Lag YouTube Shorts-videoer med remikset innhold

Bruk Shorts-verktøyene til å sette ditt eget preg på favorittinnholdet ditt. Slipp kreativiteten løs med remiksing. Du kan remikse lyd eller legge til videosegmenter fra andre videoer på YouTube.

Shorts-videoer som er laget med remikset innhold, har attribusjon til det originale verket. Dette gir nye seere en fin mulighet til å oppdage innholdet ditt.

Kilden til den remiksede lyden krediteres på Lydbibliotek-siden (eksempel ovenfor).

Trykk på Lyd i Shorts-spilleren for å finne link til kildevideoen samt andre Shorts-videoer der den samme lyden er brukt.

Kilden til den remiksede videoen krediteres i Shorts-spilleren med en link til videoen (eksempel ovenfor).

Lag Shorts-videoer med remiksede lyder og effekter

Slik legger du til lyd i YouTube Shorts-videoene dine

Det er lett å lage Shorts-videoer med lyder og effekter fra annet originalt innhold.

Via Shorts-spilleren

Slik remikser du andre Shorts-videoer:

1. Logg på YouTube-appen på en mobilenhet.
  2. Gå til Shorts-videoen du vil hente lyd fra.
  3. Nederst til høyre trykker du på Lyd  for å se andre Shorts-videoer der den samme lyden og effekten er brukt.
  4. Trykk på  BRUK DENNE LYDEN for å lage en Shorts-video.

Via en videoside

Slik remikser du lyd fra lange videoer:

1. Logg på YouTube-appen på en mobilenhet.
  2. Gå til videoen du vil bruke lyd fra.
  3. Under videospilleren trykker du på Remiks  og så Lyd .

Via en offisiell artistkanal

Slik remikser du lyd fra en offisiell artistkanal:

1. Åpne den offisielle artistkanalen.
  2. Gå til «Populært lydinnhold i Shorts»-modulen.
  3. Ved siden av sangen du vil bruke, trykker du på BRUK DENNE LYDEN for å lage en Shorts-video.

Du kan også trykke på et lydinnhold for å se andre videoer som inneholder den aktuelle sangen, eller trykke på for å lagre lydinnholdet i biblioteket ditt.

Ha remikset innhold i introduksjonen til Shorts-videoer

Slik svarer du på Shorts med Shorts 🗣️

Via Shorts-spilleren

Slik remikser du andre Shorts-videoer:

1. Logg på YouTube-appen på en mobilenhet.
  2. Gå til Shorts-videoen du vil bruke lyd fra.
  3. Trykk på Mer  og så Klipp Klipp fra denne videoen.
    • Tips: Trykk på Utseende for å velge et annet utseende.

Via en videoside

Slik remikser du lyd fra lange videoer:

1. Logg på YouTube-appen på en mobilenhet.
  2. Gå til videoen du vil bruke lyd fra.
  3. Under videospilleren trykker du på Remiks  og så Cut Klipp.
    • Tips: Trykk på Utseende for å velge et annet utseende.

Bruk remikset innhold som bakgrunn i Shorts-videoer

Green Screen med andre Shorts-videoer 🟩🤳

Via Shorts-spilleren

Slik remikser du andre Shorts-videoer:

1. Logg på YouTube-appen på en mobilenhet.
  2. Gå til Shorts-videoen du vil bruke lyd fra.
  3. Trykk på Remiks  og så  Green Screen.

Via en videoside

Slik remikser du lyd fra lange videoer:

1. Logg på YouTube-appen på en mobilenhet.
  2. Gå til videoen du vil bruke lyd fra.
  3. Under videospilleren trykker du på Remiks  og så  Green Screen.

Lag Shorts-videoer med Collab

Slik ✨SAMARBEIDER DU✨ med andre Shorts-videoer 🙌

Via Shorts-spilleren

Slik remikser du innhold fra andre Shorts-videoer med Collab:

1. Logg på YouTube-appen på en mobilenhet.
  2. Gå til Shorts-videoen du vil bruke lyd fra.
  3. Trykk på Remiks og så Collab .

Via en videoside

Slik remikser du innhold fra lange videoer med Collab:

1. Logg på YouTube-appen på en mobilenhet.
  2. Gå til videoen du vil bruke lyd fra.
  3. Under videospilleren trykker du på Remiks og såCollab .

Lag musikkvideoremikser på YouTube Shorts

YouTube-skapere kan bruke Shorts-verktøyene våre til å remikse lyd- og videoinnhold fra musikkvideoer på YouTube. Du kan remikse musikkvideoinnhold på flere ulike måter, blant annet ved å bruke funksjoner som Green Screen og Cut og ved å remikse lyden.

Nedenfor ser du hvilke typer lydopptak og musikkvideoer som kan bli remikset på YouTube Shorts.

