Super Thanks aanzetten en beheren

Met Super Thanks (voorheen kijkersapplaus) kunnen creators inkomsten genereren en contact leggen met kijkers die hun dankbaarheid voor de content op een extra manier willen tonen.

Super Thanks bestaat uit leuke animaties die kijkers kunnen kopen bij een lange video of Short. Deze eenmalige animatie wordt alleen aan de koper getoond boven de lange video of Short. Als extra bonus kunnen kopers ook een opvallende, kleurrijke en aanpasbare reactie in het reactiegedeelte posten. Super Thanks is beschikbaar tegen verschillende prijzen waar kijkers zelf uit kunnen kiezen.

Meer informatie over het in aanmerking komen voor Super Thanks

Super Thanks

Abonneer je op het YouTube Creators-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Super Thanks aan- of uitzetten voor je kanaal

Super Thanks aanzetten

Super Thanks voor Shorts 🎉

Als je inkomsten wilt genereren met Super Thanks, moet jij (en je MCN) eerst de Module voor commerciële producten (Commerce Product Module, CPM) accepteren. Ga naar ons beleid voor het genereren van inkomsten met commerciële producten van YouTube voor meer informatie over de CPM.

Zo zet je Super Thanks aan op een computer:

1. Log op een computer in bij YouTube Studio.
  2. Klik in het linkermenu op Inkomsten genereren.
  3. Klik op het tabblad Supers. Dit tabblad is alleen beschikbaar als je kanaal hiervoor in aanmerking komt.
  4. Klik op Aan de slag en volg de instructies op het scherm.
  5. Als je voor het eerst in het gedeelte Supers bent, volg je de instructies op het scherm om de Module voor commerciële producten (CPM) te ondertekenen.
  6. Nadat je alle instructies hebt uitgevoerd, wordt de tekst Super Thanks getoond naast een schakelaar die je kunt aan- of uitzetten.

Super Thanks  wordt getoond bij alle in aanmerking komende bestaande en toekomstige Shorts en lange video's.

Zo zet je Super Thanks aan op je mobiele apparaat:

1. Open de mobiele YouTube Studio-app .
  2. Tik onder aan het scherm op Inkomsten genereren .
  3. Tik op de kaart Supers. Als de Supers-kaart niet verschijnt, tik je in het gedeelte Supers op Aan de slag en dan Aanzetten.
  4. Als je voor het eerst in het gedeelte Supers bent, volg je de instructies op het scherm om de Module voor commerciële producten (CPM) te ondertekenen.
  5. Nadat je alle instructies hebt uitgevoerd, worden alle Supers-producten getoond op je in aanmerking komende:
    • Livestreams en premières (Super Chat en Super Stickers)
    • Lange video's en Shorts (Super Thanks)
Opmerkingen:
  • Als een derde je rechten beheert, moet je contact opnemen met die derde voordat je Super Thanks aanzet.
  • Als je bepaalde Supers wilt uitzetten, log je op een computer in bij YouTube Studio. Ga naar het tabblad Supers om de betreffende Supers uit te zetten.

Super Thanks uitzetten

1. Log op een computer in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Inkomsten genereren in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad Supers.
  4. Zet de schakelaar naast Super Thanks uit.
  5. Selecteer in de pop-up het selectievakje naast 'Ik begrijp de gevolgen van deze actie'.
  6. Klik op Uitzetten.

Als je de schakelaar uitzet, wordt de Super Thanks-functie verwijderd uit al je Shorts en lange video's. De inkomstengeschiedenis blijft wel beschikbaar.

Super Thanks aanzetten voor je netwerk

Voordat een kanaal in een netwerk Super Thanks kan aanzetten, moet het netwerk het aanzetten van deze functie mogelijk maken:

1. Log op een computer in bij YouTube Studio.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Klik op Overeenkomsten en accepteer de Module voor commerciële producten.

Nadat je de module hebt accepteert, kunnen in aanmerking komende kanalen in je netwerk Super Thanks aanzetten.

Super Thanks-reacties

Als kijkers Super Thanks kopen, kunnen ze als bonus een kleurrijke reactie posten in het reactiegedeelte van je Short of lange video.

In het gedeelte Reacties van YouTube Studio en de YouTube Studio-app kun je zien wie Super Thanks heeft gekocht door het filter Van Super Thanks te gebruiken. Je kunt reacties op je content beoordelen, beantwoorden, hartjes geven en verwijderen. Als een koper de Super Thanks-reactie verwijdert, verschijnt deze niet in het gedeelte Reacties.

Een Super Thanks-reactie beantwoorden met een Short

De functie Reactiesticker helpt je om je fans te herkennen en de band met fans te versterken. Je kunt hiermee een Super Thanks-reactie beantwoorden met een Short. De reactie van je fan wordt in de Short getoond als een Super Thanks-reactie. Ook krijgt de fan een melding dat je op hun reactie hebt gereageerd.

In het gedeelte Reacties van YouTube Studio en de mobiele YouTube Studio-app  kun je met het filter Van Super Thanks zien wie Super Thanks heeft gekocht. Als je de Super Thanks hebt gevonden die je wilt beantwoorden met een Short, doe je het volgende:

1. Open de mobiele YouTube-app.
  2. Ga naar de weergavepagina van je video of Short met de Super Thanks-reactie.
  3. Open de feed Reacties en zoek de Super Thanks-reactie waarop je wilt reageren.
  4. Tik onder de reactie op Beantwoorden  en dan Een Short maken .

Terwijl je een Short maakt, kun je de Super Thanks-reactie slepen om deze te verplaatsen of kun je de Super Thanks-reactie knijpen om het formaat van de Reactiesticker aan te passen. Hier vind je meer informatie over hoe je YouTube Shorts maakt en hoe je je Short verbetert met ons pakket met creatieve functies.

Opbrengstrapporten

In YouTube Analytics kun je een uitsplitsing van je opbrengsten uit Super Thanks bekijken door te klikken op Opbrengst en dan de kaart Hoe je geld verdient en dan Supers.

Opbrengstenaandeel

Creators krijgen 70% van de Super Thanks-opbrengst die door Google wordt erkend. De 70% wordt berekend nadat belastingen en toeslagen zijn ingehouden (inclusief de appstore-kosten op iOS). Transactiekosten (inclusief creditcardkosten) worden momenteel door YouTube gedekt.

Je ontvangt de Super Thanks-opbrengst op dezelfde manier als je advertentieopbrengst uit AdSense voor YouTube.