Skapa YouTube Shorts-videor med remixat innehåll

Använd våra Shorts-verktyg för att sätta din egen prägel på innehåll som du gillar. Var kreativ och använd våra remixalternativ för att remixa ljud eller lägga till ett segment från videor på YouTube.

Shorts-videor som skapats med remixat innehåll tillskrivs originalverket – ett utmärkt sätt för nya tittare att upptäcka ditt innehåll.

Källan till det remixade ljudet visas på sidan Ljudbibliotek (exempel ovan).

Tryck på Ljud i Shorts-spelaren för att hitta en länk till källvideon tillsammans med andra Shorts-videor med samma ljud.

Källan till din remixade video visas i Shorts-spelaren med en länk till videon (exempel ovan).

Skapa Shorts-videor med remixat ljud

Så här lägger du till ljud i dina YouTube #Shorts

Från Shorts-spelaren

Så här remixar du från en annan Shorts-video:

1. Logga in på YouTube-appen på en telefon.
  2. Öppna den Shorts-video du vill sampla.
  3. Tryck på Ljud längst ned till höger för att se andra Shorts-videor som använde samma ljud.
  4. Tryck på  ANVÄND DET HÄR LJUDET för att skapa en Shorts-video.

Från en videos visningssida

Så här remixar du ljud från en video i långt format:

1. Logga in på YouTube-appen på en telefon.
  2. Öppna videon du vill sampla.
  3. Under videospelaren trycker du på Remixa  följt av Ljud .

Från en officiell artistkanal

Så här remixar du ljud från en officiell artistkanal:

1. Öppna den officiella artistkanalen.
  2. Öppna avsnittet Populära ljud från Shorts.
  3. Tryck på ANVÄND DET HÄR LJUDET bredvid låten du vill sampla för att skapa en Shorts-video.

Du kan även trycka på ett ljud för att se andra videor med låten eller trycka på för att spara ljudet i biblioteket.

Presentera Shorts med remixad video

Så här SVARAR du på Shorts-videor på Shorts 🗣️

Från Shorts-spelaren

Så här remixar du från en annan Shorts-video:

1. Logga in på YouTube-appen på en telefon.
  2. Öppna Shorts-videon du vill sampla.
  3. Tryck på Mer  följt av Cut Klipp den här videon.
    • Tips! Om du vill välja en annan layout trycker du på Layout.

Från en videos visningssida

Så här remixar du från en video i långt format:

1. Logga in på YouTube-appen på en telefon.
  2. Välj videon du vill sampla.
  3. Under videospelaren trycker du på Remixa  följt av Klipp Cut.
    • Tips! Om du vill välja en annan layout trycker du på Layout.

Skapa Shorts med remixade videobakgrunder

Green Screen med andra Shorts-videor. 🟩🤳

Från Shorts-spelaren

Så här remixar du från en annan Shorts-video:

1. Logga in på YouTube-appen på en mobil enhet.
  2. Öppna Shorts-videon du vill sampla.
  3. Tryck på Remixa följt av Green Screen.

Från en videos visningssida

Så här remixar du från en video i långt format:

1. Logga in på YouTube-appen på en telefon.
  2. Välj videon du vill sampla.
  3. Under videospelaren trycker du på Remixa följt av Green Screen.

Skapa Shorts-videor med Collab

Så här ✨ SAMARBETAR ✨ du med andra Shorts-kreatörer 🙌

Från Shorts-spelaren

Så här remixar du med ett samarbete från en annan Shorts-video:

1. Logga in på YouTube-appen på en mobil enhet.
  2. Öppna Shorts-videon du vill sampla.
  3. Tryck på Remixa följt av Collab .

Från en videos visningssida

Så här remixar du med ett Collab från en video i långt format:

1. Logga in på YouTube-appen på en mobil enhet.
  2. Välj videon du vill sampla.
  3. Under videospelaren trycker du på Remixa följt avCollab .

Skapa en musikvideoremix i YouTube Shorts

YouTube-kreatörer kan använda våra Shorts-verktyg för att remixa ljud- och bildinnehåll från musikvideor på YouTube. Du kan remixa musikvideoinnehåll på olika sätt, till exempel Green Screen, Cut och ljudremix.

Läs mer nedan om vilka typer av ljudinspelningar och musikvideor som går att remixa för YouTube Shorts.

