Administrer metadata for lydopptak

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen.

Hvis du er en musikkpartner som leverer lydopptak-innholdselementer, kan du bruke informasjonen nedenfor til å administrere metadataene dine for lydopptak.

Se metadata for lydopptak

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Innholdselementer  på menyen til venstre.
  3. Klikk på tittelen til lydopptak-innholdselementet du vil se metadataene for. Siden med detaljer om innholdselementet åpnes.
  4. På siden med detaljer om innholdselementet velger du Metadata  på menyen til venstre.

Finn globale/aktive metadata

Globale metadata, også kjent som aktive metadata, er metadatasettet YouTube gjør synlig for YouTube-brukerne. Det er denne metadataversjonen som vises for opplastere når de mottar et Content ID-krav, og som vises i funksjoner som Musikk i denne videoen

De globale/aktive metadataene vises øverst under Globalt i Metadata-delen  på siden med detaljer om innholdselementet.

Når du klikker på SAMMENLIGN METADATA, merkes de globale/aktive metadataene med det grønne visningsikonet . Finn ut mer om Sammenlign metadata-funksjonen.

Levér lydopptak-metadata

Nedenfor finner du noen anbefalte fremgangsmåter for hvordan du leverer metadata for lydopptak-innholdselementene dine:

Legg til fullstendige og nøyaktige metadata i den første leveringen

Når du leverer et lydopptak-innholdselement for første gang, anbefaler vi at du fyller ut så mange av metadatafeltene som mulig.

Vi oppfordrer også partnere til å levere endelige metadata og unngå å sende inn plassholdere i stedet for metadata. Dette gjelder også innholdselementer som er knyttet til fremtidige utgivelser. Finn ut mer om levering av metadata.

Ta med identifikatorene som er spesifikke for innholdselementene, når du leverer oppdateringer

Når du oppdaterer et eksisterende innholdselement, anbefaler vi at du tar med den eksisterende innholdselement-ID-en samt en ISRC-kode (International Standard Recording Code). Du kan også ta med en egendefinert ID dersom det er behov for det. Denne informasjonen bidrar til at oppdateringen leveres til riktig innholdselement og lydopptaksandel. Det gjør det også mindre sannsynlig at et nytt innholdselement eller en ny andel opprettes.

Selv om du oppdaterer bare ISRC-koden eller den egendefinerte ID-en, må du fortsatt oppgi innholdselement-ID-en i leveringen. Vær oppmerksom på at en ny lydopptaksandel kan opprettes dersom du angir en ny ISRC-kode eller egendefinert ID. Finn ut mer om lydopptaksandeler.

Send inn lydopptak-innholdselementer før du leverer bildespor

Vi anbefaler at du leverer lydopptak-innholdselementet før du leverer bildesporet.

Sørg også for at ISRC-koden til bildesporet samsvarer med ISRC-koden til lydopptak-innholdselementet. Dette bidrar til å opprette riktig innbyggingsforhold mellom bildesporet og det tilhørende lydopptak-innholdselementet. Finn ut mer om innebygde medieelementer.

Vanlige spørsmål

Hvordan avgjør YouTube hvilke globale/aktive metadatasett som skal vises for brukerne?

Når det finnes bare én eier av et lydopptak-innholdselement, er det metadataene fra eierens nyeste og mest fullstendige lydopptaksandel som vises som globale/aktive metadata.
Når det finnes flere enn én eier, er det den nyeste og mest fullstendige lydopptaksandelen til partnerne med aktivt eierskap av innholdselementet som vises.

Hvordan kan jeg oppdatere et lydopptak-innholdselement slik at metadataene mine vises som globale/aktive metadata?

Hvis metadatasettet du leverer, er så fullstendig som mulig, kan det øke sjansen for at metadataene dine velges.
Sørg også for å holde metadataene oppdatert, og dermed nøyaktige. Dette øker sannsynligheten for at metadataene dine blir valgt som globale metadata for et innholdselement.

Hvorfor vises ikke metadataene mine som globale/aktive metadata?

En annen partner kan nylig ha levert metadata eller angitt et mer fullstendig metadatasett. Bruk Sammenlign metadata-funksjonen til å se metadataene som er lagt til av andre partnere.
Vi anbefaler at du bekrefter at du har levert et fullstendig metadatasett, og at du oppdaterer metadataene for innholdselementet ved behov.

Jeg har nettopp oppdatert et innholdselement som har flere eiere. Hvorfor vises ikke metadataene mine som globale/aktive metadata nå?

Selv om du nylig har levert metadata, er det mulig at en annen partner har levert et mer fullstendig metadatasett. Bruk Sammenlign metadata-funksjonen til å se metadataene som er lagt til av andre partnere.
Vi anbefaler at du bekrefter at du har levert et fullstendig metadatasett, og at du oppdaterer metadataene for innholdselementet ved behov.

Jeg har levert et innholdselement som er slått sammen med et eksisterende innholdselement. Hvorfor vises ikke metadataene mine som globale/aktive metadata nå?

Det kan hende at metadatasettet for det eksisterende innholdselementet ble valgt på grunn av problemer med uoverensstemmende metadata i leveringen. Slik oppdager du problemer med uoverensstemmende metadata:
  1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. På menyen til venstre velger du Innholdselementer .
  3. Klikk på tittelen til det sammenslåtte innholdselementet. Siden med detaljer om innholdselementet åpnes.
  4. På siden med detaljer om innholdselementet velger du Metadata på menyen til venstre.
  5. Klikk på fanen Lydopptaksandel.
  6. Finn og kopiér innholdselement-ID-en tilknyttet andelen som ble opprettet via leveringen din. Innholdselement-ID-en skal begynne med «AA».
  7. Klikk på tilbakepilen , og gå tilbake til Innholdselementer-siden.
  8. Velg Rapporter på menyen til venstre .
  9. Klikk på Innholdselementer-fanen.
  10. Klikk på Versjon 1.1 under Innholdselementer (delte), og velg Rapporten om innholdselementdeler. Rapporten lastes ned som en CSV-fil.
  11. Åpne rapporten. Søk etter innholdselement-ID-en som begynner med «AA» i kolonnen sound_recording_share_asset_id
  12. Finn kolonnen «from_inconsistent_metadata_merge» i raden for innholdselementet. Hvis denne kolonnen er merket med Sann, betyr det at systemet vårt brukte de eksisterende metadataene. Dette skyldes at metadataene dine ikke stemte overens med metadataene i det eksisterende innholdselementet.
Tips: Du kan endre uoverensstemmende metadata i Studio-innholdsbehandlingen eller via innholdslevering:
  • Via Studio-innholdsbehandlingen: Følg denne veiledningen for å redigere metadata for innholdselementer.
  • Via innholdslevering: Bruk den foretrukne leveringsmåten din, for eksempel CSV, DDEX eller API. Skriv inn hele metadatasettet du vil vise. Sørg for at du angir innholdselement-ID-en og ISRC-koden eller den egendefinerte ID-en som tidligere ble oppgitt.