel eller misbruk, til YouTube-teamet.
  • Skjul brukeren på kanalen: Blokkér brukeren fra å legge ut kommentarer på videoer på kanalen din. Hvis du ombestemmer deg, kan du fjerne brukeren fra listen over skjulte brukere i fellesskapsinnstillingene dine.

Gi et hjerte til favorittkommentarene dine

Du kan bruke hjerter til å vise at du setter pris på seerkommentarer. Du kan gjøre dette fra Skaperstudio, på en videoside, på en kanal og i kommentarene på Fellesskap-fanen.

Betaversjonen av YouTube Skaperstudio

1. Logg på betaversjonen av YouTube Skaperstudio.
  2. Velg Kommentarer i menyen til venstre.
  3. På «Offentlig»-fanen går du til kommentaren du vil legge til som favoritt, og klikker på hjertet .

Veiledning for den klassiske versjonen av Skaperstudio

1. Logg på kanalen din på www.youtube.com.
  2. Klikk på kontoikonet øverst på siden.
  3. Klikk på Skaperstudio.
  4. Gå til Fellesskap, og klikk på Kommentarer.
  5. I «Publiserte kommentarer»-delen går du til kommentaren du vil legge til som favoritt, og klikker på hjertet .
  6. Når du har klikket på hjertet, ser du kanalikonet ditt med et hjerte ved siden av Liker- og Liker ikke-ikonene.

Videosiden, kanalen og Fellesskap-fanen

1. Logg på kanalen din på www.youtube.com.
  2. Naviger til en video på kanalen din.
  3. Se etter hjertet ved siden av Liker- og Liker ikke-ikonene.
  4. Når du har klikket på hjertet, ser du en bekreftelsesmelding om at du har lagt til et hjerte for kommentaren.

Brukerbildet ditt vises med et lite rødt hjerte, og den aktuelle seeren får et varsel (avhengig av innstillingene vedkommende har angitt på datamaskinen eller mobilenheten) om at kanaleieren har gitt kommentaren et hjerte.

Hold tilbake og vurder kommentarer for godkjenning

Hold potensielt upassende kommentarer tilbake for vurdering

Du kan holde potensielt upassende kommentarer tilbake for vurdering. Potensielt upassende kommentarer avgjøres av en algoritme. Dermed kan det bli enklere for deg å moderere kommentarer og angi tonen på kanalen din. Denne funksjonen er tilgjengelig globalt og fungerer på kommentarer på følgende språk: engelsk, spansk, russisk, portugisisk, koreansk, fransk, arabisk, tysk, japansk, tyrkisk, vietnamesisk, thailandsk og indonesisk.

Kommentarer som er holdt tilbake, ligger i «Venter på vurdering»-køen. Det er ditt valg om du vil godkjenne, skjule eller rapportere disse kommentarene, og du kan når som helst legge til ord og filtre for å fange opp flere kommentarer.

Algoritmene som brukes i funksjonen som holder kommentarer tilbake for vurdering, er kanskje ikke alltid like nøyaktige. Funksjonen skal fange opp mesteparten av potensielt upassende kommentarer, men det er mulig at enkelte potensielt upassende kommentarer ikke filtreres bort. Når du vurderer kommentarer som er holdt tilbake, tas tilbakemeldingen din med i betraktningen for fremtidige kommentarer. Over tid blir systemet dermed bedre i stand til å forstå hva slags kommentarer som bør holdes tilbake.

Slå på «Hold tilbake for vurdering»-funksjonen for eksisterende videokommentarer

1. Logg på betaversjonen av YouTube Skaperstudio.
  2. Velg Videoer i menyen til venstre.
  3. Klikk på tittelen eller miniatyrbildet til videoen, og velg deretter Avansert.
  4. Under «Kommentarer og vurderinger» velger du Hold potensielt upassende kommentarer tilbake for vurdering.
  5. Velg Lagre.

Slå på for nye video- og kanalkommentarer

Når du endrer disse innstillingene, har det innvirkning på følgende:

• kommentarer på nye videoopplastinger (ikke gamle eller nye kommentarer på eksisterende videoer)
  • nye kommentarer til innlegg på Fellesskap- eller Diskusjon-fanen (også eldre innlegg)

Slik slår du på innstillingen:

1. Logg på betaversjonen av YouTube Skaperstudio.
  2. Velg Innstillinger i menyen til venstre.
  3. Velg Fellesskap og så Standardinnstillinger.
  4. Velg Hold potensielt upassende kommentarer tilbake for vurdering.
  5. Velg Lagre.

Veiledning for den klassiske versjonen av Skaperstudio

Slå på «Hold tilbake for vurdering»-funksjonen for eksisterende videokommentarer

1. Logg på YouTube.
  2. Gå til den aktuelle videoen, og velg «Avanserte innstillinger»-fanen.
  3. Under «Tillat kommentarer»-delen velger du Alle unntatt potensielt upassende kommentarer fra rullegardinmenyen.

Slå på for nye video- og kanalkommentarer

1. Logg på YouTube-kontoen din.
  2. Klikk på kontoikonet ditt > Skaperstudio.
  3. I menyen velger du Fellesskap > Fellesskapsinnstillinger.
  4. Rull ned til «Standardinnstillinger»-delen.
  5. Velg Hold tilbake potensielt upassende kommentarer for vurdering for de aktuelle videoene og/eller kanalene.
Tillat alle kommentarer

Du kan tillate alle kommentarer på bestemte videoer ved å slå på kommentarer. I betaversjonen av YouTube Skaperstudio kan du tillate alle kommentarer på fremtidige videoopplastinger og på kanalen din.

