Moderar i revisar comentaris

Si tens activats els comentaris per als teus vídeos, pots fer servir les nostres eines per moderar la conversa. Obtén informació sobre com pots activar o desactivar els comentaris.

Els comentaris no estan disponibles als vídeos privats. Si vols permetre els comentaris en un vídeo que no està disponible públicament, pots publicar un vídeo ocult.

Informar de comentaris, suprimir-ne o amagar-ne

Quan algú publica un comentari al teu vídeo, reps una notificació. Fes clic a la icona de menú Menú Més a la part superior dreta del comentari per gestionar-lo:

• Suprimeix: suprimeix el comentari i les respostes de YouTube.
  • Informa de contingut brossa o d'ús inadequat: informa a l'equip de YouTube dels comentaris que creguis que són contingut brossa o que fan un ús inadequat.
  • Amaga del canal: bloqueja l'usuari perquè no pugui publicar comentaris als vídeos del teu canal. Si canvies d'opinió, pots suprimir l'usuari de la llista d'usuaris amagats a la configuració de la comunitat.

Afegir cors als comentaris preferits

Pots fer servir un cor  per mostrar agraïment pels comentaris dels espectadors des de Creator Studio, a la pestanya Comunitat, en una pàgina de visualització i en un canal.

Versió beta de YouTube Studio

1. Inicia la sessió a la versió beta de YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Comentaris.
  3. A la pestanya "Públic" ves al comentari que vulguis marcar com a preferit i fes clic al cor .

Instruccions de la versió clàssica de Creator Studio

1. Inicia la sessió al teu canal a www.youtube.com.
  2. A la part superior de la pàgina, fes clic a la icona del teu compte .
  3. Fes clic a Creator Studio.
  4. Ves a Comunitat i, a continuació, fes clic a Comentaris.
  5. A la secció "Comentaris publicats", ves al comentari que vulguis marcar com a preferit i fes clic al cor .
  6. A continuació, veuràs un cor a la icona del teu canal al costat de les icones de M'agrada i No m'agrada.

Pàgina de visualització, canal i pestanya Comunitat

1. Inicia la sessió al teu canal a www.youtube.com.
  2. Accedeix a un vídeo del teu canal.
  3. Cerca el cor  al costat de les icones de m'agrada i no m'agrada.
  4. Després de fer-hi clic, veuràs el missatge de confirmació "El creador ha donat un cor al comentari".

Els espectadors veuran el teu avatar amb un cor vermell petit i, si han activat les notificacions a la configuració de l'ordinador o del dispositiu mòbil, rebran una notificació que diu que al propietari d'un canal "li agrada el teu comentari".

Posar en espera i revisar comentaris per aprovar-los

Posar en espera els comentaris potencialment inadequats per revisar-los

Posa en espera els comentaris que un algoritme identifiqui com a potencialment inadequats per tal de revisar-los. D'aquesta manera et serà més fàcil moderar els comentaris i controlar el to del teu canal. Aquesta funció està disponible a tot el món i s'aplica als comentaris en els idiomes següents: alemany, anglès, àrab, coreà, espanyol, francès, indonesi, japonès, portuguès, rus, tai, turc i vietnamita.

Els comentaris que posis en espera es mostraran a la cua "Pendents de revisió". La decisió final sobre si informar d'aquests comentaris, aprovar-los o amagar-los és teva. A més, sempre pots afegir-hi paraules i filtres per detectar més comentaris.

És possible que els algoritmes de la funció "Posa en espera per revisar" no sempre siguin precisos. Aquesta funció té com a objectiu detectar la majoria dels comentaris potencialment inadequats, però és possible que alguns no es filtrin. A mesura que revisis els comentaris en espera, el sistema tindrà en compte les teves decisions i, amb el temps, identificarà millor els tipus de comentaris que cal posar en espera perquè els revisis.

Activar la funció "Posa en espera per revisar" als comentaris dels vídeos existents

1. Inicia la sessió a la versió beta de YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Vídeos.
  3. Fes clic al títol o a la miniatura d'un vídeo i, a continuació, selecciona Configuració avançada.
  4. A "Comentaris i puntuacions" selecciona Posa en espera els comentaris potencialment inadequats per revisar-los.
  5. Selecciona Desa.

Activar la funció als comentaris de la pàgina del canal i dels vídeos nous

Els canvis d'aquesta opció de configuració afecten els comentaris següents:

• Els comentaris dels vídeos nous que pengis (no els comentaris nous o antics dels vídeos existents).
  • Els comentaris nous a qualsevol publicació de la pestanya Comunitat o Comentaris (incloses les publicacions antigues).

Per activar aquesta funció, segueix aquests passos:

1. Inicia la sessió a la versió beta de YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Configuració.
  3. Selecciona Comunitat i, a continuació, Configuració predeterminada.
  4. Selecciona Posa en espera els comentaris potencialment inadequats per revisar-los.
  5. Selecciona Desa.

Instruccions de la versió clàssica de Creator Studio

Activar la funció "Posa en espera per revisar" als comentaris dels vídeos existents

1. Inicia la sessió a YouTube.
  2. Accedeix al teu vídeo i selecciona la pestanya "Configuració avançada".
  3. A la secció "Permet comentaris", selecciona l'opció Tots els comentaris excepte els potencialment inadequats del menú desplegable.

