Ditt AdSense för YouTube-konto har inaktiverats

Ditt AdSense för YouTube-konto kan ha inaktiverats om du inte har slutfört inställningen eller om det inte haft någon annonsaktivitet eller intäkter under sex månader. Om du vill använda ditt AdSense för YouTube-konto igen behöver du återaktivera det genom att länka det till din kanal. Om du inte längre behöver ditt AdSense för YouTube-konto kan du avsluta det.

Du kan fortfarande logga in på ditt AdSense för YouTube-konto när det är inaktiverat. Om du vill återaktivera kontot ombeds du verifiera ditt telefonnummer igen. Vi rekommenderar att du kontrollerar att dina adressuppgifter är aktuella. Om kanalen är kvalificerad för YouTubes partnerprogram eller en utbetalning från YouTube kan du återaktivera AdSense för YouTube-kontot eller skapa ett nytt.
Med anledning av den senaste tidens avstängning av Googles annonseringssystem i Ryssland har återaktiveringen för ryska AdSense för YouTube- och AdSense-konton pausats. Läs mer.

Så här återaktiverar du ditt AdSense för YouTube-konto

1. Länka ditt AdSense för YouTube-konto till din kanal.
  2. Logga in på AdSense för YouTube.
  3. Verifiera ditt telefonnummer.

Varför ditt AdSense för YouTube-konto inaktiverades

Kontoregistreringen har inte slutförts

AdSense för YouTube-kontot inaktiveras om stegen för att ställa in ditt konto och länka det till din YouTube-kanal inte har slutförts. Vi meddelar dig om du inte har slutfört inställningen av ditt AdSense för YouTube-konto inom en viss tid.

Efter fem månader av ofullständig kontoregistrering

Du får ett e-postmeddelande från AdSense för YouTube om att ditt konto kommer att inaktiveras om du inte slutför stegen i den här hjälpcenterartikeln.

Efter sex månader av ofullständig kontoregistrering

Ditt AdSense för YouTube-konto inaktiveras.

Inaktivitet

AdSense för YouTube-konton inaktiveras på grund av inaktivitet. Vi meddelar dig om kontot som är länkat till din kanal är inaktivt under en viss tidsperiod. AdSense för YouTube-kontot inaktiveras inte om det har annonsaktivitet eller intäkter.

Efter fem månaders inaktivitet

• Du får ett e-postmeddelande från AdSense för YouTube om att ditt konto inaktiveras om det inte har annonsaktivitet eller intäkter.

Efter sex månaders inaktivitet

• Ditt AdSense för YouTube-konto inaktiveras.

Vanliga frågor

Mitt AdSense för YouTube-konto inaktiverades och jag har fortfarande pengar på det. Hur får jag betalt?

Om kontosaldot överstiger uppsägningsgränsen och du åtgärdar eventuella betalningsspärrar kan du få AdSense för YouTube-saldot utbetalat efter att du stänger kontot.

Måste jag verifiera min adress via pinkod igen när jag återaktiverar kontot?

Nej, om du redan har verifierat din adress via pinkod behöver du inte göra det igen. Om du inte har verifierat din adress via pinkod tidigare ombeds du verifiera din adress innan du kan ta emot dina betalningar.

Mitt AdSense-konto har inaktiverats. Påverkar det statusen för min YouTube-kanal?

Nej. Din YouTube-kanals status påverkas inte av att AdSense inaktiveras. Om du börjar tjäna pengar på kanalen och uppfyller alla behörighetskrav för YouTubes partnerprogram kan du länka ett AdSense för YouTube-konto för att få betalt.

Min kanal började generera intäkter efter att jag fått varningsmeddelandet via e-post. Kommer mitt AdSense för YouTube-konto att inaktiveras?

Nej. Ditt AdSense för YouTube-konto inaktiveras inte om din YouTube-kanal börjar generera intäkter.