YouTube Shorts maken met geremixte content

Gebruik onze creatieve tools voor Shorts om een unieke draai te geven aan je favoriete content. Ga creatief aan de slag en gebruik onze remixopties om audio te remixen of een videosegment uit video's op YouTube toe te voegen.

Shorts met geremixte content worden gekoppeld aan het oorspronkelijke werk. Het is een mooie kans voor nieuwe kijkers om je content te ontdekken.

De bron van je geremixte audio staat vermeld op de pagina Geluidsbibliotheek (voorbeeld hierboven).

Als je in de Shorts-speler op Geluid tikt, vind je een link naar de bronvideo en ook andere Shorts met dezelfde audio.

De bron van je geremixte video staat vermeld in de Shorts-speler met een link naar de video (voorbeeld hierboven).

Shorts maken met geremixte audio

Audio toevoegen aan je YouTube #Shorts

Via de Shorts-speler

Een remix maken vanuit een andere Short:

1. Log in bij de YouTube-app op je mobiele apparaat.
  2. Ga naar de Short die je wilt samplen.
  3. Tik rechtsonder op Geluid  om andere Shorts te zoeken waarin dezelfde audio is gebruikt.
  4. Tik op  DIT GELUID GEBRUIKEN om een Short te maken.

Via de weergavepagina van een video

Audio van een lange video remixen:

1. Log in bij de YouTube-app op je mobiele apparaat.
  2. Ga naar de video die je wilt samplen.
  3. Tik onder de videospeler op Remix  en dan Geluid .

Vanaf een officieel artiestenkanaal

Zo remix je audio vanaf een officieel artiestenkanaal:

1. Open het officiële artiestenkanaal.
  2. Ga naar de sectie Populaire geluiden uit Shorts.
  3. Tik naast het nummer dat je wilt samplen op  DIT GELUID GEBRUIKEN om een Short te maken.

Je kunt ook op een geluid tikken om andere video's met het nummer weer te geven of op tikken om het geluid op te slaan in je bibliotheek.

Introductie van Shorts met geremixte video

REAGEREN op Shorts met Shorts 🗣️

Via de Shorts-speler

Een remix maken vanuit een andere Short:

1. Log in bij de YouTube-app op je mobiele apparaat.
  2. Ga naar de Short die je wilt samplen.
  3. Tik op Remix  en dan Combine Video knippen.
  • Tip: Als je een andere indeling wilt kiezen, tik je op Indeling.

Via de weergavepagina van een video

Zo remix je een lange video:

1. Log in bij de YouTube-app op je mobiele apparaat.
  2. Ga naar de video die je wilt samplen.
  3. Tik onder de videospeler op Remix  en dan Knippen Combine.
  • Tip: Als je een andere indeling wilt kiezen, tik je op Indeling.

Shorts maken met geremixte videoachtergronden

Green Screen met andere Shorts! 🟩🤳

Via de Shorts-speler

Een remix maken vanuit een andere Short:

1. Log in bij de YouTube-app op je mobiele apparaat.
  2. Ga naar de Short die je wilt samplen.
  3. Tik op Remix  en dan  Green Screen.
  • Tip: Als je een andere indeling wilt kiezen, tik je op Indeling.

Via de weergavepagina van een video

Zo remix je een lange video:

1. Log in bij de YouTube-app op je mobiele apparaat.
  2. Ga naar de video die je wilt samplen.
  3. Tik onder de videospeler op Remix en dan Green Screen.
  • Tip: Als je een andere indeling wilt kiezen, tik je op Indeling.

Shorts maken met Teamwork

Hoe gebruik je ✨ COLLAB ✨ om met andere Shorts samen te werken 🙌

Via de Shorts-speler

Een Teamwork remixen met een andere Short:

1. Log in bij de YouTube-app op je mobiele apparaat.
  2. Ga naar de Short die je wilt samplen.
  3. Tik op Remix  en dan Teamwork

Via de weergavepagina van een video

Zo remix je een Teamwork met een lange video:

1. Log in bij de YouTube-app op je mobiele apparaat.
  2. Ga naar de video die je wilt samplen.
  3. Tik onder de videospeler op Remix  en dan Teamwork .

Een remix van een muziekvideo maken in YouTube Shorts

Opmerking: Deze functie is alleen beschikbaar voor gebruik op Apple-apparaten.

YouTube-creators kunnen met onze creatieve tools voor Shorts audio en visuele content uit muziekvideo's op YouTube remixen. Je kunt content van muziekvideo's op verschillende manieren remixen, waaronder via Green Screen, Combine en audioremix.

Hieronder vind je meer informatie over welke soorten geluidsopnamen en muziekvideo's geschikt zijn voor remixen in YouTube Shorts.

