Activar i gestionar Super Thanks

Super Thanks (conegut anteriorment com a Aplaudiments dels espectadors) permet que els creadors obtinguin ingressos i connectin amb els espectadors que volen mostrar una gratitud addicional pel contingut.

Els espectadors poden comprar una divertida animació anomenada "Super Thanks" en un vídeo llarg o un curt. Aquesta animació es reprodueix una vegada i es mostra només al comprador, a sobre del vídeo llarg o del curt. Com a bonificació afegida, els compradors poden publicar un comentari destacat, acolorit i personalitzable a la secció de comentaris. Super Thanks està disponible en diversos nivells de preus perquè els espectadors triïn l'opció que prefereixin.

Obtén més informació sobre els requisits d'idoneïtat de Super Thanks.

Super Thanks

Subscriu-te al canal YouTube Creators per rebre les novetats, els consells i les notícies més recents.

Activar o desactivar Super Thanks al teu canal

Activar Super Thanks

Super Thanks per a Shorts 🎉

Per obtenir ingressos de Super Thanks, la teva MCN i tu heu d'acceptar primer el Mòdul de productes comercials (MPC). Per obtenir més informació sobre l'MPC, consulta les nostres polítiques de monetització de productes comercials de YouTube.

Si vols utilitzar un ordinador per activar Super Thanks:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio en un ordinador.
  2. Al menú de l'esquerra, fes clic a Guanys.
  3. Fes clic a la pestanya Supers. Aquesta pestanya només es mostrarà si el teu canal és apte.
  4. Fes clic a Comença i segueix les instruccions en pantalla.
  5. Si és la primera vegada que utilitzes la secció Supers, segueix les instruccions en pantalla per signar el Mòdul de productes comercials (MPC).
  6. Un cop hagis completat totes les instruccions, "Super Thanks" es mostrarà al costat d'un interruptor per activar o desactivar la funció.

Super Thanks es mostrarà en tots els curts i vídeos llargs aptes anteriors i futurs.

Si vols utilitzar el dispositiu mòbil per activar Super Thanks:

1. Obre l'aplicació mòbil YouTube Studio .
  2. A l'extrem inferior de la pantalla, toca Guanys .
  3. Toca la targeta Supers. Si la targeta Supers no es mostra, toca Comença a la secció "Supers" i, a continuació, Activa.
  4. Si és la primera vegada que utilitzes la secció Supers, segueix les instruccions en pantalla per signar el Mòdul de productes comercials (MPC).
  5. Un cop hagis completat les instruccions, es mostraran tots els productes de Supers al teu contingut apte següent:
    • Transmissions en directe i estrenes (Super Chat i Super Stickers)
    • Vídeos llargs i curts (Super Thanks)
Notes:
  • Si un tercer administra els teus drets, consulta-li abans si pots activar Super Thanks.
  • Si vols desactivar determinats Supers, pots utilitzar un ordinador per iniciar la sessió a YouTube Studio. Ves a la pestanya Supers per desactivar els Supers rellevants.

Desactivar Super Thanks

1. Inicia la sessió a YouTube Studio en un ordinador.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Guanys.
  3. Fes clic a la pestanya Supers.
  4. Desactiva l'interruptor que hi ha al costat de "Super Thanks".
  5. A la finestra emergent, selecciona la casella de selecció situada al costat del text "Entenc les implicacions d'aquesta acció".
  6. Fes clic a Desactiva.

En desactivar l'interruptor, la funció Super Thanks se suprimirà de tots els teus curts i vídeos llargs. Pots continuar revisant l'historial de guanys.

Activar Super Thanks a la teva xarxa

Perquè un canal pugui activar Super Thanks en una xarxa, la xarxa ha de permetre que aquesta funció estigui activada:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio a l'ordinador.
  2. Ves a Configuració.
  3. Fes clic a Acords i accepta el Mòdul de productes comercials.

Un cop l'hagis acceptat, els canals aptes de la teva xarxa podran activar Super Thanks.

Comentaris de Super Thanks

Quan un espectador compra Super Thanks, és possible que publiqui un comentari acolorit a la secció de comentaris del curt o del vídeo llarg com a bonificació.

Pots veure qui ha comprat Super Thanks mitjançant el filtre "De Super Thanks" a la secció Comentaris de YouTube Studio i de l'aplicació YouTube Studio. Al contingut, pots revisar comentaris, respondre-hi, suprimir-ne o donar-los un cor. Si un comprador suprimeix el seu comentari de Super Thanks, no es mostrarà a la secció Comentaris.

Respondre a un comentari de Super Thanks amb un curt

La funció Adhesiu de comentari t'ajuda a reconèixer els fans i estrènyer els llaços amb ells, ja que et permet respondre a un comentari de Super Thanks amb un curt. Els comentaris dels teus fans es mostraran al curt com a comentari de Super Thanks i se'ls avisarà quan els responguis.

Pots veure qui ha comprat Super Thanks mitjançant el filtre "De Super Thanks" a la secció Comentaris de YouTube Studio i de l'aplicació mòbil YouTube Studio . Quan hagis trobat el Super Thanks al qual vols respondre amb un curt:

1. Obre l'aplicació YouTube per a mòbils.
  2. Ves a la pàgina de visualització del vídeo o curt amb el comentari de Super Thanks.
  3. Obre el feed de comentaris i cerca el comentari de Super Thanks a què vols respondre.
  4. A sota del comentari, toca Respon i després Crea un curt .

Durant l'experiència de creació de curts, pots arrossegar el comentari de Super Thanks per canviar-ne la posició o pinçar-lo per canviar la mida de l'adhesiu de comentari. Obtén més informació sobre com pots crear curts de YouTube i millorar-los amb el nostre conjunt de funcions creatives.

Informes d'ingressos

A YouTube Analytics pots consultar el desglossament dels teus ingressos de Super Thanks seleccionant Ingressos i després la targeta Com guanyes diners i després Supers.

Quota d'ingressos

Els creadors obtenen el 70% dels ingressos de Super Thanks reconeguts per Google. El 70% es calcula després de deduir els impostos i les taxes (incloses les comissions de l'App Store a iOS). Actualment, YouTube cobreix els costos de transacció, incloses les comissions de les targetes de crèdit.

Obtens els ingressos de Super Thanks de la mateixa manera que obtens els ingressos per publicitat amb AdSense per a YouTube.