Så här remixar du videoinnehåll för YouTube Shorts

Du kan remixa på olika sätt:

• Green Screen: Sampla en musikvideo som bakgrund i din Shorts-video. Du kan sampla antingen endast bildmaterial eller både ljud- och bildmaterial.
  • Cut: Sampla ett 1–5 sekunder långt segment från en musikvideo. Det inkluderar både ljud och bild från musikvideon.
  • Ljudremix: Sampla upp till 60 sekunder av ljudet från musikvideon i din Shorts-video.

Obs! Beroende på partneravtal med YouTube kan vissa videor begränsas till 30 sekunders ljudanvändning i Shorts.

Om du vill veta mer om Cut och Green Screen kan du titta på dessa videor från Kanalen YouTube Creators:

Om du laddar upp en Shorts-video som du skapade någon annanstans ser du till att allt upphovsrättsskyddat material som du använt har godkänts för användning på YouTube. Om du använder upphovsrättsskyddat material kan du få ett Content ID-anspråk. Om en upphovsrättsinnehavare eller en artists skivbolag eller distributör skickar in ett giltigt och fullständigt meddelande om borttagning av upphovsrättsskäl gällande din Shorts-video kan videon tas bort och du kan få en upphovsrättsvarning.

Läs mer om att remixa innehåll

Vilket innehåll kan jag använda för att skapa en Shorts-video?

Du kan skapa en Shorts-video på YouTube med

• en låt från vårt bibliotek
  • originalljudet från många andra Shorts-videor och videor i långt format
  • ett videosegment från många videor på YouTube
  • ljudspår genererat av Dream Track. Läs mer om Dream Track.

Vissa videor kanske inte är tillgängliga på grund av integritetsinställningar eller upphovsrätt. Det kan till exempel vara privata videor och videor med upphovsrättsanspråk från tredje part som inte har gjort innehållet tillgängligt för Shorts. Kreatörer får även när som helst begränsa remixar av sina videor i långt format eller radera sitt originalinnehåll. Utgivare och partners som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio kan också begränsa remixar av sina Shorts-videor.

Om du använder upphovsrättsskyddat innehåll i Shorts-videor som du skapat utanför YouTubes verktyg för kreatörer kan din video få ett Content ID-anspråk eller tas bort på grund av en begäran om borttagning av upphovsrättsskäl.

Kan jag remixa klipp?

Ja, du kan remixa ett klipp om klippets källvideo också är kvalificerad för remix. Alla remixverktyg som du har tillgång till för en video är även tillgängliga för alla klipp i den videon.

Hur vet jag om någon har remixat mitt innehåll?

Du får en avisering när videon har remixats. En översiktsavisering skickas per dag, upp till tre gånger per vecka. Om din video remixas av flera kreatörer under en enda dag får du högst en avisering den dagen.

Hur kan jag se trafiken jag har fått från visuella remixar av mitt innehåll?

Visuella remixar av ditt innehåll som skapats av andra kreatörer kan hjälpa dig att få nya tittare på din kanal.

Du kan se hur många visningar du har fått från visuella remixar genom att visa dina räckviddsrapporter och sortera efter trafikkällan Remixad video.

Hur begränsar jag användningen av mitt innehåll i andras Shorts-videor?

Shorts-videor som du skapar blir automatiskt tillgängliga för remixar på YouTube. Endast partners som har åtkomst till Innehållshanteraren i YouTube Studio kan välja bort funktionen just nu.

Du kan begränsa remixar av videor i långt format på din kanal genom att följa de här stegen:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Klicka på Innehåll i menyn till vänster.
  3. Klicka på en videos titel eller miniatyr.
  4. Scrolla följt av och klicka på VISA MER.
  5. Scrolla till Shorts-sampling följt av och välj om du vill tillåta sampling.
  6. Klicka på SPARA.

Du kan också redigera inställningar för Shorts-sampling i grupp och när du laddar upp från en dator.

Hur kan jag styra remixar av mitt innehåll om jag använder Innehållshanteraren i YouTube Studio?

De här funktionerna är endast tillgängliga för partner som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio.

De här funktionerna är endast tillgängliga för partners som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio.

Licensvillkoren du omfattas av på YouTube tillåter att ditt innehåll remixas av andra kreatörer när de skapar en Shorts-video, såvida du inte väljer bort det för ditt kvalificerade innehåll. Allt innehåll som du inte har valt bort blir automatiskt tillgängligt för remixar som standard. Det omfattar även nytt innehåll du laddar upp. Innehåll som du har valt bort förblir bortvalt.