Content van muziekvideo's remixen voor YouTube Shorts

Je kunt op verschillende manieren een remix maken:

• Green Screen: sample een muziekvideo als achtergrond van je Short. Je kunt alleen de visuele elementen of zowel de audio als de video samplen.
  • Combine: sample een segment van 1 tot 5 seconden van een muziekvideo. Hierbij gebruik je zowel de audio als de video uit de muziekvideo.
  • Audioremix: sample tot 60 seconden van de audio uit de muziekvideo in je Short.

Opmerking: Afhankelijk van partnerovereenkomsten met YouTube kun je van sommige video's maximaal 30 seconden van de audio in Shorts gebruiken.

Meer informatie over Combine en Green Screen vind je in deze video's op het YouTube Creators-kanaal:

Wil je een korte video uploaden die je niet op YouTube hebt gemaakt? Zorg dan dat eventueel auteursrechtelijk beschermd materiaal in je video is goedgekeurd voor gebruik op YouTube. Als je auteursrechtelijk beschermd materiaal gebruikt, kun je een Content ID-claim krijgen. En als een auteursrechteigenaar, een platenmaatschappij of distributeur een geldig en volledig verwijderingsverzoek wegens auteursrechtschending indient tegen je korte video, kunnen we de video verwijderen en krijg je misschien een waarschuwing vanwege een auteursrechtklacht.

Meer informatie over content remixen

Welke content kan ik gebruiken om een Short te maken?

Je kunt een Short maken op YouTube met:

• een nummer uit onze bibliotheek,
  • de originele audio van veel andere Shorts en lange video's,
  • een videosegment uit tal van video's op YouTube,
  • een soundtrack gegenereerd door Dream Track. Meer informatie over Dream Track

Sommige video's zijn mogelijk niet beschikbaar door privacyinstellingen of auteursrechtclaims. Bijvoorbeeld privévideo's en video's die zijn geclaimd door externe auteursrechteigenaren die de content niet beschikbaar hebben gemaakt voor Shorts. Creators kunnen daarnaast altijd beperken dat hun lange video's worden geremixt of ze kunnen hun originele content verwijderen. Uitgevers en partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken, kunnen ook beperken dat hun Shorts worden geremixt.

Als je auteursrechtelijk beschermde content gebruikt in Shorts die je niet met de creatieve tools van YouTube maakt, kan je video een Content ID-claim krijgen of worden verwijderd naar aanleiding van een verwijderingsverzoek vanwege auteursrechtschending.

Kan ik een remix remixen?

Ja, je kunt content remixen die al is geremixt. Je kunt ervoor kiezen de audio te remixen, je eigen versie te maken en Teamwork of Green Screen met anderen te gebruiken. De bronvideo en eventuele daaropvolgende remixen staan op de bronpagina's en in de metadata van de speler.

Kan ik fragmenten remixen?

Ja, je kunt een fragment remixen als de bronvideo van het fragment ook in aanmerking komt voor remix. Alle remixtools die voor een video beschikbaar zijn, zijn ook beschikbaar voor fragmenten van die video.

Hoe weet ik wanneer iemand mijn content remixt?

Je krijgt een melding als je video is geremixt. We sturen je 1 overzichtsmelding per dag en dat maximaal 3 keer per week. Als je video op een en dezelfde dag door meerdere creators wordt geremixt, krijg je die dag maximaal één melding.

Hoe zie ik het verkeer dat van visuele remixen van mijn content komt?

Als andere creators visuele remixen van je content maken, levert dat mogelijk nieuwe kijkers voor je kanaal op.

Sorteer in je rapporten over bereik op de verkeersbron Geremixte video om te zien hoeveel weergaven van visuele remixen komen.

Hoe beperk ik het gebruik van mijn content in Shorts van anderen?

Voor de Shorts die je maakt, is remixen op YouTube automatisch toegestaan. Momenteel kunnen alleen partners met toegang tot YouTube Studio Content Manager die toestemming intrekken.

Zo beperk je remixen voor lange video's op je kanaal:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik op Content in het linkermenu.
  3. Klik op de titel of thumbnail van een video.
  4. Scroll en dan klik op MEER TONEN.
  5. Scroll naar Remixen van Shorts en dan kies of je remixen wilt toestaan.
  6. Klik op OPSLAAN.

Je kunt je voorkeuren voor remixen voor Shorts ook in bulk bewerken tijdens het uploadproces op je computer.

Hoe kan ik remixes van mijn content beheren als ik YouTube Studio Content Manager gebruik?
Deze functies zijn alleen beschikbaar voor partners die YouTube Studio Content Manager gebruiken.
Volgens je licentievoorwaarden met YouTube kan je content door andere creators worden geremixt als ze een Short maken, tenzij je ervoor kiest om dat niet toe te staan voor je in aanmerking komende content. Bij alle content waarvoor je je toestemming niet intrekt, is remixen standaard toegestaan. Dat geldt voor alle nieuwe content die je uploadt. Bij content waarvoor je je toestemming hebt ingetrokken, blijft je keuze van kracht.

