Blokkér og del innhold og endre innstillingene for videokvalitet på YouTube Kids

Du kan logge på YouTube Kids-appen for å blokkere kanaler og videoer eller endre innstillingene for videokvalitet. Du kan også logge på YouTube med den tilknyttede foreldrekontoen din for å

• blokkere innhold fra barnets YouTube Kids-profil
  • dele innhold fra YouTube med barnets YouTube Kids-profil

Del kanaler og videoer

Du kan dele kanaler og videoer fra YouTube-appen med barnets YouTube Kids-konto. Når du deler videoer fra YouTube-appen, kan barnet ditt se på videoer som vanligvis ikke er tilgjengelige på YouTube Kids. Deling er også et nyttig verktøy for å fremheve innholdet du vil at barnet ditt skal se. Delt innhold forblir på startsiden til barnet med mindre delingen oppheves eller innholdet blokkeres.

Del innhold fra YouTube med YouTube Kids-profilen til barnet ditt

Abonner på YouTube Viewers-kanalen for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Merk: For å bruke funksjonen for deling må du være logget på med Google-kontoen som er tilknyttet barnets YouTube Kids-profil. Denne funksjonen er bare tilgjengelig i YouTube-appen på mobilenheter.

Del innhold fra YouTube via den tilknyttede foreldrekontoen din

Slik deler du innhold fra YouTube-appen:

1. Trykk på Mer » ved siden av en video eller på en kanalside du vil dele, ELLER trykk på DEL under videospilleren.
  2. Trykk på Med barn i dialogboksen. Dette alternativet vises bare hvis kontoen din er knyttet til en YouTube Kids-profil eller en Google-konto med tilsyn.
  3. Trykk på DEL-knappen ved siden av profilen du vil dele videoen med. Når du har trykket på DEL, endres knappen til OPPHEV DELING
  4. Trykk på Ferdig

Barnet finner delt innhold på Delt-fanen på YouTube Kids-startskjermen.

Det er enkelte typer videoer eller kanaler du ikke kan dele med barnets konto:

• aldersbegrensede videoer
  • videoer med betalt produktplassering
  • direktevideoer (kan deles når direktesendingen er over)
  • kjøpt innhold
  • videoer og kanaler du tidligere har blokkert for barnet i YouTube Kids
  • Shorts-videoer

Opphev deling av innhold med barnet ditt

Slik fjerner du utvalgt innhold du tidligere har delt med barnet:
  1. Logg på YouTube Kids.
  2. Klikk eller trykk på Delt-fanen. På denne fanen ser du innholdet du har delt med barnet.
  3. Trykk på Mer » ved siden av den delte videoen.
  4. Trykk på Fjern fra delt.

ELLER

1. Logg på YouTube-appen.
  2. Gå til den aktuelle kanalen eller videoen du tidligere har delt med barnet.
  3. Trykk på Mer » ved siden av videoen eller kanalen. ELLER:
    1. Trykk på Del under videospilleren.
  4. Trykk på Med barn i dialogboksen. Dette alternativet vises bare hvis kontoen din er knyttet til en YouTube Kids-profil eller en Google-konto med tilsyn.
  5. Trykk på OPPHEV DELINGEN-knappen ved siden av barnet du ikke lenger vil dele videoen med.
  6. Når knappen endres til DEL, kan du trykke på Ferdig for å gå ut av dialogboksen.

Slik sletter du alt innhold du tidligere har delt med barnet ditt på YouTube Kids:

1. Logg på YouTube Kids.
  2. Trykk på Foreldreinnstillinger.
  3. Trykk på profilen til barnet.
  4. Trykk på FJERN DELT INNHOLD under «Fjern delt innhold».

Blokkér kanaler og videoer

Når du blokkerer en kanal for YouTube Kids-profilen til barnet ditt via den tilknyttede foreldrekontoen, ser du den ikke på YouTube Kids lenger. Du kan også blokkere videoer eller kanaler direkte på YouTube Kids. Hvis du prøver å blokkere en video mens du er logget av, vises det en melding som ber deg logge på.

Blokkering av YouTube-kanaler på administrerte kontoer

Hvis du har blokkert en video eller kanal og ombestemmer deg, kan du oppheve blokkeringen. Hvis du logger av YouTube Kids, blir alt innhold du blokkerte mens du var logget på, tilgjengelig mens du er logget av.

Du kan også rapportere videoer du mener er upassende, på YouTube Kids. Da gjennomgår retningslinjeteamet til YouTube disse videoene.

Merk:

• Hvis barnet ditt bruker den samme Google-kontoen for YouTube og YouTube Kids, blokkeres de samme kanalene på YouTube Kids som på YouTube.
  • Når du blokkerer en kanal, blokkeres bare innholdet som er lastet opp på den aktuelle kanalen. Videoer som lastes opp på nytt på andre kanaler eller lignende kanaler med relatert innhold, blokkeres ikke.

Blokker bestemte kanaler fra YouTube med den tilknyttede foreldrekontoen din

Slik blokkerer du en bestemt kanal via YouTube på datamaskinen:

1. Gå til kanalsiden til YouTube-kanalen du vil blokkere.
  2. Gå til Info-fanen på kanalsiden.
  3. Klikk på Rapporter brukeren .
  4. Velg Blokkér kanalen for barn. Dette alternativet vises bare hvis du bruker den tilknyttede foreldrekontoen din.
  5. Det kan hende du ser et forgrunnsvindu med informasjon om at lignende videoer fortsatt kan være tilgjengelige på andre kanaler. Klikk på FORTSETT.
  6. Velg BLOKKÉR ved siden av barnet du vil blokkere kanalen for.
  7. BLOKKÉR endres til OPPHEV BLOKKERINGEN, noe som gir deg mulighet til å angre handlingen.
  8. Klikk på FERDIG.

