Kommenttien valvominen ja tarkistaminen

Kun olet ottanut kommentit käyttöön videoissasi, voit valvoa keskustelua YouTuben tarjoamilla työkaluilla. Lue, miten voit ottaa kommentit käyttöön.

Kommentit eivät ole saatavilla yksityisissä videoissa. Jos haluat sallia kommentoinnin videossa, joka ei ole julkisesti saatavilla, postaa video piilotettuna.

Kommenttien poistaminen, ilmoittaminen tai piilottaminen

Kun joku kommentoi videotasi, saat siitä ilmoituksen. Voit tehdä kommentteja koskevia toimintoja klikkaamalla kommentin oikeasta yläkulmasta valikkokuvaketta Lisää-valikko. Valittavana on seuraavat toiminnot:

• Poista: Poistaa kommentin ja sen vastaukset YouTubesta.
  • Ilmoita roskasisällöksi tai ilmoita väärinkäytöstä: Voit tehdä ilmoituksen YouTube-tiimille kommenteista, jotka ovat mielestäsi roskasisältöä tai väärinkäyttöä.
  • Piilota kanavalta: Estää käyttäjää lähettämästä kommentteja kanavasi videoihin. Jos muutat mielesi myöhemmin, voit poistaa käyttäjän piilotettujen käyttäjien luettelosta yhteisön asetuksissa.

Suosikkikommenttien merkitseminen sydämellä

Voit kiittää katsojaa kommentista sydänkuvakkeella  Creator Studiossa, katselusivulla, kanavalla ja Yhteisö-välilehden kommenteissa.

YouTube Studion betaversio

1. Kirjaudu YouTube Studion betaversioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kommentit.
  3. Siirry Julkinen‑välilehdellä kommenttiin, jonka haluat merkitä, ja klikkaa sydäntä .

Creator Studion perinteinen versio

1. Kirjaudu kanavallesi osoitteessa www.youtube.com.
  2. Klikkaa sivun yläreunasta tilikuvaketta .
  3. Valitse Creator Studio.
  4. Siirry valikkoon Yhteisö ja klikkaa Kommentit.
  5. Siirry Julkaistut kommentit ‑osiossa kommenttiin, jonka haluat merkitä, ja klikkaa sydäntä .
  6. Kun olet klikannut sydäntä, näet kanavasi kuvakkeen ja tykkäyspeukkujen vieressä sydämen kuvan.

Katselusivu, kanava ja Yhteisö-välilehti

1. Kirjaudu kanavallesi osoitteessa www.youtube.com.
  2. Siirry kanavallasi olevaan videoon.
  3. Sydän  näkyy peukkukuvakkeiden vieressä.
  4. Kun klikkaat sydänkuvaketta, saat kommentin sydänmerkinnästä kertovan viestin.

Kun merkitset kommentin sydämellä, katsojat näkevät avatarisi, jossa on pieni punainen sydänmerkki. Jos sydämen saaja on ottanut käyttöön työpöytä- tai mobiili-ilmoitukset, hän saa myös sydänmerkinnästä kertovan ilmoituksen.

Kommenttien asettaminen tarkistettavaksi

Kaikkien kommenttien asettaminen tarkistettavaksi ennen niiden julkaisua

Voit edellyttää kaikkien uusien kommenttien hyväksymistä, ennen kuin ne julkaistaan videossasi tai kanavallasi.

1. Kirjaudu YouTube Studion betaversioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Videot.
  3. Klikkaa videon nimeä tai pikkukuvaa.
  4. Valitse Lisäasetukset-välilehti.
  5. Valitse Kommentit ja arviot ‑kohdassa Tarkasta kaikki kommentit ennen niiden julkaisua.
  6. Valitse Tallenna.

Asetus koskee vain uusia kommentteja, eikä se vaikuta kanavasi nykyisiin kommentteihin.

Creator Studion perinteinen versio

1. Etsi video videonhallintaohjelmassa.
  2. Valitse videon alla Muokkaa.
  3. Valitse Lisäasetukset.
  4. Määritä Salli kommentit ‑asetukseksi Hyväksytty

Linkin sisältävien kommenttien asettaminen tarkistettavaksi

Voit asettaa linkin sisältävät kommentit tarkistettavaksi seuraavasti:

1. Kirjaudu YouTube Studion betaversioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Asetukset ja sitten Yhteisö.
  3. Valitse Estä linkit ‑kohdan viereinen valintaruutu.
  4. Valitse Tallenna.

Creator Studion perinteinen versio

1. Siirry Creator Studioon.
  2. Siirry kanavallasi kohtaan Yhteisön asetukset valitsemalla vasemmanpuoleisesta valikosta Yhteisö > Yhteisön asetukset.
  3. Voit määrittää linkin sisältävät kommentit automaattisesti tarkastettavaksi siirtymällä kohtaan Linkit ja valitsemalla valintaruudun.
Sopimattomien kommenttien määrittäminen tarkastettavaksi

Voit määrittää järjestelmän tunnistamat mahdollisesti sopimattomat kommentit tarkastettavaksi ennen julkaisua. Tämä voi helpottaa kanavasi kommenttien ja ilmapiirin valvomista. Toiminto on käytettävissä maailmanlaajuisesti ja tukee seuraavilla kielillä kirjoitettuja kommentteja: englanti, espanja, venäjä, portugali, korea, ranska, arabia, saksa, japani, turkki ja vietnam.