Je content, waaronder Shorts en lange video's, is standaard beschikbaar voor remixen. Door remixen van je content toe te staan, kun je de creativiteit aanwakkeren op YouTube en je bereik uitbreiden naar nieuwe doelgroepen.

Als je YouTube Studio Content Manager gebruikt, kun je op elk moment beperken dat je content wordt geremixt. Zo beperk je remixen:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Instellingen in het linkermenu.
  3. Ga op het tabblad Overzicht naar YouTube Shorts Remix en vink het selectievakje uit. Als je deze instelling uitzet, wordt het geluid van alle bestaande remixen van je content uitgezet.
  4. Klik op OPSLAAN.

Je kunt je voorkeuren voor sampling voor Shorts ook in bulk bewerken tijdens het uploadproces op je computer.

Wat gebeurt er als de content die ik remix, wordt beperkt, bewerkt of verwijderd?

Audioremixen die je maakt, worden uitgezet, ingesteld als Verborgen en ingepland om te worden verwijderd 30 dagen nadat de oorspronkelijke creator hun werk heeft verwijderd of het remixen ervan heeft beperkt. Je krijgt een e-mail over de wijziging, zodat je je video zonder de geremixte audio vanuit YouTube Studio kunt downloaden voordat deze wordt verwijderd. Daarna kun je de video opnieuw uploaden met andere audio.

Videoremixen die je maakt, worden verwijderd nadat de oorspronkelijke creator de video heeft verwijderd of het gebruik heeft beperkt. Je krijgt een e-mail als dat gebeurt. Misschien heb je geen licentie om je Short opnieuw naar YouTube te uploaden met de originele geremixte video, maar de weergaven van je Short tellen mee voor je totale aantal weergaven.

Wat gebeurt er als ik remixen beperk, mijn video verwijder of wijzigingen aanbreng in YouTube Studio?

Als je een remix beperkt in YouTube Studio, je video verwijdert of een video vervaagt of inkort in YouTube Studio, krijgen creators met een remix een melding:

• Audioremixen worden:
  • Videoremixen worden verwijderd.

Als je remixen beperkt of je video verwijdert, kunnen er ook in de toekomst geen remixen meer worden gemaakt.

Waarom staat het geluid van mijn Short uit?

Remixen die je maakt met geremixte audio kunnen worden uitgezet als de oorspronkelijke creators remixen van hun werk beperken, hun video verwijderen of deze bewerken in YouTube Studio door de video te vervagen of in te korten. In deze gevallen krijg je een e-mail waarin staat dat je Short is:

Je kunt je video zonder de geremixte audio in YouTube Studio downloaden voordat deze wordt verwijderd. Daarna kun je de video opnieuw uploaden met een andere soundtrack, omdat je mogelijk geen toestemming meer hebt om de originele geremixte audio te gebruiken.

Hoe werkt Dream Track?

YouTube test voortdurend nieuwe, experimentele functies. Deze functie is op dit moment alleen beschikbaar voor een beperkt aantal creators in de Verenigde Staten en op bepaalde mobiele apparaten. Het beperkte experiment is bedoeld om te zorgen dat we de juiste stappen nemen om te leren en te ontwikkelen voor toekomstige versies van het product.

Gebruikers uit de hele wereld kunnen de soundtracks ongewijzigd gebruiken om deze te remixen in hun eigen Shorts.

Dream Track in Shorts is een experimentele tool waarmee creators een unieke soundtrack van 30 seconden kunnen maken met de stemmen van artiesten die daarvoor toestemming hebben gegeven. Met Dream Track combineren we de expertise van de meest innovatieve onderzoekers bij Google DeepMind en YouTube met de expertise van onze partners uit de muziekbranche. Zo kunnen creators op nieuwe manieren Shorts maken en in contact komen met artiesten.

Nadat een soundtrack is gepubliceerd, kan iedereen de AI-gegenereerde soundtrack ongewijzigd gebruiken om die te remixen in eigen Shorts. Deze AI-gegenereerde soundtracks hebben een tekstlabel dat aangeeft dat ze zijn gemaakt met Dream Track. We beginnen met een beperkt aantal creators in de Verenigde Staten en artiesten die toestemming hebben gegeven. Op basis van de feedback uit deze experimenten hopen we deze functie uit te breiden.

De Communityrichtlijnen van YouTube zijn van toepassing op alle content op YouTube, waaronder content die is gemaakt door Dream Track. We blijven materiaal dat ons beleid schendt verwijderen. Kom meer te weten over het beleid voor het genereren van inkomsten met kanalen en het beleid voor het genereren van inkomsten met Shorts voor Dream Track.