Slik remikser du musikkvideoinnhold fra YouTube i Shorts-videoer

Du kan remikse på flere måter:

• Green Screen: Ha en musikkvideo som bakgrunn i Shorts-videoen. Du kan sample enten bare det visuelle innholdet eller både lyden og videoen.
  • Cut: Du kan sample et segment fra en musikkvideo på 1–5 sekunder. Dette inkluderer både lyden og videoen fra musikkvideoen.
  • Lydremiks: Du kan bruke opptil 60 sekunder av lyden fra musikkvideoen i Shorts-videoen din.

Merk: Avhengig av partnerskapsavtalen med YouTube kan enkelte videoer være begrenset til 30 sekunders lydbruk i Shorts-videoer.

Du finner mer informasjon om Cut og Green Screen i disse videoene fra YouTube-kanalen for skapere:

Hvis du laster opp en Shorts-video du har laget et annet sted, må du sørge for at eventuelt opphavsrettsbeskyttet materiale du bruker, er godkjent for bruk på YouTube. Hvis du bruker opphavsrettsbeskyttet materiale, risikerer du å få et Content ID-krav. Hvis en opphavsrettseier, et plateselskap eller en distributør sender oss et gyldig og fullstendig varsel om opphavsrettslig fjerning av Shorts-videoen din, kan den bli fjernet, og du kan også få en opphavsrettsadvarsel.

Finn ut mer om hvordan du remikser innhold

Hva slags innhold kan jeg bruke når jeg skal lage Shorts-videoer?

Du kan lage Shorts-videoer på YouTube ved å bruke

• sanger fra biblioteket vårt
  • originallyden fra en rekke andre Shorts-videoer og lange videoer
  • videosegmenter fra en rekke videoer på YouTube
  • lydspor generert av Dream Track (mer informasjon)

Noen videoer er kanskje ikke tilgjengelige, avhengig av tilgangsinnstillingen som er valgt, eller hvem som har gjort krav på opphavsretten. Disse videoene kan for eksempel være private eller videoer som er gjort krav på av tredjeparts opphavsrettseiere, som ikke har gjort innholdet tilgjengelig for Shorts-sampling. Skapere kan også når som helst slette det originale innholdet sitt eller begrense muligheten til å remikse de lange videoene sine. Utgivere og partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen, kan i tillegg begrense muligheten til å remikse Shorts-videoene sine.

Merk at hvis du bruker opphavsrettsbeskyttet innhold i Shorts-videoene dine uten å bruke YouTube-skaperverktøyene, kan det hende videoen din mottar et Content ID-krav eller blir fjernet på grunn av en opphavsrettslig fjerningsforespørsel.

Kan jeg remikse remikser?

Ja, du kan remikse innhold som allerede er remikset. Du kan velge å remikse lyden, klippe fra andre videoer, samarbeide med andre eller bruke grønnskjerm til å endre bakgrunnen. Kildevideoen og eventuelle påfølgende remikser finner du på vendepunktsiden og i metadataene i videospilleren.

Kan jeg remikse klipp?

Ja, du kan remikse et klipp hvis kildevideoen til klippet også er kvalifisert for remiksing. Alle remiksverktøyene du kan bruke for en video, er også tilgjengelige hvis du remikser klipp fra videoen.

Hvordan vet jeg om noen har remikset innholdet mitt?

Du mottar et varsel hvis videoen din blir remikset. Ett oppsummeringsvarsel sendes per dag – opptil tre ganger i uken. Hvis videoen blir remikset av flere skapere i løpet av én dag, får du maksimalt ett varsel den dagen.

Hvordan kan jeg se trafikken fra visuelle remikser av innholdet mitt?

Visuelle remikser av innholdet ditt som lages av andre skapere, kan bidra til at du får nye seere på kanalen.

Hvis du vil se hvor mange avspillinger du har fått fra visuelle remikser, kan du se på rekkevidderapportene dine og sortere dem etter trafikkilden «Remikset video».

Hvordan begrenser jeg bruken av innholdet mitt i andres Shorts-videoer?

Shorts-videoer du lager, blir automatisk tilgjengelige for remiksing på YouTube. For øyeblikket er det bare partnere med tilgang til YouTube Studio-innholdsbehandlingen som kan velge bort muligheten til å remikse innholdet sitt.

Du kan begrense remiksing av vanlige videoer på kanalen din ved å følge denne fremgangsmåten:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Klikk på Innhold på menyen til venstre.
  3. Klikk på tittelen eller miniatyrbildet til en video.
  4. Rull etterfulgt av klikk på VIS MER.
  5. Rull for å finne «Shorts-remiks» etterfulgt av velg om du vil tillate remikser.
  6. Klikk på LAGRE.

Du kan også endre flere innstillinger for Shorts-remikser samtidig og når du laster opp fra datamaskin.

Hvordan kan jeg kontrollere muligheten for å remikse innholdet mitt hvis jeg bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen?
Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen.
Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen.