Jos otat tämän toiminnon käyttöön, kommentit lisätään Tarkistettavana-jonoon. Voit hyväksyä tai piilottaa tällaiset kommentit tai tehdä niistä ilmoituksen sekä lisätä sanoja ja suodattimia, joiden perusteella kommentteja voidaan siirtää tarkastettavaksi.

Kommenttien tarkistettavaksi siirtämistä ohjaavat algoritmit eivät aina toimi tarkasti. Ominaisuus on suunniteltu tunnistamaan suurin osa mahdollisesti sopimattomista kommenteista, mutta joitakin mahdollisesti sopimattomia kommentteja voi silti jäädä tunnistamatta. Järjestelmä hyödyntää tarkastamiasi kommentteja ja antamaasi palautetta ja tunnistaa näin tarkastettavaksi määritettävät kommentit koko ajan paremmin.

Tarkastamisen ottaminen käyttöön olemassa olevan videon kommenteille

1. Kirjaudu YouTube Studion betaversioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Videot.
  3. Klikkaa videon nimeä tai pikkukuvaa ja valitse sitten Lisäasetukset.
  4. Valitse Kommentit ja arviot kohdassa Määritä mahdollisesti sopimattomat kommentit tarkastettavaksi.
  5. Valitse Tallenna.

Tarkastamisen ottaminen käyttöön uusille videoille ja kanavan kommenteille

1. Kirjaudu YouTube Studion betaversioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Asetukset.
  3. Valitse Yhteisö ja sitten Oletukset.
  4. Valitse Määritä mahdollisesti sopimattomat kommentit tarkastettavaksi jompaankumpaan tai molempaan asetukseen.
  5. Valitse Tallenna.

Creator Studion perinteinen versio

Tarkastamisen ottaminen käyttöön olemassa olevan videon kommenteille

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Siirry videosi kohdalle ja avaa Lisäasetukset-välilehti.
  3. Valitse Salli kommentit ‑osion avattavasta valikosta Kaikki paitsi mahdollisesti sopimattomat kommentit.

Käyttöön ottaminen uusille videoille ja kanavan kommenteille

1. Kirjaudu YouTube-tilillesi.
  2. Klikkaa tilisi kuvaketta  ja valitse Creator Studio.
  3. Valitse valikosta Yhteisö > Yhteisön asetukset.
  4. Siirry Oletusasetukset-osioon.
  5. Valitse videoiden tai kanavien kohdalla Määritä mahdollisesti sopimattomat kommentit tarkistettavaksi.
Roskasisällöksi merkittyjen kommenttien tarkistaminen

Jos joku lisää kanavallesi roskapostilta vaikuttavan kommentin, voit tarkistaa, hyväksyä tai hylätä sen.

1. Kirjaudu YouTube Studion betaversioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kommentit.
  3. Valitse Todennäköisesti roskasisältöä ‑välilehti.

Creator Studion perinteinen versio

1. Siirry Creator Studioon.
  2. Siirry kommenttiosioon valitsemalla vasemmanpuoleisesta valikosta Yhteisö > Kommentit
  3. Klikkaa Todennäköisesti roskasisältöä ‑välilehteä.
Tarkistettavaksi asetettujen kommenttien tarkistaminen
  1. Kirjaudu YouTube Studion betaversioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Kommentit.
  3. Valitse Tarkistettavana-välilehti.

Järjestelmä hyödyntää tarkistamiasi kommentteja ja antamaasi palautetta ja tunnistaa näin tarkistettavaksi määritettävät kommentit koko ajan paremmin. Ajan mittaan järjestelmä helpottaa yhteisön kommenttien valvontaa ja säästää aikaa.

Creator Studion perinteinen versio

1. Siirry kanavasi Kommentit-välilehdelle valitsemalla vasemmanpuoleisesta valikosta Yhteisö > Kommentit.
  2. Valitse Tarkistettavana-välilehti.
  3. Näet luettelon kaikista tarkistettavana olevista kommenteista, joihin on lisätty Asetettu pitoon automaattisesti ‑tagi.
  4. Kunkin kommentin voi hyväksyä tai piilottaa tai siitä voi tehdä ilmoituksen.
Useiden videoiden hallinnointi kerralla

Voit hallinnoida samanaikaisesti useiden videoiden kommentteja.

1. Kirjaudu YouTube Studion betaversioon.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Videot.
  3. Valitse muokattavien videoiden valintaruudut.
  4. Valitse Muokkaa ja valitse muutos, jonka haluat tehdä kommentteihin.
  5. Lisää muutoksen tiedot ja valitse Päivitä videot.

Creator Studion perinteinen versio

1. Kirjaudu YouTubeen tietokoneella.
  2. Valitse Creator Studio > Videonhallintaohjelma.
  3. Valitse niiden videoiden valintaruudut, joiden kommentteja haluat hallita.
  4. Klikkaa näytön yläreunassa olevaa Toiminnot-valikkoa.
  5. Valitse Lisää toimintoja > Kommentit
  6. Valitse yksi seuraavista vaihtoehdoista:
    • Salli kaikki kommentit
    • Määritä mahdollisesti sopimattomat kommentit tarkistettavaksi
    • Salli vain hyväksytyt kommentit
    • Älä salli kommentteja

Kommenttien valvojaksi kutsuminen

Voit kutsua kommenttien valvojiksi muita YouTube-käyttäjiä, joilla on kanava. Lue lisää kommenttien valvojan nimittämisestä kanavallesi.

Opettele käyttämään lisäsuodatustyökaluja kommenttien valvomiseen etukäteen.