Je AdSense voor YouTube-account is gedeactiveerd

Het kan zijn dat je AdSense voor YouTube-account is gedeactiveerd omdat je de instelling ervan nog niet hebt afgerond, of omdat er 6 maanden geen advertentieactiviteit is geweest of geen inkomsten op het account zijn binnengekomen. Je heractiveert je AdSense voor YouTube-account door het aan je kanaal te koppelen. Als je je AdSense voor YouTube-account niet meer nodig hebt, zeg je het op.

Je kunt gewoon nog inloggen op je AdSense voor YouTube-account als het is gedeactiveerd. Als je het account weer wilt activeren, laat je je telefoonnummer opnieuw verifiëren. We raden je ook aan om te checken of je adres nog klopt. Als je kanaal in aanmerking komt voor het YouTube-partnerprogramma of een betaling van YouTube, activeer je het AdSense voor YouTube-account opnieuw of maak je een nieuw account.
Door de recente opschorting van de Google-advertentiesystemen in Rusland zijn de heractiveringen voor Russische AdSense voor YouTube- en AdSense-accounts onderbroken. Hier vind je meer informatie.

Je AdSense voor YouTube-account opnieuw activeren

1. Koppel je AdSense voor YouTube-account aan je kanaal.
  2. Log in bij AdSense voor YouTube.
  3. Laat je telefoonnummer verifiëren.

Waarom is je AdSense voor YouTube-account gedeactiveerd?

Instelling van het account is niet voltooid

Je AdSense voor YouTube-account wordt gedeactiveerd als de instelling ervan en de koppeling aan je YouTube-kanaal niet zijn voltooid. Als je de instelling van je AdSense voor YouTube-account niet binnen een bepaalde periode voltooit, sturen we je een bericht.

Als het account na 5 maanden nog niet volledig is ingesteld

Je krijgt een e-mail van AdSense voor YouTube waarin staat dat je account wordt gedeactiveerd als je de stappen in dit Helpcentrum-artikel niet uitvoert.

Als het account na 6 maanden nog niet volledig is ingesteld

Je AdSense voor YouTube-account wordt gedeactiveerd.

Inactiviteit

AdSense voor YouTube-accounts worden gedeactiveerd als ze inactief zijn. Je krijgt meldingen als het account dat aan je kanaal is gekoppeld, een bepaalde tijd inactief is. Als er advertentieactiviteit plaatsvindt of inkomsten binnenkomen op je AdSense voor YouTube-account, wordt het account niet gedeactiveerd.

Na 5 maanden inactiviteit

• Je krijgt een e-mail van AdSense voor YouTube waarin staat dat je account wordt gedeactiveerd als er geen advertentieactiviteit op plaatsvindt of inkomsten op binnenkomen.

Na 6 maanden inactiviteit

• Je AdSense voor YouTube-account wordt gedeactiveerd.

Veelgestelde vragen

Mijn AdSense voor YouTube-account is gedeactiveerd, maar er stond nog geld op. Hoe kan ik dat geld uitbetaald krijgen?

Als je accountsaldo hoger is dan de annuleringsdrempel en eventuele betalingsstops zijn opgelost, kun je je AdSense voor YouTube-tegoed krijgen nadat je account is gesloten.

Moet ik mijn adres opnieuw bevestigen met een pincode als ik mijn account opnieuw activeer?

Nee. Als je je adres eerder hebt geverifieerd met een pincode, hoef je dit niet opnieuw te doen. Als je je adres nog niet eerder hebt geverifieerd met een pincode, moet je je adres verifiëren voordat je je betalingen krijgt.

Mijn AdSense-account is gedeactiveerd. Heeft dit invloed op de status van mijn YouTube-kanaal?

Nee. De deactivering van je AdSense-account heeft geen invloed op de status van je YouTube-kanaal. Zodra je inkomsten genereert met je kanaal en aan alle deelnamevereisten voor het YouTube-partnerprogramma voldoet, kun je een AdSense voor YouTube-account koppelen om betaald te krijgen.

Ik ben pas inkomsten met mijn kanaal gaan genereren nadat ik de waarschuwingsmail had gekregen. Wordt mijn AdSense voor YouTube-account nog steeds gedeactiveerd?

Nee. Je AdSense voor YouTube-account wordt niet gedeactiveerd als je inkomsten genereert met je YouTube-kanaal.