I henhold til lisensvilkårene til YouTube har andre skapere tillatelse til å remikse innholdet ditt når de lager Shorts-videoer, med mindre du velger det bort. Alt innhold du ikke har valgt bort, kan som standard remikses, inkludert nytt innhold du laster opp. Innhold du har valgt bort sampling for, forblir utilgjengelig.
I henhold til lisensvilkårene til YouTube har andre skapere tillatelse til å remikse innholdet ditt når de lager Shorts-videoer, med mindre du velger det bort. Alt innhold du ikke har valgt bort remiksing for, kan som standard samples, inkludert nytt innhold du laster opp. Innhold du har valgt bort sampling for, forblir utilgjengelig.

Innholdet ditt, inkludert Shorts-videoer og lange videoer, er som standard tilgjengelig for remiksing. Ved å tillate remiksing av innholdet ditt kan du inspirere andre til å lage innhold på YouTube og potensielt nå ut til nye seere.

Hvis du bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen, kan du begrense muligheten til å remikse innholdet ditt når som helst. Slik begrenser du remiksing:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Innstillinger på menyen til venstre.
  3. Finn «YouTube Shorts Remix» på Oversikt-fanen, og fjern avmerkingen i boksen. Hvis du slår av denne innstillingen, kuttes lyden i alle eksisterende remikser av innholdet ditt.
  4. Klikk på LAGRE.

Du kan også endre flere innstillinger for Shorts-sampling samtidig samt når du laster opp videoer via datamaskin.

Hva skjer når innholdet jeg remikser, begrenses, redigeres eller slettes?

Lydremikser du har laget, blir ikke avspilt, angis som ikke-oppført og blir planlagt slettet innen 30 dager etter at den opprinnelige skaperen har slettet verket eller begrenset muligheten for å remikse det. Du får en e-post om endringen, slik at du kan laste ned videoen fra YouTube Studio før den slettes, uten den remiksede lyden. Da kan du laste opp videoen på nytt med et annet lydspor.

Videoremikser du har laget, slettes hvis den opprinnelige skaperen sletter videoen eller begrenset bruken av den. Du får en e-post hvis dette skjer. Du har kanskje ikke lisens til å laste opp Shorts-videoen på YouTube igjen med innholdet fra den opprinnelige videoen du remikset, men avspillingene fra Shorts-videoen din teller likevel mot det totale antallet avspillinger for kanalen din.

Hva skjer hvis jeg begrenser muligheten til å remikse, sletter videoen eller gjør endringer i YouTube Studio?

Hvis du begrenser muligheten til å remikse, gjør en video uskarp eller trimmer en video i YouTube Studio eller sletter videoen, blir skapere som har remikset innholdet, varslet.

Hvis du begrenser muligheten til å remikse eller sletter videoen din, kan ingen nye remikser bli laget.

Hvorfor er lyden i Shorts-videoen min kuttet?

Shorts-videoer du lager med remikset lyd, kan få lyden kuttet hvis den opprinnelige skaperen begrenser muligheten til å remikse innholdet, sletter det eller redigerer uskarpheten eller trimmer videoen i YouTube Studio. I slike tilfeller sender vi deg en e-post om Shorts-videoen din for å fortelle deg at

Du kan laste ned videoen uten den remiksede lyden via YouTube Studio før den slettes. Da kan du laste opp videoen på nytt med et annet lydspor, siden du kanskje ikke har tillatelse til å bruke den opprinnelige lyden lenger.

Hvordan fungerer Dream Track?

YouTube tester stadig nye og eksperimentelle funksjoner. Denne funksjonen er foreløpig bare tilgjengelig for et begrenset antall skapere i USA og på utvalgte mobilenheter. Hensikten er å sikre at vi kan ta med oss alt vi lærer av denne versjonen, i videreutviklingen av produktet.

Seere over hele verden kan remikse lydsporene som de er, i sine egne Shorts-videoer.

Dream Track et eksperimentelt Shorts-verktøy som skapere kan bruke til å lage unike 30-sekunders lydspor med stemmene til artistene som er med. Her samles ekspertisen fra Google DeepMind, innovative YouTube-forskere og partnerne våre fra musikkbransjen, slik at det blir mulig for skapere å lage innhold og samhandle med artister på helt nye måter i Shorts.

Så snart det AI-genererte lydsporet er publisert, kan hvem som helst remikse det i sine egne Shorts-videoer. AI-genererte lydspor har en tekstetikett som viser at de er laget med Dream Track. Vi starter med et begrenset antall skapere i USA og artister som har valgt å delta. Avhengig av tilbakemeldingene fra disse eksperimentene håper vi å kunne gjøre verktøyet tilgjengelig for flere.

YouTube-retningslinjene for brukere gjelder for alt innhold på YouTube, inkludert innhold generert av Dream Track. Vi jobber alltid for å fjerne materiale som bryter retningslinjene. Finn ut mer om hvordan retningslinjene for inntektsgenerering på kanaler og retningslinjene for inntektsgenerering med Shorts gjelder for Dream Track.