Licensvillkoren du omfattas av på YouTube tillåter att ditt innehåll remixas av andra kreatörer när de skapar en Shorts-video, såvida du inte väljer bort det för ditt kvalificerade innehåll. Allt innehåll som du inte har valt bort blir automatiskt tillgängligt för sampling som standard. Det omfattar även nytt innehåll du laddar upp. Innehåll som du har valt bort förblir bortvalt.

Ditt innehåll, inklusive Shorts-videor och videor i långt format, görs tillgängligt för remix som standard. Att tillåta remixar av ditt innehåll kan inspirera till skapande på YouTube och potentiellt utöka din räckvidd till nya målgrupper.

Om du använder Innehållshanteraren i YouTube Studio kan du begränsa remixar av ditt innehåll när som helst. Så här begränsar du remixar:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Inställningar i menyn till vänster.
  3. Leta reda på remixade Shorts-videor på fliken Översikt och avmarkera kryssrutan. Om du inaktiverar den här inställningen stängs alla befintliga remixar av ditt innehåll av.
  4. Klicka på SPARA.

Du kan också redigera inställningar för Shorts-sampling i grupp och när du laddar upp från en dator.

Vad händer när innehållet jag remixar begränsas, redigeras eller raderas?

Ljudremixar som du skapar får ljudet avstängt, anges som olistade och schemaläggs för borttagning 30 dagar efter att den ursprungliga kreatören raderar sitt verk eller begränsar remixar från det. Du får ett e-postmeddelande om ändringen så att du kan ladda ned din video från YouTube Studio utan det remixade ljudet innan den raderas. Du kan sedan ladda upp videon igen med ett annat ljud.

Videoremixar som du skapar raderas när den ursprungliga kreatören raderar videon eller begränsar användningen av den. Du får ett e-postmeddelande om detta sker. Du kanske inte har licens att ladda upp Shorts-videon till YouTube igen med den ursprungliga remixade videon, men visningar som du samlat på dig för Shorts-videon räknas in i ditt totala antal visningar.

Vad händer när jag begränsar remixar, raderar videor eller redigerar i YouTube Studio?

Om du begränsar remixar i YouTube Studio, raderar videon, lägger på oskärpa eller trimmar en video i YouTube Studio meddelas kreatörer som gör remixar:

• För Ljudremixar händer följande:
  • Videoremixar raderas.

Om du begränsar remixar eller raderar videon förhindras även framtida remixar från att skapas.

Varför är ljudet avstängt i min Shorts-video?

Remixar som du skapar med remixat ljud kan få ljudet avstängt om den ursprungliga kreatören begränsar remixar av verket, raderar det eller redigerar sin video i YouTube Studio med hjälp av oskärpa eller trimning. Om något av detta inträffar får du ett e-postmeddelande om att följande händer med din Shorts-video:

Du kan ladda ned din video utan det remixade ljudet i YouTube Studio innan den raderas. Du kan sedan ladda upp videon igen – den här gången med ett annat ljudspår, eftersom du inte längre har rätt att använda det ursprungliga remixade ljudet.

Hur fungerar Dream Track?

YouTube testar ständigt nya, experimentella funktioner. Den här funktionen är för närvarande endast tillgänglig för ett begränsat antal kreatörer i USA och på vissa mobila enheter. Syftet med det begränsade experimentet är att säkerställa att vi vidtar rätt åtgärder för att lära oss och bygga för framtida iterationer av produkten.

Tittare från hela världen kan använda de befintliga ljudspåren för att remixa dem till sina egna Shorts-videor.

Dream Track i Shorts är ett experimentellt verktyg för att skapa låtar som kreatörer kan använda för att skapa ett unikt ljudspår på 30 sekunder med röster från deltagande artister. Verktyget samlar expertisen från Google DeepMind, YouTubes mest innovativa forskare och våra musikpartners, och ger kreatörer på Shorts nya sätt att skapa och interagera med artister.

När ett ljudspår har publicerats kan vem som helst använda det AI-genererade ljudspåret i befintligt skick för att remixa det till sina egna Shorts-videor. De AI-genererade ljudspåren har en textetikett som anger att de skapades med Dream Track. Vi börjar med ett begränsat antal kreatörer i USA och de artister som valt att delta. Baserat på feedback från dessa experiment hoppas vi kunna göra det tillgängligt i fler länder.

YouTubes riktlinjer för communityn gäller för allt innehåll på YouTube, inklusive innehåll som genererats av Dream Track. Vi strävar även fortsättningsvis efter att ta bort material som bryter mot våra policyer. Läs mer om policyer för intäktsgenerering från kanaler och policyer för intäktsgenerering från Shorts för Dream Track.