Slå på og administrer Supertakk

Med Supertakk (tidligere kjent som Applaus) kan skapere tjene penger og komme i kontakt med seerne som vil vise at de setter pris på innholdet.

Seerne kan kjøpe en morsom animasjon som kalles Supertakk, i en lang video eller Shorts-video. Animasjonen spilles av én gang som et overlegg i videoen, og den er bare synlig for kjøperen. Som en tilleggsbonus får kjøperen også legge ut en fargerik, egendefinert kommentar som skiller seg ut i kommentarfeltet. Det finnes forskjellige prispunkter for Supertakk som seerne kan velge mellom.

Finn ut mer om kvalifikasjonskravene for Supertakk.

Supertakk

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Slå Supertakk av eller på for kanalen din

Slå på Supertakk

Supertakk for Shorts 🎉

For å tjene penger på Supertakk må du (og MCN-nettverket ditt) godta tillegget for kommersielle produkter. Du finner mer informasjon om dette tillegget i YouTube-retningslinjene for inntektsgenerering med kommersielle produkter.

Slik slår du på Supertakk på en datamaskin:

1. Logg på YouTube Studio på en datamaskin.
  2. Klikk på Inntekt på menyen til venstre.
  3. Klikk på Supers-fanen. Denne fanen vises bare hvis kanalen din er kvalifisert.
  4. Klikk på Kom i gang, og følg veiledningen på skjermen.
  5. Hvis det er første gang du bruker Supers-delen, følger du veiledningen på skjermen for å signere tillegget for kommersielle produkter.
  6. Når du har fulgt alle trinnene i veiledningen, vises «Supertakk» ved siden av en bryter du kan slå av og på.

Supertakk vises i alle tidligere og fremtidige kvalifiserte Shorts-videoer og lange videoer.

Slik slår du på Supertakk på en mobilenhet:

1. Åpne YouTube Studio-mobilappen .
  2. Nederst på skjermen trykker du på Inntekt .
  3. Trykk på Supers-kortet. Hvis du ikke ser Supers-kortet, trykker du på Kom i gang i «Supers»-delen og så Slå på.
  4. Hvis det er første gang du bruker Supers-delen, følger du veiledningen på skjermen for å signere tillegget for kommersielle produkter.
  5. Når du har fullført trinnene i veiledningen, ser du alle Supers-produktene i kvalifiserte
    • direktesendinger og premierer (Superchat og Super Stickers)
    • lange videoer og Shorts-videoer (Supertakk)
Merk:
  • Hvis en tredjepart administrerer rettighetene dine, bør du forhøre deg med vedkommende før du slår på Supertakk.
  • Hvis du vil slå av bestemte Supers, kan du logge på YouTube Studio på en datamaskin. Gå til Supers-fanen for å slå av de aktuelle Supers-funksjonene.

Slå av Supertakk

1. Logg på YouTube Studio på en datamaskin.
  2. Velg Inntekt på menyen til venstre.
  3. Klikk på Supers-fanen.
  4. Slå av bryteren ved siden av «Supertakk».
  5. I forgrunnsvinduet merker du av i boksen ved siden av «Jeg forstår konsekvensene av denne handlingen».
  6. Klikk på Slå av.

Når du slår av bryteren, fjernes Supertakk-funksjonen fra alle videoene dine – både Shorts og lange videoer. Du kan fortsatt se inntektshistorikken din.

Slå på Supertakk for nettverket ditt

Før en kanal i et nettverk kan slå på Supertakk, må nettverket tillate at denne funksjonen slås på:

1. Logg på YouTube Studio på en datamaskin.
  2. Gå til Innstillinger.
  3. Klikk på Avtaler, og godta tillegget for kommersielle produkter.

Så snart de kvalifiserte kanalene i nettverket ditt er godkjent, kan de slå på Supertakk.

Supertakk-kommentarer

Når en seer kjøper en supertakk, kan hen legge ut en fargerik kommentar i kommentarfeltet til den aktuelle videoen (Shorts eller lang) som en bonus.

Du kan se hvem som har kjøpt supertakk, ved å bruke kommentarfilteret «Fra Supertakk» i Kommentarer-delen av YouTube Studio og YouTube Studio-appen. Du kan lese, svare på, legge til hjerter i og fjerne kommentarer på innholdet ditt. Hvis en kjøper sletter supertakk-kommentaren sin, vises den ikke lenger blant kommentarene dine.

Svar på en supertakk-kommentar med en Shorts-video

Med funksjonen for kommentarklistremerker kan du anerkjenne og knytte sterkere bånd til fansen ved å svare på supertakk-kommentarer med Shorts-videoer. Den aktuelle fankommentaren vises som en supertakk-kommentar i Shorts-videoen, og vedkommende varsles om at du har svart på kommentaren.

Hvis du vil se hvem som har kjøpt supertakk, kan du bruke kommentarfilteret «Fra Supertakk» i Kommentarer-delen av YouTube Studio og YouTube Studio-appen . Når du har funnet supertakk-kommentaren du vil svare på med en Shorts-video, gjør du følgende:

1. Åpne YouTube-mobilappen.
  2. Gå til videosiden for videoen eller Shorts-videoen med supertakk-kommentaren.
  3. Åpne Kommentarer-feeden, og finn supertakk-kommentaren du vil svare på.
  4. Under kommentaren trykker du på Svar  etterfulgt av Lag en Shorts-video .

Mens du lager Shorts-videoen, kan du dra supertakk-kommentaren for å flytte den, eller klype den for å endre størrelsen på kommentarklistremerket. Finn ut mer om hvordan du lager YouTube Shorts-videoer, og hvordan du kan gjøre Shorts-videoene dine enda bedre med de kreative funksjonene våre.

Inntektsrapportering

I YouTube Analytics kan du se en oversikt over inntektene dine fra Supertakk ved å velge Inntekt etterfulgt av Slik tjener du penger-kortet etterfulgt av Supers.

Inntektsdeling

Skapere får 70 % av Supertakk-inntektene som anerkjennes av Google. Det er først etter at avgifter og gebyrer (inkludert App Store-gebyrer for iOS) er trukket fra, at skapernes andel på 70 % beregnes. Alle transaksjonskostnader, inkludert kredittkortgebyrer, dekkes foreløpig av YouTube.

Du mottar Supertakk-inntekter på samme måte som du mottar annonseinntekter fra AdSense for YouTube.