Activar la funció als comentaris nous del canal i dels vídeos

1. Inicia la sessió al teu compte de YouTube.
  2. Fes clic a la icona del compte  > Creator Studio.
  3. Al menú, selecciona Comunitat > Configuració de la comunitat.
  4. Desplaça't cap avall fins a la secció "Configuració predeterminada".
  5. Per als vídeos o canals, selecciona Posa en espera els comentaris potencialment inadequats per revisar-los.
Permetre tots els comentaris

Activa els comentaris per permetre'ls tots en vídeos concrets; també pots permetre'ls en vídeos que pengis en el futur i al teu canal a la versió beta de YouTube Studio.

1. Inicia la sessió a la versió beta de YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Configuració i, a continuació, Comunitat.
  3. Ves a la pestanya "Configuració predeterminada".
  4. Selecciona una opció de configuració diferent per als vídeos i els canals.
  5. Selecciona Desa.

Els espectadors podran seguir informant de comentaris que siguin inadequats o incloguin contingut brossa. A més, és possible que se suprimeixin els comentaris que infringeixen les directrius de la comunitat. Si has configurat els comentaris a tot el canal, els que compleixin els requisits continuaran posant-se en espera o es bloquejaran.

Posar en espera tots els comentaris per aprovar-los

Pots configurar que tots els comentaris nous requereixin la teva aprovació abans que es publiquin al teu vídeo o canal.

1. Inicia la sessió a la versió beta de YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Vídeos.
  3. Fes clic al títol o a la miniatura d'un vídeo.
  4. Selecciona la pestanya Configuració avançada.
  5. A "Comentaris i puntuacions" selecciona Posa en espera tots els comentaris per revisar-los.
  6. Selecciona Desa.

Aquesta opció de configuració no afectarà els comentaris que s'hagin publicat anteriorment al teu canal; només els nous.

Instruccions de la versió clàssica de Creator Studio

1. Cerca el vídeo al Gestor de vídeos.
  2. A sota del vídeo, fes clic a Edita.
  3. Fes clic a Configuració avançada.
  4. A "Permet comentaris", selecciona Aprovats

Posar en espera els comentaris amb enllaços per revisar-los

Pots posar en espera els comentaris que incloguin enllaços per revisar-los.

1. Inicia la sessió a la versió beta de YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Configuració i, a continuació, Comunitat.
  3. Marca la casella que hi ha al costat de l'opció "Bloqueja els enllaços".
  4. Selecciona Desa.

Instruccions de la versió clàssica de Creator Studio

1. Ves a Creator Studio.
  2. Per accedir a la configuració de la comunitat del teu canal, selecciona Comunitat > Configuració de la comunitat al menú de l'esquerra.
  3. Ves a Enllaços i marca la casella per posar en espera automàticament els comentaris nous que incloguin enllaços per revisar-los.
Revisar els comentaris que s'hagin filtrat com a contingut brossa

Si algú publica un comentari que sembla contingut brossa, pots revisar-lo, aprovar-lo o suprimir-lo.

1. Inicia la sessió a la versió beta de YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Comentaris.
  3. Selecciona la pestanya Possible contingut brossa.

Instruccions de la versió clàssica de Creator Studio

1. Ves a Creator Studio.
  2. Per accedir als teus comentaris, selecciona Comunitat > Comentaris al menú de l'esquerra.
  3. Fes clic a la pestanya Possible contingut brossa.
Revisar els comentaris pendents de revisió
  1. Inicia la sessió a la versió beta de YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Comentaris.
  3. Selecciona la pestanya Pendents de revisió.

A mesura que revisis els comentaris en espera, la funció tindrà en compte les teves decisions i identificarà millor els tipus de comentaris que cal posar en espera perquè els revisis. Amb el temps, aquesta funció reduirà el volum de feina necessari per controlar els comentaris de la teva comunitat.

Instruccions de la versió clàssica de Creator Studio

1. Per accedir a la pestanya Comentaris del teu canal, selecciona Comunitat > Comentaris al menú de l'esquerra.
  2. Selecciona la pestanya Pendents de revisió.
  3. Veuràs una llista de tots els comentaris que s'han posat en espera amb l'etiqueta "Retingut automàticament".
  4. Pots informar de cada comentari, aprovar-lo o amagar-lo.
Gestió massiva per a vídeos

Segueix aquests passos per gestionar comentaris de diversos vídeos alhora:

1. Inicia la sessió a la versió beta de YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Vídeos.
  3. Marca les caselles que hi ha al costat dels vídeos que vulguis editar.
  4. Selecciona Edita i, a continuació, tria el tipus de canvi als comentaris que vulguis fer.
  5. Introdueix la informació del canvi i selecciona Actualitza els vídeos.

Instruccions de la versió clàssica de Creator Studio

1. Inicia la sessió a YouTube en un ordinador.
  2. Ves a Creator Studio > Gestor de vídeos.
  3. Selecciona la casella al costat de qualsevol dels vídeos que vulguis gestionar.
  4. A la part superior de la pantalla, fes clic al menú Accions
  5. Selecciona Més accions > Comentaris
  6. Tria una de les opcions següents:
    • Permet tots els comentaris.
    • Posa en espera els comentaris potencialment inadequats per revisar-los.
    • Permet només els comentaris aprovats.
    • No permetis cap comentari.

Convidar un moderador de comentaris

Pots convidar altres usuaris de YouTube que tinguin canals a moderar els teus comentaris. Obtén més informació sobre com pots afegir un moderador de comentaris al teu canal.

Obtén informació sobre com pots utilitzar eines de filtratge addicionals per ajudar a moderar els comentaris de manera proactiva.