1. Logg på betaversjonen av YouTube Skaperstudio.
  2. I menyen til venstre velger du Innstillinger og så Fellesskap.
  3. Gå til «Standardinnstillinger»-fanen.
  4. Velg en annen innstilling for videoer og kanaler.
  5. Velg Lagre.

Seerne kan fortsatt rapportere kommentarer som er upassende eller inneholder nettsøppel. Kommentarer kan dessuten bli fjernet hvis de er i strid med retningslinjene for brukere. Hvis du har konfigurert kommentarinnstillinger på kanalnivå, blir slike kommentarer imidlertid blokkert eller holdt tilbake.

Hold tilbake alle kommentarer for godkjenning

Du kan kreve at alle nye kommentarer må godkjennes før de blir lagt ut i videoen din eller på kanalen din.

1. Logg på betaversjonen av YouTube Skaperstudio.
  2. Velg Videoer i menyen til venstre.
  3. Klikk på tittelen eller miniatyrbildet til videoen.
  4. Velg Avansert-fanen.
  5. Under «Kommentarer og vurderinger» velger du Hold tilbake alle kommentarer for gjennomgang.
  6. Velg Lagre.

Denne innstillingen gjelder bare for nye kommentarer og ikke for kommentarer som allerede er lagt ut på kanalen din.

Veiledning for den klassiske versjonen av Skaperstudio

1. Finn den aktuelle videoen i Videobehandler.
  2. Under videoen klikker du på Rediger.
  3. Klikk på Avanserte innstillinger.
  4. Velg Godkjente under «Tillat kommentarer».

Hold tilbake kommentarer med linker for vurdering

Du kan holde tilbake kommentarer som inneholder linker, for vurdering.

1. Logg på betaversjonen av YouTube Skaperstudio.
  2. I menyen til venstre velger du Innstillinger og så Fellesskap.
  3. Merk av i boksen ved siden av «Blokkér linker».
  4. Velg Lagre.

Veiledning for den klassiske versjonen av Skaperstudio

1. Gå til Skaperstudio.
  2. Gå til fellesskapsinnstillingene for kanalen din ved å velge Fellesskap > Fellesskapsinnstillinger i menyen til venstre.
  3. Gå til Linker, og merk av i boksen for automatisk å holde tilbake nye kommentarer med linker for vurdering.
Vurder kommentarer som er filtrert som nettsøppel

Hvis noen legger igjen en kommentar som ser ut som nettsøppel, kan du gjennomgå, godkjenne eller slette den.

1. Logg på betaversjonen av YouTube Skaperstudio.
  2. Velg Kommentarer i menyen til venstre.
  3. Velg Sannsynlig nettsøppel-fanen.

Veiledning for den klassiske versjonen av Skaperstudio

1. Gå til Skaperstudio.
  2. Gå til kommentarene dine ved å velge Fellesskap > Kommentarer i menyen til venstre.
  3. Klikk på Sannsynligvis nettsøppel-fanen.
Gjennomgå kommentarer som er holdt tilbake for vurdering
  1. Logg på betaversjonen av YouTube Skaperstudio.
  2. Velg Kommentarer i menyen til venstre.
  3. Velg Venter på vurdering-fanen.

Når du gjennomgår kommentarer som er holdt tilbake, tar funksjonen tilbakemeldingen din med i beregningen heretter, slik at den blir bedre til å finne ut hvilke typer kommentarer du ønsker å gjennomgå. Over tid gjør denne funksjonen at du kan bruke mindre tid og innsats på å overvåke kommentarene i fellesskapet ditt.

Veiledning for den klassiske versjonen av Skaperstudio

1. Gå til Kommentarer-fanen for kanalen din ved å velge Fellesskap > Kommentarer i menyen til venstre.
  2. Velg Venter på vurdering-fanen.
  3. Du ser en liste over alle kommentarer som er holdt tilbake, med en «Rapportert automatisk»-etikett.
  4. Du kan godkjenne, skjule eller rapportere hver enkelt kommentar.
Masseadministrering av videoer

Du kan administrere kommentarer for flere videoer samtidig.

1. Logg på betaversjonen av YouTube Skaperstudio.
  2. Velg Videoer i menyen til venstre.
  3. Merk av i boksene ved siden av videoene du vil endre.
  4. Velg Endre og deretter hva slags endring av kommentaren du vil gjøre.
  5. Angi endringsdetaljene, og velg Oppdater videoene.

Veiledning for den klassiske versjonen av Skaperstudio

1. Logg på YouTube på en datamaskin.
  2. Gå til Skaperstudio > Videobehandler.
  3. Merk av i boksen ved siden av videoene du vil administrere.
  4. Øverst på skjermen klikker du på Handlinger-menyen.
  5. Velg Flere handlinger > Kommentarer
  6. Velg blant følgende alternativer:
    • Tillat alle kommentarer
    • Hold potensielt upassende kommentarer tilbake for vurdering
    • Tillat bare godkjente kommentarer
    • Ikke tillat kommentarer

Inviter en kommentarmoderator

Du kan invitere andre YouTube-brukere som har kanaler, til å moderere kommentarene på kanalen din. Finn ut mer om hvordan du legger til en kommentarmoderator på kanalen din.

Finn ut hvordan du bruker flere filtreringsverktøy til å hjelpe deg med proaktiv kommentarmoderering.