Retningslinjer for innhold i YouTube Kids

YouTube Kids-appen er laget for å være et tryggere og enklere sted for barn som vil utforske interessene sine gjennom videoer på nettet. Det er en egen app som fungerer som en filtrert versjon av YouTube, og som inneholder betydelig færre kanaler og videoer enn YouTube-appen og YouTube-nettstedet. Vi jobber med å identifisere innhold som er egnet for yngre aldersgrupper, overholder kvalitetsprinsippene våre og er variert nok til å imøtekomme de ulike interessene til barn over hele verden.

Nedenfor finner du retningslinjene for YouTube Kids, som skildrer hvilke typer innhold som kan være med i YouTube Kids. Innhold må være i samsvar med disse retningslinjene for å kunne vises i YouTube Kids. Retningslinjene er utformet for å utelukke innhold som

Disse retningslinjene er utformet med utgangspunkt i tilbakemeldinger fra foreldre og eksterne eksperter på barns utvikling, medier for barn, digital læring og e-borgerskap. Videoer eller hele kanaler kan bli utelukket fra YouTube Kids i henhold til disse retningslinjene. Dette er for å sikre en god opplevelse for de yngste seerne våre.

Innholdsinnstillinger

Appen har tre innholdsinnstillinger: Barnehagebarn, Yngre barn og Eldre barn. Innholdet barnet ditt ser, avhenger av innstillingen du valgte da du konfigurerte YouTube Kids for barnet.

Barnehagebarn

Laget med tanke på barn på 4 år og yngre

Yngre barn

Laget med tanke på barn i alderen 5–8 år

Eldre barn

Laget med tanke på barn i alderen 9–12 år

Retningslinjer for innhold

I retningslinjene våre finner du informasjon om hva slags innhold som er med i hver innholdsinnstilling. Når du velger en innholdsinnstilling for barnet ditt, ser hen innhold som er egnet for denne innstillingen. Innstillingen du velger, påvirker hva barnet finner i søk og anbefalte videoer. De automatiske systemene og menneskelige evaluererne våre jobber med å identifisere egnet innhold basert på innstillingen du har valgt. Systemene våre forsøker å utelukke innhold som ikke er egnet for barn, men ikke alle videoer er gjennomgått manuelt. Hvis du finner noe upassende som vi ikke har fanget opp, kan du blokkere eller rapportere det, så gjennomgår vi det så snart vi kan.

Innholdsinnstillingen Barnehagebarn

Innholdsinnstillingen Barnehagebarn er beregnet på barn på 4 år og nedover. Denne innstillingen omfatter videoer som fremmer læring, kreativitet, lekelyst og utforsking. Noen populære videokategorier er kunst og håndverk, barneregler, tegnefilm, lesestund, lek og yoga.
Noen videoer kan inneholde:

Seksuelt innhold: Ikke-romantiske kjærtegn, som leiing eller kyss på kinnet. Pedagogiske videoer som er egnet for aldersgruppen, om seksuell identitet og kjønnsidentitet.

Vold: Ikke-voldelige og ikke-skremmende manusbaserte og animerte videoer.

Våpen: Videoer som er egnet for aldersgruppen, med urealistiske våpen (for eksempel vannpistol) i forbindelse med lek, gaming eller animasjon.

Farlig innhold: Videoer med stunt som utføres av erfarne personer, uten informasjon til seeren om hvordan de kan utføres (for eksempel basketballspillere som trikser med ballen). Kunst- og håndverksvideoer med produkter eller verktøy som er egnet for aldersgruppen, som maling, lim eller saks.

Språk: Videoer uten bruk av støtende eller stygt språk.

Musikkvideoer: Musikkvideoer som er egnet for aldersgruppen, uten seksuell tematikk.

Innholdsinnstillingen Yngre barn

Innholdsinnstillingen Yngre barn er ment for barn i alderen 5–8 år. Denne innholdsinnstillingen omfatter flere emner og skal imøtekomme interessene til yngre barn, som stadig er i utvikling. Noen populære kategorier er gaming, coverversjoner av hitlåter, videoblogger for familier, tegnefilm, gjør-det-selv, læring, veiledning og annet innhold som stort sett appellerer til yngre barneskolebarn. Den omfatter også alt innholdet fra innholdsinnstillingen Barnehagebarn.

Noen videoer kan inneholde:

Seksuelt innhold: Videoer med romantisk tematikk, inkludert korte skildringer av hengivenhet og tiltrekning – som et raskt kyss på munnen.

Vold: Videoer som er egnet for aldersgruppen og knyttet til historiske hendelser i en pedagogisk sammenheng, men som kan inneholde mild vold i forbindelse med hendelsene. Ikke-eksplisitt slapstick-vold i tegnefilmer.

Våpen: Videoer med historisk og klassisk kunst der det vises realistiske våpen (for eksempel et maleri av et samuraisverd).

Farlig innhold: Videoer med utfordringer og skøyerstreker av uskyldige slag eller stunt som neppe fører til skader. Videoer som viser alkohol eller tobakk, men der dette ikke er fokus for videoen. Gjør-det-selv-videoer med lett tilgjengelige produkter og verktøy, der det vises en sikkerhetsadvarsel.

