Superkiitosten käyttö

Superkiitosten (aiemmalta nimeltään katsojan aplodit) avulla sisällöntuottajat voivat ansaita rahaa ja tarjota katsojille mahdollisuuden lähettää erityiskiitokset sisällöstä.

Katsojat voivat ostaa pitkään videoon tai Shorts-videoon hauskan Superkiitokset-animaation. Animaatio on kertaluontoinen, ja se näkyy vain Superkiitosten ostajalle pitkän videon tai Shorts-videon yläreunassa. Lisäbonuksena ostaja saa postata erottuvan, värikkään ja muokattavan viestin kommenttiosioon. Katsojat voivat valita haluamansa erihintaisista Superkiitoksista.

Lue lisää Superkiitosten kelpoisuusvaatimuksista.

Superkiitokset

Tilaa YouTube Creators ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Superkiitosten laittaminen päälle tai pois päältä kanavalla

Superkiitosten laittaminen päälle

Superkiitokset Shorts-videoissa 🎉

Jotta voit ansaita tuloja Superkiitoksista, sinun (ja MCN-verkostosi) on ensin hyväksyttävä kaupallisten tuotteiden moduuli. Lisätietoja moduulista on YouTuben kaupallisten tuotteiden kaupallistamiskäytännöissä.

Superkiitosten laittaminen päälle tietokoneella:

1. Kirjaudu YouTube Studioon tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta valikosta Ansaitse.
  3. Klikkaa Superominaisuudet-välilehteä. Se näkyy vain, jos kanavasi täyttää ehdot.
  4. Klikkaa Aloita ja seuraa näytön ohjeita.
  5. Jos olet ensimmäistä kertaa Superominaisuudet-välilehdellä, allekirjoita kaupallisten tuotteiden moduuli näytön ohjeiden mukaisesti.
  6. Näkyviin tulee Superkiitokset ja valitsin, josta voit laittaa ominaisuuden päälle tai pois päältä.

Superkiitokset näkyy kaikissa aiemmissa ja tulevissa Shorts-videoissa ja pitkissä videoissa, jotka täyttävät ehdot.

Superkiitosten laittaminen päälle mobiililaitteella:

1. Avaa YouTube Studio ‑mobiilisovellus .
  2. Napauta näytön alareunasta Ansaitse .
  3. Napauta Superominaisuudet-korttia. Jos Superominaisuudet-korttia ei näy, valitse Superominaisuudet-kohdasta Aloita ja sitten Laita päälle.
  4. Jos olet ensimmäistä kertaa Superominaisuudet-välilehdellä, allekirjoita kaupallisten tuotteiden moduuli näytön ohjeiden mukaisesti.
  5. Toimittuasi ohjeiden mukaan näet kaikki Superominaisuudet kanavasi ehdot täyttävissä
    • livestriimeissä ja ensiesityksissä (Super Chat ja Super Stickers)
    • pitkissä videoissa ja Shorts-videoissa (Superkiitokset).
Huomioitavaa:
  • Jos jokin kolmas osapuoli valvoo oikeuksiasi, keskustele asiasta sen kanssa ennen Superkiitosten käyttöönottoa.
  • Jos haluat laittaa tietyt Superominaisuudet pois päältä, kirjaudu sisään YouTube Studioon tietokoneella. Laita haluamasi Superominaisuudet pois päältä Superominaisuudet-välilehdellä.

Superkiitosten laittaminen pois päältä

1. Kirjaudu YouTube Studioon tietokoneella.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Ansaitse.
  3. Klikkaa Superominaisuudet-välilehteä.
  4. Laita Superkiitokset-kohdan valitsin pois päältä.
  5. Merkitse ponnahdusikkunasta "Ymmärrän seuraukset" ‑ruutu valituksi.
  6. Klikkaa Laita pois päältä.

Kun Superkiitokset ovat pois päältä, ominaisuus poistuu kaikista pitkistä videoistasi ja Shorts-videoistasi. Voit kuitenkin edelleen nähdä niistä aiemmin saamasi tulot.

Superkiitosten laittaminen päälle verkostossa

Superkiitokset on laitettava päälle verkostossa, ennen kuin siihen kuuluva kanava voi käyttää niitä.

1. Kirjaudu YouTube Studioon tietokoneella.
  2. Valitse Asetukset.
  3. Klikkaa Sopimukset ja hyväksy kaupallisten tuotteiden moduuli.

Tämän jälkeen verkostoosi kuuluvat ehdot täyttävät kanavat voivat laittaa Superkiitokset päälle.

Superkiitosten kommentit

Kun katsoja ostaa Superkiitoksen, hän voi bonuksena postata värikkään kommentin pitkän videon tai Shorts-videon kommenttiosioon.

YouTube Studion ja YouTube Studio ‑sovelluksen kommenttiosion Superkiitoksista-suodattimen avulla näet, ketkä ovat ostaneet Superkiitoksia. Voit tarkistaa kommentit, vastata niihin, poistaa niitä ja antaa niille sydämiä. Jos Superkiitosten ostaja poistaa kommenttinsa, se ei näy kommenteissa.

Superkiitoksiin vastaaminen Shorts-videolla

Voit vahvistaa suhdetta faneihisi vastaamalla Superkiitokset-kommentteihin Shorts-videolla, jossa on käytetty kommenttitarraa. Sen avulla Superkiitokset-kommentti näkyy videossa ja kommentin lähettänyt fani saa ilmoituksen vastauksesta.

YouTube Studion ja YouTube Studio ‐mobiilisovelluksen kommenttiosion Superkiitoksista-suodattimen avulla näet, ketkä ovat ostaneet Superkiitoksia. Kun olet löytänyt Superkiitokset, joihin haluat vastata Shorts-videolla:

1. Avaa YouTube-mobiilisovellus.
  2. Mene sen videon katselusivulle, jossa Superkiitokset-kommentti on.
  3. Avaa Kommentit-fiidi ja etsi Superkiitokset-kommentti, johon haluat vastata.
  4. Napauta kommentin alta Vastaa  ja sitten Luo Shorts-video .

Shorts-videon luomisen aikana voit siirtää Superkiitokset-kommenttitarraa vetämällä ja muuttaa sen kokoa nipistämällä. Lue lisää YouTube Shorts ‐videoiden luomisesta ja parantelemisesta YouTuben luovien ominaisuuksien avulla.

Tuloraportit

YouTuben Tilastoista näet Superkiitosten tuloerittelyn valitsemalla Tulot ja sitten Näin ansaitset rahaa ja sitten Superominaisuudet.

Tulonjako

Sisällöntuottaja saa 70 % Superkiitoksista kertyneistä, Googlen hyväksymistä tuloista. Osuus lasketaan sen jälkeen, kun summasta on vähennetty verot ja käsittelymaksut (esimerkiksi App Storen maksut iOS-laitteilla). YouTube vastaa tällä hetkellä kaikista maksutapahtumien kuluista (kuten credit-korttikuluista).

Superkiitosten tulot maksetaan samaan tapaan kuin AdSense for YouTuben mainostulot.