Slik blokkerer du en bestemt kanal via YouTube-appen:

1. Gå til kanalsiden til YouTube-kanalen du vil blokkere.
  2. Trykk på Mer ».
  3. Trykk på Blokkér kanalen for barn. Dette alternativet vises bare hvis du bruker den tilknyttede foreldrekontoen din.
  4. Det kan hende du ser et forgrunnsvindu med informasjon om at lignende videoer fortsatt kan være tilgjengelige på andre kanaler. Trykk på FORTSETT.
  5. Trykk på BLOKKÉR ved siden av barnet du vil blokkere kanalen for.
  6. BLOKKÉR endres til OPPHEV BLOKKERINGEN, noe som gir deg mulighet til å angre handlingen.
  7. Trykk på Ferdig .

Du kan også blokkere innhold direkte på YouTube Kids på enheten til barnet.

Blokkér innhold fra YouTube Kids-appen

Slik blokkerer du en video fra startskjermen:
  1. Logg på YouTube Kids-appen.
  2. Trykk på Mer » ved siden av videoen.
  3. Trykk på Blokker denne videoen.
  4. Skriv inn tallene du ser på skjermen, eller skriv inn den egendefinerte adgangskoden din.

Slik blokkerer du en video fra videosiden:

1. Logg på YouTube Kids-appen.
  2. Trykk på Mer » øverst i videoen.
  3. Trykk på BLOKKÉR.
  4. I dialogboksen som åpnes, velger du Blokker denne videoen eller Blokker hele kanalen for å blokkere kanalen som er knyttet til videoen.
  5. Trykk på BLOKKÉR.
  6. Skriv inn tallene du ser på skjermen, eller skriv inn den egendefinerte adgangskoden din.

Opphev blokkeringen av enkeltkanaler fra YouTube via den tilknyttede foreldrekontoen

Slik fjerner du blokkeringen av enkeltkanaler fra YouTube via den tilknyttede foreldrekontoen din:

​På datamaskin:

1. Gå til kanalsiden for YouTube-kanalen du vil oppheve blokkeringen av.
  2. Gå til Info-fanen på kanalsiden.
  3. Klikk på Rapporter brukeren .
  4. Velg Blokkér kanalen for barn. Dette alternativet vises bare når du bruker den tilknyttede foreldrekontoen din.
  5. Det kan hende du ser et forgrunnsvindu med informasjon om at lignende videoer fortsatt kan være tilgjengelige på andre kanaler. Klikk på FORTSETT.
  6. Velg OPPHEV BLOKKERINGEN ved siden av barnet du vil oppheve blokkeringen av kanalen for.
  7. OPPHEV BLOKKERINGEN endres tilBLOKKÉR, noe som gir deg mulighet til å angre handlingen.
  8. Klikk på FERDIG.

I YouTube-appen:

1. Gå til kanalsiden for YouTube-kanalen du vil oppheve blokkeringen av.
  2. Trykk på Mer ».
  3. Trykk på Blokkér kanalen for barn. Dette alternativet vises bare hvis du bruker den tilknyttede foreldrekontoen din.
  4. Det kan hende du ser et forgrunnsvindu med informasjon om at lignende videoer fortsatt kan være tilgjengelige på andre kanaler. Trykk på FORTSETT.
  5. Trykk på OPPHEV BLOKKERINGEN ved siden av barnet du vil oppheve blokkeringen av kanalen for.
  6. OPPHEV BLOKKERINGEN endres tilBLOKKÉR, noe som gir deg mulighet til å angre handlingen.
  7. Trykk på FERDIG.

Opphev blokkeringen av alt innhold fra YouTube via den tilknyttede foreldrekontoen

Slik fjerner du blokkeringen av alle videoer og kanaler fra YouTube via den tilknyttede foreldrekontoen din:

1. Logg på YouTube med den tilknyttede foreldrekontoen.
  2. Gå til profilbildet ditt .
  3. Velg Innstillinger .
  4. Velg Foreldreinnstillinger.
    1. Hvis du bruker en datamaskin, velger du Administrer innstillingene for barna dine ved siden av «Foreldreinnstillinger».
  5. Velg barnet ditt.
  6. Under GENERELLE INNSTILLINGER klikker du på Opphev blokkering av videoer.
  7. Det kan hende du ser et forgrunnsvindu med informasjon om at blokkeringen av alt innhold på YouTube og i YouTube Kids, oppheves. Velg OPPHEV BLOKKERINGEN.

Opphev blokkeringen av innhold via YouTube Kids-appen

1. Logg på YouTube Kids-appen.
  2. Gå til Innstillinger .
  3. Trykk på Opphev blokkering av videoer under «Tilgang».
  4. Trykk på JA, OPPHEV BLOKKERINGEN.
Merk: Hvis du bruker YouTube Kids med Family Link, kan du også oppheve blokkeringen av videoer i Family Link-innstillingene. Finn ut mer.

Endre innstillingene for videokvalitet

For å forbedre barnets seeropplevelse kan du justere videokvaliteten på mobil til Automatisk eller Datasparing.

1. Trykk på Mer » øverst i videoen.
  2. Trykk på Kvalitet.
  3. På «Videokvalitet»-menyen velger du ønsket avspillingskvalitet ved å trykke på enten Automatisk (anbefales) eller Datasparing.