Språk: Videoer som er målrettet mot denne aldersgruppen og inneholder noen få innslag av lett støtende språk, for eksempel «herregud» eller «teit».

Slanking, trening og skjønnhet: Sminkeveiledninger med fokus på kreative og kunstneriske uttrykk. Pedagogiske videoer som er egnet for aldersgruppen, om sunne spise- og treningsvaner.

Sensitive temaer: Videoer som er egnet for aldersgruppen og omtaler psykiske problemer som er vanlige i barndommen, som angst og ADHD. Videoer som hører inn under denne innstillingen, fokuserer på positive strategier for mestring og rehabilitering samt på hvor viktig det er å be om hjelp.

Musikkvideoer: Musikkvideoer som viser alkohol og tobakk i bakgrunnen. Sangtekster med ikke-seksuelle romantiske temaer eller lett støtende språk, som «dust» eller «dum».

Innholdsinnstillingen Eldre barn

Innholdsinnstillingen Eldre barn er beregnet på barn i alderen 9–12 år. Denne innstillingen er for eldre barn som kan være klare for mer voksent innhold som filtreres fra YouTube. Med denne innstillingen viser appen for eksempel musikk, gaming, videoblogger, humor og sport som ikke kan vises i YouTube Kids dersom Yngre barn og Barnehagebarn er valgt som innholdsinnstilling. Den omfatter også alt innholdet fra Yngre barn og Barnehagebarn. Denne innstillingen prøver å utelukke innhold for voksne, men fordi vi ikke kan gjennomgå alt innhold manuelt, og fordi automatiserte systemer ikke er perfekte, kan det hende vi overser enkelte videoer.

Noen videoer kan inneholde:

Seksuelt innhold: Videoer med skildringer eller omtale av ikke-seksuelle erfaringer knyttet til romantikk og tiltrekning, for eksempel dating eller et første kyss. Pedagogiske videoer som er egnet for aldersgruppen og omhandler seksualopplysning, som pubertet og reproduksjon.

Vold: Videoer som er egnet for aldersgruppen og knyttet til aktuelle hendelser i en pedagogisk sammenheng, men som kan inneholde mild vold i forbindelse med hendelsene. Ikke-eksplisitte innslag av vold i manusbaserte og animerte videoer – forekommer ofte i gaming, TV-serier og filmer.

Våpen: Videoer med urealistiske lekevåpen i konteksten lek. Våpen som ser realistiske ut, i gaminginnhold eller animert innhold.

Farlig innhold: Farlige handlinger som utføres innenfor profesjonelle rammer (for eksempel i et TV- eller filmstudio), og som kan føre til skader. Videoer der bruk av alkohol eller tobakk nevnes noen få ganger. Gjør-det-selv-videoer med lett tilgjengelige produkter og verktøy eller kortvarig bruk av skarpe gjenstander som sag eller skjæreverktøy.

Upassende språk: Videoer med noen få innslag av litt stygt språk, for eksempel «pokker» eller «helvete», i en ikke-trakasserende kontekst.

Slanking, trening og skjønnhet: Videoer med anmeldelser av skjønnhetsprodukter, sminkeveiledninger som er egnet for aldersgruppen, og pedagogisk innhold om helse og velvære.

Sensitive temaer: Videoer som er egnet for aldersgruppen, om sensitive temaer som psykisk helse, avhengighet, spiseforstyrrelser, død og sorg. Videoer som hører inn under denne innstillingen, viser ikke eksplisitte bilder og fokuserer på positive strategier for mestring og rehabilitering samt på hvor viktig det er å be om hjelp.

Musikkvideoer: Musikkvideoer med seksualisert dansing som ikke er umotivert, samt noen få innslag av alkohol- og tobakksbruk. Sangtekster med litt stygt språk eller der alkohol eller tobakk nevnes noen få ganger.

Innhold med kommersielle elementer

Innhold med produktanbefalinger eller betalt produktplassering. I YouTube Kids er det ikke tillatt med videoer som inkluderer produktanbefalinger eller betalt produktplassering. Hvis en skaper gir oss beskjed via YouTube Studio om at noen av videoene hens inneholder produktanbefalinger eller betalt produktplassering, blir disse fjernet fra YouTube Kids-appen.

Overdrevent kommersielt innhold. Innhold av overdrevent kommersiell eller salgsfremmende art er ikke tillatt i YouTube Kids. Dette omfatter

• tradisjonelle annonser for produkter og tjenester som lastes opp av skapere eller merker
  • innhold der seeren oppfordres direkte til å kjøpe et produkt
  • videoer med fokus på produktemballasje
  • videoer med fokus på hamstring eller overdrevent forbruk av produkter

innhold som er villedende, sensasjonspreget eller klikkagn

I YouTube Kids er det ikke tillatt med videoer som er villedende, sensasjonspregede eller klikkagn. Dette omfatter barne- og familieinnhold av lav kvalitet som kan virke villedende, sensasjonelt og/eller manipulerende for å tiltrekke seg barns oppmerksomhet og øke antall klikk eller avspillinger. Dette gjelder spesielt

• villedende titler og miniatyrbilder
  • sensasjonspregede titler og miniatyrbilder
  • søkeordeksess i titler (dvs. overdreven bruk av søkeord)
  • innholdssamlinger med temaer som appellerer til barn, men som ikke hører sammen